Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654965
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. június 11.
 

XIV. kerület

Lezuhant a pillér

A Thököly út 125. alatti háromszintes ház első emeleti dísz erkélypillére a járdára szakadt, senki nem sérült meg. A tűzoltók május 9-én kora este körbekordonozták a veszélyes területet.

Baleseti mentések

Négy gépkocsi: Renault Clio, Toyota, Opel Astra és egy BMW karambolozott május 9-én 11 óra előtt a Hungária körút és Erzsébet királyné útja sarkán, három sérültet vitt kórházba a mentő. Áramtalanítás után a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
Május 16-án este a Hungária körút 19. előtt személyautó ütközött egy motorossal, két súlyos sérültet a Baleseti kórházba vittek. A járműveket a raj kézi erővel távolította el az útról.
Május 26-án délelőtt az Erzsébet királyné útja 2. szám előtt két személyautó ütközött össze, két megsérült gyereket kórházba szállítottak. A raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Június 3-án az Ond vezér útján menet közben kitört egy Suzuki jobb első kereke, a motorból kiömlött olajat homokkal felitatták.

Fakár

Az Öv utca 15. előtt faág hasadt az úttestre, május 12-én délután fűrészelték szét.
Május 16-án a Mogyoródi út és Angol utca sarkán 15 méteres fa hatméteres oldalága hasadt le, veszélyeztetve a forgalmat.
Május 18-án a Nagy Lajos király útja 85-95-nél tízméteres faág tört le.
Másnap kora délután az Állatkerti körút 6-hoz vonultak ki, mert egy tízméteres fáról lehasadt egy ág. A 6-os szám előtt szintén egy letört faágat szedtek le XIV/létra segítségével.

Lakásfelnyitás

Rendőrségi kérésre egy Tihany utcai, negyedik emeleti lakást törtek fel május 12-én.
Május 15-én éjjel a Vezér úton kellett felnyitni egy lakást.
Május 20-án éjjel egy Lengyel utcai, ötödik emeleti lakásba hatoltak be a konyhaablakon keresztül. Bent egy mérgezéses sérült várta a segítséget.

Égő zöldséges

A Mogyoródi út 8. szám előtti fából-nádból épített zöldséges áruda égő tetejét és hátsó részét oltották el május 13-án este.

Matrac

A Pillangó utca 32-nél hajléktalanok által használt, lángoló matracot oltottak egy D-sugárral május 15-én délután.

Szeméttüzek

A Pillangó park 9-nél 2 darab szelektív kuka égett május 15-én délután, ettől kár esett egy Renault Lagunában is.
Május 16-án délelőtt a Rákos tér 35. mögött hajléktalanok által meggyújtott szemetet oltottak el.
Május 17-én az Egressy út 105. alatti üres telken szemetet égettek, amit a raj felszólítására megszüntettek.
A Kövér Lajos utca 19. alatti, 25 négyzetméteres melléképületben égő fa hulladékot, szemetet egy C-sugárral eloltották május 25-én késő este.

Csőtörés

A Nagy Lajos király útja 212. alatti áruházba nagy mennyiségű víz ömlött be május 17-én késő este, mivel az épületbe bevezetett 110-es PVC cső könyökidoma eltörött. A Fornetti részlegben károsodtak a dohányáruk, újságok, pénztárgépek és két sütő. A tűzoltók a vészhelyzetet megszüntették.

CO-mérgezés

Május 20-án éjfélkor riasztották a rajt a Gvadányi út 15-be, ahol CO-mérgezés történt, egy gyermeket a mentő kórházba vitt.

Zárlatos vezeték

Május 29-én délelőtt egy Angol utcai, harmadik emeleti lakás szobájában égett a hosszabbító vezeték, a tűz átterjedt a kanapéra is. A lakó több vödör vízzel oltott, a falak, a szőnyegek eláztak, sérülés nem történt. A kár kb. kétszázezer forint.

 

XVI. kerület

Kutyamentés

Csatornaszembe esett egy nagytestű kutya a József utca és Palotai határút sarkán május 10-én. A gazdi hívására a tűzoltók kiemelték, az ebnek kutyabaja sem esett.

Meggyulladt cirkó

Egy Újszász utcai családi ház kazánhelyiségében égett a kombi cirkó burkolata és vezetékei május 18-án délután. A tüzet porraloltóval eloltották, kormozódott, füsttel telítődött az összeg helyiség.

A dohányzás ártalmasságairól…

Egy Védő utcai, második emeleti lakás ablakában lévő virágláda elszáradt növényzetébe cigaretta esett május 31-én éjjel. Megégett a láda, párkány, ablakkeret, a hőtől kitört az ablaküveg, a kár kb. kétszázezer forint.

Gázszivárgás

Gázszivárgást észleltek május 12-én reggel a bejövő vezetéknél egy Tolnay Károly utcai családi házban. A szivárgást a Gázművek megszüntette, a raj műszeres méréseket végzett.

Átvágott nyak

Átvágott nyakú embert találtak egy autóban a Cserkút utcában május 16-án. A 16 óra 6 perckor riasztott tűzoltókat a rendőrség visszafordította; segítségükre nem volt szükség az esetnél.

Fakárok

Május 13-án a Délceg utca és Szlovák út sarkánál megdőlt egy tízméteres fa, veszélyeztetve a közlekedőket; kézi erővel távolították el.
Május 20-án egy tőből kitört diófát fűrészeltek szét a Budapesti út 6-nál. Szintén e napon egy 7 méteres, vihartépte fa lógó ágait szedték le a Szederkény utca 7-nél.
Május 26-án az Egyenes utca 10-nél egy tízméteres diófa ága egy Daewoo típusú kocsira esett, melynek fényezése sérült meg.

Padlástűz

Május 29-én reggel egy Baross utcai családi ház padlásterében a zárlatos vezetéktől meggyulladt a tetőszigetelő fólia és szivacs. Sérülés nem történt.

Csőtörés

A Tulipán utca 6. szám alatti családi ház pincéjében csőtörés miatt 3 méter magasan álló vizet szivattyúztak ki május 31-én.

Gázszag

Június 3-án reggel gázszagot jeleztek egy Gödölye utcai házból. A kivonult raj műszerei nem jeleztek koncentrációt, géppel kiszellőztettek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez