Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28653926
   « Vissza

Újabb rezsicsökkentés a magyar családok érdekében

 « Portaszolgálat 
2013. június 12.
 


A Kormány újabb rezsicsökkentést célzó lépésének köszönhetően még több teher kerül le a magyar családok válláról.  Mint ismeretes, január 1-jétől 10 százalékkal csökkent a gáz, a távhő és a villany ára. Júliustól már összesen kilenc terület lesz, ahol csökkennek a költségek, ugyanis a nyártól átlagosan 10 százalékkal kevesebbet kell fizetni a víz, a csatorna használatért, szennyvízszippantásért, szemétszállításért, kéményseprésért és a PB-gázpalackokért.

kepfile

Szatmáry Kristóf államtitkár,
parlamenti képviselő


     Ezekkel az intézkedésekkel teljes körűvé vált a Kormányzat első féléves rezsicsökkentő politikája, azonban további csökkentések várhatóak az ősz folyamán. Mint Szatmáry Kristóf államtitkár, parlamenti képviselő lapunknak elmondta, a nagy energiaszolgáltató cégek támadásaival szemben a kormánypárti politikusoknak nagy erőt ad az a mintegy 2 millió aláírás, amely összegyűlt a Kormány rezsicsökkentő politikájának támogatása mellett. Ez megkerülhetetlenül jelzi, hogy a létfenntartáshoz szükséges, mindenképpen kifizetendő háztartási tételek árának csökkentése egyértelmű és határozott igény valamennyi állampolgár részéről.  Ennek hatására azt is megvizsgálják, milyen mértékben lehetne tovább enyhíteni a lakossági fogyasztók terheit, így összességében akár 30 százalékos gáz- és áramdíj csökkentés is elképzelhető az év végére.
     Az egységes kiállás jelentősen előmozdítja annak a célnak a megvalósítását, hogy javuljon a lakosság életszínvonala, és az emberek a rendelkezésre álló jövedelmek minél nagyobb részével szabadon gazdálkodhassanak. Az energiaszolgáltatások területén nincs valódi verseny, ezért a fogyasztóknak rendkívül korlátozott a választási lehetőségük, hogy az európai viszonylatban kiemelkedően magas szolgáltatási és energia díjak helyett olcsóbbat vegyenek igénybe. Ezért is érezte felelősségének a Kormány, hogy a folyamatos és gyakran indokolatlan áremeléseknek véget vessen, és ne engedje, hogy az elmúlt években extraprofitot szerző multinacionális cégek az elkövetkezendőkben is tisztességtelen mértékű haszonhoz jussanak a magyar emberek terhére.
     Fontos kiemelni, hogy amennyiben a szolgáltatók nem hajtják végre a díjak mérséklését, és erről az egyes számlázási időszakra vonatkozó számlán nem adnak egyértelmű, írásos tájékoztatást, akkor minden érintett számlára vonatkozóan 10.000 Ft kötbért köteles fizetni a szerződésszegéssel érintett lakossági fogyasztónak. Az ilyen jellegű panaszokkal a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz lehet fordulni. (Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelősége: 1052 Budapest, Városház u. 7., ügyfélszolgálati telefon: 30/940-7039, honlap: www.nfh.hu) A rezsicsökkentéssel kapcsolatos általános kérdéseket továbbra is fogadják a Magyar Energia Hivatal munkatársai az ingyenesen elérhető 06-80-205-386 információs vonalon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 12 óra között.


 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez