Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598145
   « Vissza

A megérdemelt aranyérem

 « Cikkek és hírek 
2013. április 19.
 

kepfile

Nógrádi Nikol a küzdősportot választotta


     A rákosszentmihályi Nógrádi Nicol a közelmúltban sporttörténelmi tettet hajtott végre. Ő volt az első junior korú magyar karatézó hölgy, aki egy világversenyről aranyéremmel térhetett haza. Nicol még ennél is nagyobb bravúrt ért volna el, ha az ő sikerénél egy nappal korábban Bousseba Aicha magyar karatézó a kadetek 54 kg-os súlycsoportjában nem remekelt volna. Így viszont ő, és nem Nicol lett az első magyar női karatézó, aki egy Európa- vagy világbajnokságon aranyérmes lett. Ez persze cseppet sem von le Nicol sikeréből. A 16 esztendős lány ugyanis a törökországi Konya-ban megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon nem csak jól, hanem taktikusan is versenyzett. Első körben egy luxembourgi ellenfelet kapott, aki vezetett is ellene, de végül Nicol fordítani tudott, és nyert. Majd három sima meccs következett, egy orosz, egy szlovák és egy svájci versenyző ellen, a döntőben viszont egy bombaformában levő olasz karatés várt rá. A szentmihályi sportoló azonban edzőjével, Sajó Zoltánnal alaposan kielemezte az ellenfelet, majd a megbeszélteket a páston is alkalmazva 1-0-ra megnyerte a finálét.
     Nicol úszóként kezdte a pályafutását, majd nyolc év után úgy érezte, hogy váltania kell. A csöndes, komoly lány meglepő módon egy küzdősportot választott magának, ahol az első pillanattól kezdve jól érezte magát. Karatepályafutását a HKSE-ben kezdte, ahol Hegedűs Csilla volt a nevelőedzője. Az eredmények pedig gyorsan jöttek. Az első országos bajnokságán bronzérmes lett, majd egy év után a válogatottba is behívták. Első világversenye a 2011-es malajziai utánpótlás-világbajnokság volt, ahol két győztes meccset követően esett ki. Tavaly tagja volt a bakui Európa-bajnokságon szereplő csapatnak is, itt viszont már a 2. körben búcsúzni kényszerült. Elmondása szerint konyai EB-re nagyon készült, mindenáron érmet szeretett volna szerezni.
     A Budai Osztrák Gimnázium diákja nem mellesleg kitűnő tanuló, imád nyelveket tanulni, fiatal kora ellenére már angol nyelvvizsgával rendelkezik, és a németet is hamarosan megszerezheti. Teszi ezt úgy, hogy a szabadidejének nagy részét az edzőteremben tölti – jelenleg a BVSC-Fighter Szőnyi úti termében készül Sajó Zoltán irányításával –, és gyakran kell edzőtáborokba vagy versenyekre utaznia. Az európa-bajnoki siker szárnyakat adott neki, nemrég könnyedén nyerte a Balkán-bajnokságot, előtte pedig az országos bajnokságon is 2. lett. Legfőbb célja, hogy a novemberi spanyolországi világbajnokságra utazó csapatba is bekerüljön, a vébén pedig egy Európa-bajnokhoz méltó módón szerepeljen. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez