Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661395
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. február 20.
 

VARÁZSKERT


     A Halak-jegy, mint kettős jegy, az asztrológiai jegyek, zodiákus jegyek közül az utolsó a sorban, a befejező, lezáró rész. Egy korszak, egy év utolsó tanulási fázisának szimbóluma. A második kettős jegyünk (az első az Ikrek-jegy), mivel jelében két hal ellentétes irányba úszik, a Halak-jegyű emberben is gyakran ez a homlokegyenest ellentétes irány mutatkozik meg. Kettős életet él, lényének egyik része a földi létforma szabályai között próbál lavírozni, míg másik, túlvilági része teljes mértékben a tudatfeletti, rációtól mentes másvilágban ténykedik. Uralkodója a Neptunusz és a Jupiter. E jegy minősége változó, ami alapvetően bizonytalanságot jelez.
    A Halak-jegyű ember sokszor nem ismeri jelen életének szabályait, lelke a másvilág égi törvényei szerint működik, szárnyal, így a földi életben gyakran láthatunk hóbortos, szétszórt, feledékeny és kissé zavarodottnak tűnő lelkeket kószálni, embernek öltözve. A legnagyobb szellemi értékekkel bíró művészet kifejeződése, mely sosem a megmutatást kívánja hangsúlyozni. Gyakran a Halak képviselője nem is igazán tudja, ki ő valójában, mik a céljai az életben, hová tart, mit és hogyan szeretne megvalósítani, vagyis sok esetben felismerhetetlen. Ez azért van így, mert egyrészt bizonytalansága miatt hajlamos az erős akaratú jegyek közül megválasztani barátait, párkapcsolatát, munkatársait, akik határozottságát próbálja elsajátítani, vagy legalábbis e határozottság védőszárnya alá kerülni.
     Gyakran lesz ezáltal e jegy szülötte áldozati bárány, méghozzá úgy, hogy önmaga nyakára, önkezével teszi rá a bitófa kötelét. A helyesen megélt energiával gyakran látunk Halak érdekeltségű, vagy Halak napjegyű egészségügyi dolgozókat, haldoklók mellett ténykedő segítőket, a rászorulóknak ételt osztó és karitatív tevékenységet végzőket, valamint olyan művészeket, akik legtöbbször csak haláluk után válnak szerethetővé és értékelhetővé. A túlvilági lét, az álmok birodalma, a megmagyarázhatatlan látomások szimbóluma, a színek, irányzatok közül például az impresszionizmus tartozik e jelhez, jegyhez.
     A jelenlegi képletben érdekes állás körvonalazódik. A Halak egyik uralkodója, Neptunusz (a magasabb szférákból való) tökéletes pozícióban, vagyis saját jegyében áll. A másik uralkodó, az úgynevezett tradicionális, „földibb” uralkodó, a Jupiter viszont az Ikrek jegyében száműzetésben tartózkodik, vagyis nem igazán érzi jól magát itt. Míg az első nagylelkűséget, szeretet energiát közvetít, a második a kicsinyességet, a reményvesztett állapotot testesíti meg. Jelen esetben ez a kettős mérce érződik mindennapjainkban. Kissé ambivalens érzelmeink közepette, megborult egyensúllyal egyik nap a teljes boldogság létében leledzünk, míg a másik nap szó szerint elásnánk magunkat, az életünket a föld alá, ha lehetne.
    Hogyan tudnánk ezt a mérhetetlen kettőséget egyensúlyozni? Az Ikrek-jegyében álló Jupiter magas oktávja, vagyis pozitív felismerési lehetősége a tanulási szándék, az eddigi betanult dogmatikus szabályok lebontása és helyükre új szabályrendszer építése. Az Ikrek, vagyis a ráció országában a nagyvonalú Jupiter szűk korlátok között mozog. Ezt a nagyvonalúságot azonban oda is be kell vinni, ott is be kell teremteni, ahol eddig erre nem volt lehetőség, vagyis az Ikrek országban. Amit ez számunkra jelent: szembekerülhetünk az életünk azon részeivel, melyekben az elkeseredettség, a reményvesztettség állapota már régóta fennáll. Talán épp eddig menekültünk ezen élmények elől.
    Most lehetőség nyílik hitet vinni oda, ahol nem volt, lehetőség van nagyvonalúan elengedni a sziszifuszi problémákat. Nincs más dolgunk, mint feloldozni az elkeseredett állapotot erősítő gondolatainkat, vagyis őszintén egyetlen pillanat alatt búcsút inteni azoknak. A hónap másik üzenete a hallgatás, a csend szavának megértése. A hallgatás, a befelé hallgatódzás mély és hosszú távra szóló, nagyszerű üzeneteket hordoz számunkra, így érdemes ezt gyakorolni. Hallgatni úgy is lehet, ha közben tevékenyen elfoglaljuk magunkat valamilyen kreatív, művészi tevékenységgel. Nem kell ügyesnek lennünk benne, csak az öröm és az alkotás kedvéért érdemes belefeledkeznünk valamibe, amit szívesen csinálunk, vagy amit már régóta szeretnénk, de nem mertünk kipróbálni. Fessünk vízfestékkel, alkossunk a kezünkkel, agyagozzunk, bármit, ami megteremti az áramlás élményét, vagyis önfeledtté tesz minket.
       A Halak-havának verséül egy Szabó Lőrinc verset választottam, csodálatos tavaszkezdő hónapot kívánva!

Varázskert
Szemeim fáradtak, de tiszták,
ragyogva nézik: lelkem erejét
egy egész kert virágai hogy isszák.
Én vagyok az a kert: virágok, ágak
nőnek körém és fölém lombosodnak
élő lugasnak, gyümölcskoronának.
Örök kertemben, napfényes lugasban,
álmodó kertész, nézek szanaszét:
kint ősz és tél, itt bent mégis tavasz van!
Ellenségeim, irígy viharok vad
rohamai, rázzátok fáimat:
hulljon a férges, kell a rovaroknak!
Hulljon friss rügy is,
         hulljon dús virág-raj:
a sebekből új hajtás tör ki, és
ki baltás küzd meg ennyi izmos ággal?
Szemeim fáradtak, de tiszták,
ragyogva nézik: növekvő csodáim
már az egész láthatárt beborítják.
 

                                                                                                                       Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez