Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602037
   « Vissza

Iskolák csatája a kecskeméti élményfürdőben

 « Cikkek és hírek 
2012. november 16.
 

kepfile

     Az őszi szünet előtti vasárnapot – október 28-át – Kecskeméten töltötte a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola küldöttsége. A több mint ötvenfős csapat hajnali öt órakor indult útnak Rákosszentmihályról, és akkor még nem gondolták, hogy csak 24 óra múlva tudnak majd hazatérni.
     – Hihetetlen vasárnap van mögöttünk – mesélte Tóth András igazgató a rendkívül izgalmas és nagyon fárasztó napot követően –, de miután kipihentük magunkat, már csak a szép dolgokra emlékezünk.
     A kertvárosi iskola egyik pedagógusa, Simon Edina testnevelő találta ki, hogy a Szent-Györgyi nevezzen be a TV2 vasárnap délelőtti ügyességi játékába, a „Nagy Vagy!” című műsorba. A kereskedelmi televízió végül hosszas várakozást követően elfogadta az iskola nevezését, és október 28-án, a kecskeméti élményfürdőben adott számukra játéklehetőséget. A Szent-Györgyi 35 másik iskola csapatával mérkőzött a helyezésekért. Az első fordulóban megfelezték a mezőnyt, majd a következő fordulóban újabb hat iskola esett ki. A kertvárosi csapat azonban kiválóan szerepelt, különösen az utolsó játékokban, melyek dupla pontot adtak, így minden fordulóból továbbjutott, és végül a hatos döntőbe is bekerült.
    – A csapatokat 1 tanár, 3 szülő és 5 (alsós és felsős vegyesen) diák alkotta. Az iskolákat színek alapján különböztették meg, mi voltunk a kékek. A tévések azt kérték tőlünk, hogy szervezzünk egy itthoni szurkolócsapatot, illetve, hogy egy ötvenfős közönséget is vigyünk magunkkal. Az itthoni különítmény vezérszurkolója Majsai Károly paralimpiai ezüst- és bronzérmes asztaliteniszező, a kecskeméti drukkereknek pedig Decsi Tamás világbajnok kardvívó, és edző édesapja, Decsi István volt. Az uszodában Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó személyében még egy híresség csatlakozott hozzánk. Ő viszont nem csak szurkolt, hanem velünk együtt versenyzett is. (A szervezők a 36 csapatot hat szín mögé sorakoztatták, és minden szín legjobbja jutott a döntőbe. A csapatokat a helyszínen egy-egy neves sportoló egészítette ki.)
     A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola évek óta házigazdája a kerületi uszodákban rendezett játékos úszóversenyeknek. Tóth András csapata számára tehát ismerős volt a medencei közeg. A „Nagy Vagy!” vetélkedőben persze más típusú feladatok voltak, mint amilyenek az erzsébetligeti uszodában szoktak lenni, de szentmihályi különítményt ez nem zavarta. Gyakorlatilag az utolsó pillanatig harcban voltak az első helyért, sőt már meg is nyerték a versenyt, de a rivális iskola élsportolója, Katus Attila az egyik feladatot megóvta, és a zsűri végül neki adott igazat. Ennek köszönhetően a Szent-Györgyi a nyíregyházi Arany János Gimnázium és egy kecskeméti iskola mögött a harmadik helyre szorult. A csapat egyik tagja, a nyolcadikos Szaka Dávid a verseny legeredményesebb felső tagozatos versenyzője címet érdemelte ki.

kepfile


     – Mivel a szervezők több adás anyagát is felvették, meglehetősen hosszúra nyúlt a verseny. Az első csapat reggel hétkor ugrott a medencébe, az utolsó versenyszámnak pedig hajnali 1 3-kor lett vége. A csapat egy 100 ezer forint értékű iskolaszer-csomagot nyert, illetve a Velence Resort Spa jóvoltából minden tag egy kétéjszakás wellnesslehetőséget is kapott. A felkészülésben nagy segítséget kaptunk Rátonyi Gábor uszodaigazgatótól, aki két alkalommal is ingyen a rendelkezésünkre bocsátotta a szentmihályi uszodát.

kepfile

kepfile

kepfile


     A „Nagy Vagy!” őszi adásait, benne a Szent-Györgyi nagy menetelésével november 11-től vasárnap délelőttönként sugározza a TV2. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez