Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602121
   « Vissza

Hamarosan indul a Tavaszi kirándulás

 « Cikkek és hírek 
2013. március 21.
 

Közel 10 ezer gyermek jut pihenési lehetőséghez május 16. és június 12. között Erzsébet Táborokban a március 11-én lezárult Tavaszi kirándulás pályázat keretében - jelentette be Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője Nyíregyházán, országjáró körútjának Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei állomásán.

kepfile

     Nagy Anna elmondta, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett Tavaszi kirándulás pályázatra alap- és középfokú oktatási intézmények jelentkezhettek 10 fős csoportokkal. Az iskolák éltek a lehetőséggel, így közel 10 ezer gyermek jut el kirándulni az ország különböző pontjaira májusban és júniusban.

   Tájékoztatása szerint, Szabolcs- Szatmár-Bereg megyéből jelenleg közel kétezer fő jelentkezett Erzsébet-táborba, Őszi és
Tavaszi kirándulásokra.

    Az Erzsébet-program szóvivője hozzátette, nemcsak a Tavaszi kirándulás, de az Erzsébet- program más, gyermekeknek szóló kiírásai is népszerűek. Példaként említette, hogy többek között a formatervező tábor, a kézilabdatábor, a lovas vagy a tavaly is nagy érdeklődésre számot tartó labdarúgó sporttábor már lezárult. Vannak még ugyanakkor nyitott pályázatok, amelyekre április 8-ig lehet jelentkezni az Erzsébetprogram Pályázatok oldalán.

   A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-tábor keretében családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülő, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek, illetve iskolai csoportok számára hirdette meg az általános táborokat. Ide kizárólag intézmények pályázhatnak 10 fős gyermekcsoportokkal. A turnusok időtartama 6 nap, 5 éjszaka. Az önerő összege gyermekenként 1000 forint, kivéve az Igazolt hiányzás elnevezésű pályázat esetében, ahol az önerő gyermekenként 2000 forint.

     A tematikus táborokban többek között Hadfi Dániel Európa- bajnok cselgáncsozó, Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó, Kovács Kokó István olimpiai-, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, Báder Márton magyar válogatott kosárlabdázó, Fodor Rajmund többszörös olimpiai bajnok vízilabdázó, Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó várja izgalmas sportprogramokkal a gyermekeket. Azok pedig, akik inkább a művészetek iránt érdeklődnek, egyebek között Borza Teréz alkotóművészeti tábora, Horváth Ádám operaénekes előadó- művészeti tábora, Parais István koreográfus népművészeti, kézműves tábora, vagy Letenyei Gábor néptánc-oktató, koreográfus néptánc tábora közül válogathatnak, de lesz még önismereti, színjátszó- és médiatábor is.

     A tematikus táborok 2013. június 17-én indulnak, és 2013. augusztus 24-én zárulnak. Időtartamuk ugyancsak 6 nap, 5 éjszaka. A pályázók köre a kiírástól függően lehet egyesület, intézmény, vagy egyéni jelentkező. Az önerő összege gyermekenként 2000 forint.

    Az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett pályázatok esetében, ha a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja a kiírásban megállapított összeget vagy a pályázó jövedelemnyilatkozatot nem kíván tenni, az önerő összege egységesen 10 000 forint.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez