Hozzávalók: 2 kg bárány eleje, 2 fej hagyma, 8 tojás, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 evőkanál zsír, só, bors, fodormenta A húst megmossuk és féltenyérnyi darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágva a zsíron megfonnyasztjuk, beletesszük a húst és 1-1 kanál víz adagolásával párolgatjuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük úgy, hogy bő zsírja maradjon. Belekeverjük a felaprózott petrezselymet és megborsozzuk. A felvert tojásokhoz keverjük a finomra vágott fodormentát (ízlés szerint), ráöntjük a húsra, és folytonos keveréssel híg rántottaszerűre sütjük, sózzuk. Puliszkát adunk mellé: két bögrényi kukoricalisztet (negyede lehet dara) annyi forró sós vízbe kupacolunk, hogy „szigetként” ússzon benne. Közepét fakanál nyelével átlyukasztjuk, és 20 percig főzzük. A víz javát leöntjük, félretesszük, és fakanállal simára keverjük, szükség szerint visszaadagolva a léből, hogy közepes keménységű legyen. Visszatéve a tűzre még egyet rottyantunk rajta, majd deszkára, tálra borítjuk, tortaszerűen, fehér cérnával vágjuk szeletekre.
Jó étvágyat kívánunk! |