Hozzávalók: 60 dkg marhafelsál, 1 evőkanál mangalicazsír, 1 dl paradicsomlé, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, liszt, ecet, babérlevél, bors, só A hússzeleteket nagyon vékonyra kiverjük, sózzuk, forró zsiradékban mindkét oldalát átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. A húst kiszedjük, a zsíron halványra megpirítjuk az apróra vágott hagymát, két evőkanál liszttel behintjük, ráöntjük a paradicsomot. Adunk hozzá egy babérlevelet, pár szem borsot, kávéskanálnyi ecetet, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük szükséges mennyiségű vízzel. Visszatesszük a húst, és egészen puhára pároljuk. A mártást tálaláskor átszűrjük. Spagettivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |