Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601619
   « Vissza

Logisztikusok a reptéren – Sorban állás egyenruháért

 « Cikkek és hírek 
2013. május 16.
 

kepfile

Az Újszász utcai logisztikai központ parancsnoki épülete előtt egy muzeális PT-76-oúszó harckocsi áll. A 14 tonnás, 76 mm-es lövegű könnyűpáncélost egykor a Magyar Néphadsereg harckocsi ezredeinek felderítő századaiban használták. Tóth László/Ármádia felvétele


      Május 21-ét, a honvédség ünnepét megelőzően május 17-én a Hősök terén és a Városligetben bemutatkoznak a főváros közösségének a budapesti helyőrség egységei és az itt diszlokáló katonai intézetek. A Prága és Varsó alakulataival nemzetközi bemutatónak mátyásföldi katonák is részesei lesznek.
     Már a két világháború között Mátyásföldről történt a Magyar Királyi Honvédség gyorsfegyvernemi csapatainak gépjármű-technikai kiszolgálása. A második világháború befejezését követően a bázis folyamatosan a Magyar Néphadsereg, majd a Magyar Honvédség páncélos- és gépjármű-technikai eszközökkel és fenntartási anyagokkal történő ellátásának központja volt. 2004 novemberéig sorkatonák is szolgáltak itt.
    Az MH Logisztikai Központ az egykori füves repülőtér mellett található. Gyakran repült itt Horthy Miklós kormányzó fia; a sportember és szenvedélyes repülő, Horthy István is. A hangárt ma raktárként használják.
    2000. november 1-jén a szervezeti átszervezések, a NATO-konformitás, valamint a takarékosság jegyében a korábbi haditechnikai és hadtápeszközök ellátására szakosodott önálló ellátó központok összevonásával létrejött az MH Haditechnikai Ellátó Központ és az MH Hadtápanyag Ellátó Központ. Ezek jogutódaként alakult meg két telephelyen az MH Logisztikai Ellátó Központ.
     Az állományt nem kell verbunkossal toborozni, pályáztatják a beosztásokat. Jó, biztos megélhetést jelent ma katonának állni, csak idén negyvenen jelezték az utóbbi hónapok során „beöltözési” szándékukat.
      A telepen vannak olyan daruk, amelyekre a katasztrófa védelem lehetőségeit meghaladó nagyobb vihar esetében számíthatnak a környéken élők. Folyamatosan aktualizálják a forgatókönyveket, hogy a honvédség mikor, milyen eszközöket tud a lakosság védelmére riadóztatni. Például a március 15-ei hóeséskor a tatai dandár 20 percen belül mozdulni tudott. (-izs -or)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez