Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600015
   « Vissza

Farkasüvöltés Mátyásföldön

 « Cikkek és hírek 
2012. december 13.
 

kepfile

     Az egyik novemberi szombat reggelen farkasüvöltésre ébredtek Mátyásföld lakói. Az Ikarus BSE Bátony utcai sportlétesítményébe ugyanis ideiglenesen az amerikai futball, köztük a legjobb hazai klub, a Budapesti Farkasok képviselői költöztek be, akikről közismert, hogy nem csak futni, dobni és birkózni, hanem kiabálni, sőt inkább üvölteni is nagyon szeretnek. Az amerikai futball ritkaságszámba megy a kerületben. Korábban volt már próbálkozás, amikor egy, azóta már megszűnt egyesület néhány mérkőzését az erzsébetligeti MLTC pályán játszotta, de, mivel az amerikai futball nagyon igénybe veszi a füves létesítményeket, ez a kísérlet csak próbálkozás szintjén maradt. A Bátony utcában azonban éppen a nemrégen átadott műfüves sportpálya volt vonzó a Budapesti Farkasok vezetői számára, akik létesítményt kerestek a junior magyar kupa döntője számára.
    A Budapesti Farkasok (Wolves) a hazai amerikai futball legkiemelkedőbb képviselője. A négy csapatban rendszeresen közel 200 játékos futballozik az amerikai soccer szabályai szerint. A klub a hazai mérkőzéseit a XIII. kerületi Láng Vasas sporttelepén játssza, ám a létesítmény a junior magyar kupa idején már foglalt volt, ezért kellett más helyszínt keresniük. A klub vezetői sok pályát megnéztek, de a legjobban az Ikarusé tetszett nekik, s mivel a bérlésről a létesítményt üzemeltető cég vezetőjével is sikerült megegyezniük, november 17-én egy nap erejéig a Bátony utcába költöztek. Délelőtt a Wolves második felnőtt csapata mérkőzött a nemrég alakult Temesvári 89ers ellen. Jó iramú felkészülési mérkőzés volt, és az eredmény is változatosan alakult. Az első részben a temesváriak akarata érvényesült, a másodikban pedig a farkasoké. De, mivel ez utóbbi akarat egy kicsit erősebbnek bizonyult az előbbinél, a meccset 0-14-es félidő után 21-14-re a farkasok nyerték.
     A nap nagy attrakciója azonban a VI. Junior Magyar Kupa fináléja volt, ahol a farkasokra a legnagyobb rivális, a Budapest Hurricanes juniorjai vártak. A mérkőzés pikantériáját az adta, hogy a Hurricanes néhány éve éppen a Farkasokból vált ki, és alakult önálló egyesületté. Ráadásul az elmúlt években eddig egyedül nekik sikerült már legyőzniük a Wolvest. A Budapesti Farkasok juniorcsapata ugyanis Európa legerősebb bajnokságában, az osztrák ligában edződik, és már a sógorok Európa-bajnok junior válogatottja ellen is pályára lépett. A mátyásföldi kupadöntőnek is ők voltak az esélyesei, ám a Hurricanes fiataljai alaposan meglepték őket. Az első negyedet 0-14-re nyerte az esélytelenebb csapat, amely a félidőben is őrizte az előnyét (7-14). A Farkasok azonban szép lassan felőrölték az ellenfelet, és előbb utolérték őket, majd a vezetést is sikerült átvenniük. A 17-14-es előnyt pedig a meccs végéig már meg is őrizték, amit aztán egy hatalmas diadalüvöltéssel hoztak a környék tudtára.

kepfile


     A kupadöntőt rendező Budapesti Farkasok vezetői szerint a Bátony utcai sportpálya akár állandó jelleggel is ideális helyszín lenne a számukra, így ez ügyben mindenképpen tárgyalni fognak a helyi illetékesekkel. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez