Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598999
   « Vissza

Olimpiai bajnokok a Kertvárosban

 « Cikkek és hírek 
2012. október 19.
 

   A Londonban olimpiai érmeket nyert magyar sportolók rendkívül kapósakká váltak az egész országban. Gyakorlatilag a nyári játékok óta másról sem szól az életük, mint hogy különböző helyeken, iskolákban, művelődési házakban, civil szervezetek, önkormányzatok vendégeként élménybeszámolókat tartanak. Némelyiküknek talán már a könyökén jön ki, annyiszor mesélt arról, hogy mit érzett verseny közben, illetve éremmel nyakában a dobogón állva. A sportolók többsége azonban ugyanolyan kitartó türelemmel viseli ezeket a megpróbáltatásokat, mint amilyen kitartó türelemmel az olimpiára is felkészültek.

     Két olimpiai bajnokunk, a kajakos Szabó Gabriella és Kökény Roland is számtalan alkalommal mesélte már el a londoni élményeit, ennek ellenére örömmel fogadták el a kertvárosi Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör meghívását, így október 11-én az Erzsébetligeti Színházban személyesen is találkozhatott velük a nagyközönség. A két sportoló a több mint egyórás ankéton a pályafutása kezdetéről az első sikerekről és kudarcokról is mesélt, szóba kerültek a legnehezebb pillanatok, mint például Kolonics György 2008-as tragikus halála, meséltek a csapathajók összetételéről, a csapatban történő evezés lélektanáról, és őszintén beszéltek a sportágon belüli nehézségekről, a rendkívül erős konkurencia-harcokról, a barátságokról, az edzőváltásokról, a magyar válogatók erősségéről, illetve arról is, hogy miként képzelik el a jövőjüket.

      A londoni bajnokokkal való találkozás ezúttal nem csak az idősebb sportbarátokat érdekelte, hanem a fiatalabb korosztályt is sokan képviselték az Erzsébetligeti Színházban. A diákok pedig nem csak autogramot, hanem a terveik megvalósításához mindjárt biztatást és bátorítást is kaptak a Londonban csúcsra jutott sportolóktól.

    A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör a jövőben is folytatni kívánja az olimpiai sorozatát. A legközelebbi rendezvényükre november 8-án kerül majd sor, amikor is az olimpián érmet szerzett birkózók, Lőrincz Tamás és Módos Péter lesznek a Kertváros vendégei.

 

A VARJÚ VILMOS OLIMPIAI BARÁTI KÖR VEZETÉSE az idei tanévtől kezdve szeretne az  iskolák és a diákok felé nyitni. Ennek érdekében egy ifjúsági klubot hívnának életre, mely a baráti kör támogatását élvezné, de önálló életet élne, azaz a programokat a diákok (és a segítő pedagógusok) terveznék meg, a felnőtt sportbarátok csak a szervezéshez nyújtanának segítséget. Az ifjúsági klub létrehozásáról először szeptember közepén egyeztettek a diákokkal. A Corvin Mátyás Gimnázium könyvtárában tartott rendezvényen részt vett Hóbor Béla nemzetközi röplabda-játékvezető, a mátyásföldi iskola egykori diákja is, aki a londoni olimpián a férfi döntő első számú játékvezetője volt, és, aki az ötkarikás élményeit szívesen megosztotta a gyerekekkel is. Ugyancsak hasonló izgalmas élményekben részesülhettek a Sashalmi Tanoda diákjai is, akik a szeptember végi diákönkormányzati napon olimpikonokat, olimpiai bajnokot láthattak vendégül a Metró utcai iskolában. Pontosabban két helyszínen, az iskola tornatermében, illetve a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében. Az előbbi helyen dr. Hencsei Pál olimpiakutató és főszurkoló tartott előadást a londoni olimpia magyar eredményeiről, a hivatalban pedig Kiss Dániel gátfutóval, Hóbor Béla röplabda-játékvezetővel és Gedó Györggyel, az 1972-es müncheni olimpián aranyérmet nyert ökölvívóval találkozhattak és beszélgethettek a diákok. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez