Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661676
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. május 16.
 

XIV. kerület


Közlekedési mentések

Személyautó ütközött egy motorossal a Nagy Lajos király úti felüljáró alatt április 12-én, ketten megsérültek. A tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt, a kifolyt üzemanyagot homokkal itatták fel.
Az Egressy út és Jerney utca sarkán egy Seat Ibiza karambolozott egy motorkerékpárossal április 17-én, 16 óra után. A súlyosan sérült motorost a Baleseti Intézetbe vitte a mentő.
Május 6-án 13 óra előtt fának ütközött egy Peugeot 307-es gépkocsi a Stefánia út 5. szám előtt. Egy személy sérülést szenvedett, a raj az úttestre folyt hűtővizet, olajat eltávolította.
Egy személy került kórházba május 8-án, miután 9 órakor VW és Rover típusú gépkocsik ütköztek a Vezér út és Fogarasi út sarkán.

Égő ház

A Kövér Lajos utca 62-ben április 14-én egy 80 négyzetméteres lakatlan épület egyik helyisége égett teljes terjedelmében. A tűz átterjedt a tetőzetre is, minden füsttel telítődött, sérülés nem történt.

Szoborba szorult gyerek

Április 16-án délután az Olaf Palme sétányon köztéri szoborba szorult egy kislány feje. A raj a mentőkkel közösen szabadította ki a gyermeket, aki hámsérüléseket szenvedett.

Szeméttüzek

A Kövér Lajos utca 19-nél égő lomtalanítási hulladékot oltottak el egy D-sugárral április 17-én éjjel. Hajnalban a Mogyoródi út és Mexikói út sarkánál lángolt a kirakott lomtalanítási hulladék.
Április 25-én az Egressy úti Posta Járműtelepen oltották el a szabadtéri szemétlerakó égő tartalmát.

Lakásfelnyitások

Egy Újváros parki, második emeleti lakás idős lakója elesve nem tudott lábra állni. A tűzoltók április 18-án az ajtó felfeszítésével jutottak be.
Április 21-én délelőtt egy első emeleti lakást nyitottak fel rendőrségi kérésre az Örs vezér útján.
Április 23-án egy Irottkő parki, földszinti lakást törtek fel az ablakon keresztül behatolva.
Május 8-án este egy alagsori lakást nyitott fel a raj rendőrségi hívásra a Cserei utcában.

Megégett ételek

Április 20-án délelőtt egy Kerepesi úti lakás konyhatűzhelyén felejtett étel gyulladt meg, amit a lakó eloltott. A falak kormozódtak, a raj géppel szellőztetett, sérülés nem volt.
Május elsején reggel a Szitakötő utcába történt kivonulás, ahol főzés közben a szakács mögött becsapódott, bezáródott konyhaajtót a raj feszítette fel.
Május 3-án este egy Örs vezér téri üzletben meggyulladt a bekapcsolva felejtett fritőz olaja. A műanyag berendezés megolvadt a hőtől, égett egy hűtőgép, lámpák, bojler, vezetékek. A szomszédos ruhabolt füsttel telítődött, személyi sérülés nem történt.
Május 6-án egy Sárrét parki, nyolcadik emeleti konyhában kozmálódott oda az étel, a raj kiszellőztetett.

Lakástűz

Egy Nagy Lajos király úti, első emeleti, 30 négyzetméteres önkormányzati lakás teljesen kiégett április 20-án este. Volt munkája a tűzoltóknak, Gázműveknek, Elműnek, a bérlő nem sérült meg.
Térítéses szivattyúzás
Május 2-án a Birtok utcába hívták a rajt, ahol egy 150 négyzetméteres pincében 10 centiméter magasan állt a talajvíz. Mivel életveszély nem volt, a tűzoltók térítés ellenében tudták volna kiszivattyúzni a vizet, amire a tulajdonos nem tartott igényt.

Fakár

Május 5-én XIV/létra segítségével fűrészeltek szét egy 15 méteres, megdőlt fát a Mályva utca 15-ben. A fa veszélyeztette az óvoda udvarát és a járókelőket.

Púpos vakolat

A Szugló utca 83-ban egy épület homlokzati vakolata kb. 10 négyzetméteren felpúposodott, nagy része a járdára hullott. A tűzoltók május 6-án délután távolították el a laza részeket.

Zárlat

Május 7-én délután a Szugló utcában szólt a riasztás, ahol a téglaépítésű ház második emeletén égett az elektromos kapcsolótábla.

 

XVI. kerület

Lakásfelnyitások

Becsapódott a lakásajtó a Zsélyi Aladár utcában április 14-én este. A rajt a kizáródott tulajdonos hívta ki.
Április 23-án rendőrségi hívásra törtek fel egy Futórózsa utcai, második emeleti lakást az erkélyen át behatolva.

Kigyulladt a mikrosütő

Egy Vágás utcai lakás konyhájában kigyulladt a szekrényen álló mikrohullámú sütő április 19-én. Megégtek a berendezési tárgyak, károsodott a falfestés, sérülés nem volt.

Emésztőbe esett

Április 19-én az Atlasz utcában használaton kívüli emésztőbe esett egy személy, aki fejsérülést szenvedett. A tűzoltókat 15 órakor riasztották.

Gaztűz

Az Ostoros út elején fél hektáron égett a száraz aljnövényzet április 21-én délután.
Április 27-én a Budapesti út 200. szám előtt egy D-sugárral oltották el a kb. 100 négyzetméteren égő gazt.
Április 30-án délután két gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal oltották el az 1000 négyzetméteren égő gazt az Árpádföldi út 224-nél.

Közúti mentések

A Rákosi út 191-nél két személyautó ütközött össze április 15-én reggel, ketten könnyebben, egy személy súlyosan megsérült. Az útra 20 méter hosszan kifolyt olajat a raj az FKF-el takaríttatta fel, a forgalmi akadályt megszüntette.
Május 8-án 16 órakor két Suzuki és egy Fiat személygépkocsi karambolozott a Csömöri út 170. előtt. Mindhárom autó karosszériája összetört, két sérültet kórházba vitt a mentő.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez