Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780911
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. március 22.
 


XIV. kerület


Lakásfelnyitások

     Nagy Lajos király úti lakásában egy mozgássérült személy tolókocsijából a bejárati ajtó mögé esve nem tudta beengedni a mentőket. A tűzoltók február 12-én reggel az ablak betörésével hatoltak be.
     Rendőrségi kérésre egy Thököly úti, alagsori lakást törtek fel február 19-én 13 óra körül.
     Február 21-én délután Öv utcai lakásában egy súlyos, fej- és mellkasi sérült várta a segítséget, a raj feltörte az ajtózárat. Este 7 óra után a Nezsider parkban az erkélyajtón behatolva jutottak be egy combnyaktöréses sérült második emeleti lakásába.
     Március 2-án reggel egy Cházár András utcai, ötödik emeleti lakást törtek fel az erkélyajtón keresztül, rendőrségi hívásra.
     Hatósági és tulajdonosi kérésre dugólétra segítségével nyitottak fel egy első emeleti lakást március 7-én délután a Kalapács utcában.

Szeméttüzek

     Az Olaf Palme sétány 3-ban a fém hulladékgyűjtő tartályban égő papírneműt oltotta el a raj egy D-sugárral február 18-án délután.
     Március 1-én délelőtt szemétdomb és a mellette álló 20 négyzetméteres hajléktalan-bódé égett a Hungária körút 161-nél.
     Március 6-án délelőtt a Hungária körút 179-187. mögötti égő szemétdombot egy gyorsbeavatkozóval oltották el, 9-én a 175-ös szám mögött szintén.
     Buszmegálló kukája égett március 11-én délután a Thököly út 29-nél, amit a járókelők oltottak el.

Szorult helyzet a WC-ben

     Ittas egyén a WC-csésze és a fal közé beesve úgy beszorult, hogy a tűzoltóknak kellett kiszedniük február 12-én éjjel egy Hungária körúti lakásban.

Tűz a konyhában

     Egy Padlizsán utcai, harmadik emeleti lakásban kigyulladt a konyha február 17-én este. A tüzet a raj kiérkezése előtt eloltották. Megégett a gáztűzhely, konyhabútor, szagelszívó, ablakkeret, függöny, csillár, a vezetékek. Egy személy könnyű füstmérgezést szenvedett.

Műszaki mentések

     Elakadt a sárban egy mentőautó az Egressy út elején február 13-án este. A tűzoltók kézi erővel segítették ki.
     Az 52-es villamossal ütközött egy Suzuki március 1-én este a Nagy Lajos király út 61. előtt. Sérült az autó eleje, a futómű, szélvédő, a villamos bal elejének lemeze. A sofőrt megfigyelésre kórházba vitték.
     Március 3-án reggel 7 óra után Volvo személyautó ütközött össze egy trolival a Fogarasi út 165-nél. Egy súlyos fejsérülést szenvedett férfit a mentők a Baleseti Intézetbe szállítottak. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.
     Csőtörés volt az Állatkerti körút 11-nél lévő 80 köbméteres vízaknában március 8-án reggel. A raj dugólétra használatával lezárta az elzáró szerelvényt.
     Március 11-én 14 órakor a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál füstölt egy 1-es villamos fékberendezése, amit a vezető megszüntetett. A raj a helyszínt átadta a BKV szakembereinek.

Lógó ablakkeret

     A Füredi utca 9-ben egy negyedik emeleti ablakkeret leszakadva vészesen lógott a járda fölé, amit a tűzoltók március 2-án délután eltávolítottak.

Szénmonoxid

     Március 10-én 22 órakor riasztották a tűzoltókat a Kalapács utca 14. alatti háromemeletes lakóépülethez. Mindhárom szinten káros CO-szintet mértek, ezért az épületet kiürítették, az összes gázóra elzárása után ventillátorokkal kiszellőztettek. A Gázművek ellenőrizte a lakásokban a gázkészülékeket, három földszinti lakásban tapasztaltak CO visszaáramlást. A lakókat tájékoztatták, hogy a szakszerű javítás, illetve a kémények végleges szakvéleményének elkészültéig a készülékeket nem lehet üzembe helyezni. Közben a mentők átvizsgálták az összes lakót, négy felnőttet, két gyermeket (köztük egy csecsemőt) mérgezés gyanújával az Erzsébet kórházba vittek.

Zárlatok

     Egy Sárrét parki toronyház negyedik emeleti lakásában kigyulladt a mellékhelyiségben lévő szagelszívó március 10-én délután. A tüzet a háziaknak sikerült eloltani, a raj átvizsgálta a helyszínt.
     Március 11-én reggel egy Kerékgyártó utcai családi házban füstölgött az előszobában álló villanyóra kismegszakítója. Ezt a tulajdonos áramtalanítással megszüntette és értesítette az Elműt. A fal kb. 1 négyzetméteren bekormozódott.

 

XVI. kerület

Rendőrségi kérésre

     Egy Futórózsa utcai lakásban a megsérült lakó várta a mentők segítségét, akik nem tudtak bejutni hozzá. A raj február 24-én délután törte fel a zárat.
     Március 8-án délután az ajtó betörésével hatolt be a raj egy Újszász utcai lakásba, ahol egy elhunyt személyt találtak.

CO-gyanú

     András utcai családi házában egy idős személy rosszul lett február 22-án este, szénmonoxidra gyanakodtak. A tűzoltók a Gázművekkel együtt méréseket végeztek, de CO-ra utaló nyomot nem találtak. A beteget megfigyelésre az Erzsébet kórházba vitték.

 

Halálos gázolás

   A sashalmi HÉV-megállóban egy szerelvény halálra gázolt egy férfit február 22-én 13 óra után. A tűzoltók kézi erővel emelték ki, a mentőorvos állapította meg a halál beálltát.

Lakástűz

    Március 2-án éjjel kigyulladt egy 20 négyzetméteres földszinti lakás az Újszász utcában. A háromemeletes társasház füsttel, korommal telítődött, kilenc személy sérülést szenvedett.

Szemét

     A Sárgarózsa utca elején összekupacolt, égő szemetet oltott el a raj március 8-án délelőtt.

Füstmérgezés?

     Március 9-én délben holtan találtak egy férfit egy Margit utcai családi ház szobájában. A padozaton papírhulladék izzott, amit a raj puttonyfecskendővel oltott el.

Égő villanyórák

   Egy Pál utcai családi ház 60 négyzetméteres pincéjében égett az elektromos szekrény a benne lévő villanyórákkal együtt március 10-én. A rajt 13 óra 35 perckor riasztották, egy ablakot betörve hatoltak be oltani. A hő miatt megolvadt egy szennyvízcső, személyi sérülés nem történt.

Nem volt füst

     Március 11-én este egy Mészáros utcai lakóépület földszinti lakásából füstöt jeleztek, de a kivonuló raj a helyszínt átvizsgálva erre utaló jeleket nem talált.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez