Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602799
   « Vissza

Nemzetközi minitorna a műfüvön

 « Cikkek és hírek 
2013. május 16.
 


kepfile

    Az augusztusi Future Cup mellett a közelmúltban egy újabb rangos nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna hagyományait rakták le az Ikarus BSE műfüves nagypályáján. A tornát rendező FC Budapest Sólymok már évek óta jó kapcsolatot ápol a cseh Slavia Praha-val. Czuk Henrik, a kertvárosi klub vezetője elmondta, hogy nyaranta szinte már rendszeres vendégnek számítanak a cseh fővárosban, ahol a Slavia által rendezett utánpótlástornákon is mindig pályára lépnek.
    – Ezt a gesztust szerettük volna már viszonozni egy budapesti meghívással – avatott bennünket a részletekbe Czuk Henrik. – A csehekkel hosszasan egyeztettünk, végül ebben az áprilisi néhány napban állapodtunk meg. A Slavia viszont azt kérte, hogy az edzések mellett egy kis tornát is szervezzünk a számukra.
    A torna aztán nem is olyan kicsi lett. Czuk Henrik ugyanis latba vetve nemzetközi kapcsolatait, olyan neves gárdákat hívott meg, mint az osztrák Sturm Graz, a szlovák Slovan Bratislava és a magyar Videoton. A hazájuk bajnokságában egyaránt élvonalbeli együttessel rendelkező klubok ezúttal a 2001-es korosztályú gárdáikat küldték a XVI. kerületbe. Az öt csapat 18 perces körmérkőzéseket játszott egymással, és az így szerzett pontok alapján hirdettek végeredményt. A győztes az osztrák Sturm Graz lett, mely a nap folyamán egyszer szenvedett csak vereséget, éppen a házigazda Sólymok ellen. A 2. helyen az FC Budapest végzett, mely csapat az említett győzelem mellett háromszor is gól nélküli döntetlent játszott. A Slavia lett a harmadik, a Slovan a negyedik, a Videoton pedig az ötödik. A torna fővédnöke Kovács Raymund alpolgármester volt, aki az érmeket is átadta. A díjakat pedig a kertvárosi klub „marketingarca”, a Videoton FC hátvédje, Szekeres Adrián ajánlotta fel a torna szervezőinek. Az U20-as válogatottal bronzérmet szerzett játékos maga is részt vett az éremátadásban.
Czuk Henrik elmondta, hogy a tornából mindenképpen hagyományt kívánnak teremteni. Egy év múlva azonban már nem öt, hanem hat csapat részvételével szeretnék a programot megrendezni. A tervek szerint hatodiknak egy román, szerb vagy horvát élvonalbeli klub utánpótlás csapatát hívnák majd meg.
    Az első tavaszi kertvárosi focitorna alkalmat adott arra is, hogy a nyári Future Cup-ról is érdeklődjünk. Czuk Henrik elmondta, hogy a 16 csapatos utánpótlástornára ismét neves csapatokat várnak majd. A szinte állandó vendégnek számító Rapid Wien, FC Fulham, FC Zbrojovka Brno, Slovan Bratislava, FC Zilina, FC Nitra, illetve magyar élvonalbeli együttesek mellett idén az osztrák Sturm Graz, a fehérorosz BATE Boriszov és egy eddig még meg nem nevezett orosz csapat is a résztvevők között lesz. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez