Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.23. szombat
Gyöngyi
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22378946
   « Vissza

Beköszöntött a Kígyó éve

 « Portaszolgálat 
2013. február 21.
 

   XVI. kerületben él a főváros pesti oldalán a legtöbb vietnámi, s miután ők nem csak az üzlettel, hanem a közélettel is foglalkoznak, egyre jobb a kapcsolat a kerület és a rohamos iramban fejlődő Vietnám között. Polgármesterünk az elnöke a Interparlamentáris Unió vietnámi-magyar tagozatának, s a XVI. kerületnek testvérkerülete is van Vietnám fővárosában. Mindezt tetézi, hogy vietnámi lakótársaink immár ötödik éve Mátyásföldön rendezik meg a holdújévi  ünnepségüket – náluk ugyanis kicsit máskor indul az újév –, amire idén február 8-án került sor, amelyen mind a kerület, mind a vietnámi közösség magas szinten képviseltette magát.

kepfile


     A vietnámi vendégek között üdvözölhettük Ngo Duy Ngo-t, Vietnám magyarországi nagykövetét és munkatársait, számos ismert vietnámi üzletembert, a kerületet Kovács Péter polgármester, Szatmáry Kristóf államtitkár, parlamenti képviselő, Szász József, az oktatási bizottság elnöke képviselte, s hagyományosan jelen volt az ünnepségen Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere.
     Az ünnepség előtti fogadáson a nagykövet és Szatmáry Kristóf államtitkár folytatott hosszas beszélgetést – az államtitkár nemrég jött vissza Vietnámból, ahová rövidesen állami delegáció is utazik, majd a vietnámiak elnöki szinten viszonozzák a látogatást. Kovács Péter polgármester a Sárkány Center tulajdonosával, valamint Nagy Józseffel, a vietnámi-magyar kapcsolatok egyik szorgos menedzserével merült el a gazdasági kapcsolatok fejlesztésének témájában.

kepfile


     Midőn a vendégek kellő számban megérkeztek, pezsgős koccintással köszöntötték a rövidesen (február 10-én) beköszönő Kígyó évét, amely a hagyományok szerint nagy feladatokat ígér. Ezután a szokásos tűzijáték forgatta fel a környékbeli ebek lelkivilágát, majd a hivatalos köszöntések után kulturális műsorra került sor a színház nagytermében. Vietnámi lakótársainknak ezúton is kívánunk sok sikert a Kígyó évében, s reméljük, hogy nekünk is jut bőven a nagy feladatokból és az ehhez társuló eredményekből. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez