Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28783564
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. február 21.
 

XIV. kerület

Műszaki mentések

      Az Egressy úti Postás telephelyen kigyulladt egy VW Transporter motortere és műszerfala január 15-én. A tüzet az ott dolgozók eloltották, a tűzoltók áramtalanítottak és visszahűtötték az izzó részeket.
     A Nagy Lajos király útja 79-nél egy 3-as jelzésű villamos ütközött egy Renault személyautóval január 25-én délben. Személyi sérülés nem történt.
     Február 2-án 13 óra előtt fának csapódott egy személyautó a Kacsóh Pongrác út elején. A raj a mentők segítségével emelte ki a sérült sofőrt.
      Február 10-én 14 órakor Opel személygépkocsi karambolozott egy Audival a Kacsóh Pongrác út 147. szám előtt. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.
     Február 10-én este 10 órakor ismeretlen személyt gázolt el a villamos a Hungária körút 97. előtt. A súlyos sérültet a mentők kórházba szállították.

Füstszagot éreztek

     Egy Dorozsmai utcai családi házban füstszagot éreztek január 19-én este, de az eredetét nem találták. A raj kiérkezése előtt a szag megszűnt. A házat átvizsgálták, a riadalmat talán a villanyóra biztosítéka okozta.

Lakásfelnyitások

     Egy Pillangó parki, második emeleti lakás idős lakóját több napja nem látták szomszédjai, ezért értesítették az illetékeseket. A tűzoltók január 21-én 14 órakor hatoltak be a nyitott ablakon át, a mentőket a rendőrség hívta ki.
     Január 28-án délelőtt egy Szervián utcai, első emeleti lakáshoz hívták a rajt, mivel a lakót több napja nem látták. Az ablakot betörve hatoltak be, az illetőt holtan találták.
     A rendőrség hívására mentek ki a tűzoltók egy Laky Adolf utcai, első emeleti lakás feltörésére január 31-én. Benn egy elhunyt személyt találtak.

Halálos CO-mérgezés

     Január 26-án éjjel egy Bazsarózsa utcai, kilenclakásos társasház földszinti lakásában egy felnőtt és egy gyermek szenvedett halálos szénmonoxid-mérgezést. A tűzoltók méréseket végeztek, az épületet kiürítették, a lakókat biztonságba helyezték.

Füst a konyhában

     Február 1-én este egy Vezér utcai, tetőtéri lakás konyhatűzhelyén felejtett ételmaradék füstjétől egy személy füstmérgezést szenvedett. A raj erőszakosan hatolt be a zárt lakásba, majd géppel szellőztetett ki. A sérültet a mentők a helyszínen látták el.

Szeméttüzek

     A Körvasútsori felüljáró alatt a tíz négyzetméteren összehordott, égő szemetet oltották el február 2-án délben.
Február 8-án éjfél előtt egy fém hulladékgyűjtő tartalma égett a Fogarasi út 28-54. alatti, kilencemeletes lakóépület földszintjén. A lépcsőházak füsttel telítődtek. Az oltást követően a tűzoltók ventilátorokkal szellőztettek.

Akkutöltés

     Egy Balázs utcai ház garázsában Kia típusú gépkocsi akkumulátorát töltötték hálózatról február 3-án. A töltő kigyulladt, megolvadt, a falak bekormozódtak. A rajt 10 óra 4 perckor riasztották, személyi sérülés nem történt.

Égett húsok

     Február 3-án egy Vezér úti húsüzemben kigyulladt egy kuka. A körülötte tárolt húsok, a fali vízmelegítő megégett, a falak kormozódtak. Senki nem sérült meg.

Fakár

     Február 7-én 12 óra után ment ki a raj a Paskál-malom utca 1-be, ahol egy 12 méter magas fa három méter magasságban széthasadva egy transzformátorházra dőlt. A forgalmi akadályt és a balesetveszélyt megszüntették.

XVI. kerület

Meleg hűtő

     Egy Nádor utcai házban kigyulladt az előszobában álló hűtőgép, a lángok átterjedtek a környező berendezési tárgyakra is. A tűzoltókat január 15-én este hívták ki. A falak erősen kormozódtak, személyi sérülés nem történt.

Elakadás a hóban

     A Budapesti úton, a Szilas-patak mellett elakadt a nagy hóban egy kisteherautó január 21-én délelőtt. Egy másik teherautósnak sikerült csörlővel kivontatnia, a raj megvárta, amíg biztonságos területre érnek.

Betegmentések

     Lándzsa utcai, első emeleti lakásában elesett egy idős személy január 27-én reggel, és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A tűzoltók a dupla üvegezésű szobaablakot betörve mentek be, a sérült kórházba került.
     Szintén január 27-én reggel egy Újszász utcai, emeleti lakást törtek fel, mivel az idős lakó nem mutatkozott, de az alsó lakás szobája fentről beázott.
     Február 8-án egy Állás utcai ház felső szintjéről gerincsérült beteget hoztak le a tűzoltók a mentők kérésére.

Háztűz

     Február 2-án reggel egy Veres Péter úti, négylakásos, földszintes társasház egyik szobája teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a 160 négyzetméternyi tetőszerkezetre is. Az égő lakásból a raj kihozott egy 11,5 kg-os PB-palackot. Mind a négy lakás lakhatatlanná vált, két személynek az önkormányzat biztosított ideiglenes szálláshelyet. Egy ember az arcán elsőfokú égési sérüléseket szenvedett.

Égő bódék

     A Kerepesi út 115-ben fából készült melléképület műanyag oldalborítása gyulladt meg február 5-én este.
     Február 7-én délután a Veres Péter út 1-nél, a kiserdőben leégett egy hajléktalan-bódé, sérülés nem történt.

Szeméttűz

     Február 8-án délután 10 négyzetméteren felhalmozott égő szemetet-hulladékot oltottak el a Cziráki utca 2-nél.

Pincébe omlott

     Február 9-én este hívták a rajt egy József utcai házhoz, melyben a konyha, kamra, padlásfeljáró padozata a pincébe omlott. Az épület életveszélyessé vált, a közműveket az illetékesek kikötötték. Személyi sérülés nem történt.

Faág

     A Vulkán utca 38-nál egy faág kerítésre, járdára zuhant február 9-én, amit a lakók a raj kiérkezése előtt eltávolítottak.
Nem a szénmonoxid volt…
     Február 9-én 16 órakor gázszivárgás gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat egy Sasvár utcai családi házhoz. Benn két személy feküdt a földön, de a mentők nem tapasztaltak náluk CO-mérgezést, a Gázművek sem talált gázszivárgásra utaló jeleket.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez