Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28809380
   « Vissza

Viharos igazgatóválasztás a Centiben

 « Portaszolgálat 
2012. október 19.
 

kepfile

     A Centenáriumi lakótelep iskolájában a helyzet akkor kezdett fokozódni, amikor az igazgató, Kaszás Zoltán ellen előbb vizsgálat, majd fegyelmi indult bizonyos gazdasági szabálytalanságok miatt. A fegyelmi eredményeként az igazgatót a képviselőtestület megfosztotta igazgatói állásától, de ott maradhatott tanítani. Azok az iskolai dolgozók, akik nem kapták meg a nekik járó fizetést, utólag megkapták, akik pedig többet kaptak, mint amennyi nekik járt, azoknak a többletet vissza kellett fizetni. Fegyelmit kapott még az igazgatóhelyettes, a gazdasági vezető és egy dolgozó is. Az igazgató a döntést munkaügyi bíróságon támadta meg, a per novemberben kezdődik.

      Az önkormányzat a szabályok szerint pályázatot írt ki az igazgatói állásra, amelyre egyetlen személy pályázott, Hováthné Sabali Éva, kerületi lakos. Férje 14 évvel ezelőttig a Centiben tanított, de a legendák szerint egyszer kicsit ittasan széthagyott egy osztályt a kiránduláson, és emiatt fegyelmi úton elbocsátották állásából. A pályázó a Centiben igazi darázsfészekre lelt, de ez egyáltalán nem vette el a kedvét a pályázattól.

      A tantestület a pályázatát 33 ellenszavazattal, és 10 támogató szavazattal fogadta, s a többi megmérettetésen is hasonlóan ellenségesen fogadták. Talán az lehetett a háttérben, hogy sokan szerették volna vissza Kaszás Zoltánt, az iskola megszokott igazgatóját. A tantestület komoly harcot indított a pályázó ellen, és bizony ebben előfordultak olyan elemek is, hogy diákokkal hordattak szórólapokat, facebook bejegyzéseken Dunába lövéssel fenyegették a képviselőtestület tagjait, meg hasonló elkeseredett akciókkal próbálták a pályázót és támogatóit lehetetlenné tenni.

     A képviselőtestület október 17-én délután 4-től este 8-ig tanácskozott a kinevezésről, s az ülésen ott ült a fél/háromnegyed tantestület. Horváthné nagyjából elhárította magáról a vádakat, miszerint plagizálta a pályázatát, durván bánt a gyerekekkel, stb, azt viszont elismerte, hogy megosztó személyiség, akit akár nagyon lehet szeretni is... A képviselőtestület végül 12 igen szavazattal kinevezte az iskola igazgatójának. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez