Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28597931
   « Vissza

Dobogóra állhatott a sashalmi síbajnok

 « Cikkek és hírek 
2013. március 21.
 

kepfile

     Március első hétvégéjén az ausztriai Hinterstoderen a sashalmi Babos Panna nyerte a diákolimpiát síelésben. A Lemhényi Dezső Általános Iskola diákja a tavalyi bajnoki címét védte meg, ráadásul úgy, hogy idén már a nála idősebbekkel kellett versenyeznie. Mivel síversenyt Magyarországon nehéz, pontosabban lehetetlen megrendezni, a Magyar Síszövetség a versenyek nagy részét a szomszédos ország sípályáin rendezi. Annak érdekében, hogy ez a lehető legkevésbé terhelje meg a szülőket, a versenyeket megpróbálják koncentráltan (egy kiutazással) megrendezni.
    Így történt ezen a hétvégén is, amikor is a diákolimpiát követően azonnal a gyermek és serdülő országos bajnokságot is megrendezték. Panka ezen a versenyen is rajthoz állt, és az óriás műlesiklásban, illetve alpesi összetettben elért harmadik helyezésének köszönhetően az összetett versenyben is a dobogó harmadik helyére állhatott fel. Dicséretére legyen mondva, hogy az őt megelőző két kislány egyaránt Ausztriában él, így mindketten sokkal jobb körülmények között, és sokkal hosszabb ideig síelhetnek nála. Pedig a sashalmi diáklány is a szerencsésebb gyerekek közé tartozik.
     Édesapja, Babos Sándor ugyanis egykoron szintén válogatott síelő volt, emellett nagyon régóta edzősködik már, jelenleg pedig a Síoktatók Magyarországi Szövetségének szakmai alelnöke, és nem mellesleg a Zuglói Fogarasi Síiskola működtetője és vezetője. Panka tehát tálcán kapta a síelés elsajátításának a lehetőségét. Kiskorában ugyan még inkább a ritmikus gimnasztika iránt érdeklődött, de a Rákos-patak melletti műanyagpályán már 3 éves korában megtanult önállóan síelni. Az elmúlt években aztán egyre többet és egyre nagyobb kedvvel síelt, így a szülei úgy döntöttek, hogy idén már versenyeken is elindítják.
     A Magyar Síszövetségnek van egy versenysorozata, a Magyar-kupa, melynek egy szezonban több állomása is van. A magyar pályákon, Eplényben vagy a Mátrában csak a szlalomversenyeket tudják megrendezni, az óriás műlesiklást viszont minden esetben Ausztriába kell kivinni. Panka ebben a versenysorozatban jelenleg szintén a 3. helyen áll, de, ha a lapzártánkat követő két versenyen jól szerepel, akkor akár előrébb is végezhet ebben a sorozatban. A síszezonnak azonban ezzel a két versennyel vége is szakad, s a hazai versenyzőknek legközelebb csak nyolc hónap múlva lesz majd lehetőségük arra, hogy ismét sílécre pattanhassanak. Ezért annak érdekében, hogy a kondíciójukat megőrizhessék, valamilyen kiegészítő sportot kell választaniuk. Panka az Ikarus Atlétikai Szakosztályába jár, ahol egyébként szintén nagyon jól érzi magát.

kepfile


     Babos Sándor elmondta, Panka esete is bizonyítja, a műanyag pálya igen jó alapot jelenthet a síeléshez. A Zuglói Fogarasi Síiskola idén már a nyolcadik szezonjánál jár, és egyre népszerűbb a családok körében. Az intézménynek nem csak a vezetése, hanem a vendégkörének egy része is XVI. kerületi, ami azért is érdekes, mert Babos Sándornak régóta dédelgetett vágya, hogy egyszer majd a Kertvárosban is létrehozzon egy, a zuglóihoz hasonló műanyag sípályát. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez