Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659251
   « Vissza

Miniszterelnöki gyáravatás – bővült az Egis, a XVI. kerületi ipar jelképe

 « Portaszolgálat 
2012. október 18.
 

kepfile

A szalagátvágást közösen végezte a miniszterelnök és az EGIS vezérigazgatója, mögöttük Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő, államtitkár, Kovács Péter polgármester és Szócska Miklós államtitkár

kepfile

Orbán Viktor a kioldódás vizsgálóban, balról Kassab György, Illés Gergely és Bokó Krisztina fejlesztő analitikusokkal. Bokó Krisztinával szemben dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója áll


  Amikor a Bökényföldi úton megjelent az Egis, a gyár két legismertebb készítménye a Dopegyt vérnyomáscsökkentő és a saját fejlesztésű, bencyclane hatóanyagú perifériás értágító, a Halidor volt. Eltelt 30 év, e készítmények még mindig a 20-21. helyen vannak a gyár legnagyobb forgalmú termékei között, de az egykori vezető helyen álló Dopegythez képest ötször nagyobb forgalommal már a mai követelményeknek megfelelőbb vérnyomáscsökkentő Coverex-család tagjai és a népbetegséggé vált allergia ellen ható antiallergikum, a Suprastin áll az élen.
     Hogy az újabb 15-20 évre is képesek legyenek meghatározni a szív és érrendszeri betegségek kezelésének egy szegmensét az EGIS készítményei, a vállalat évről évre egyre jelentősebb összeget, árbevételének 9 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, ami a 2010/2011-es üzleti évben 11,6 milliárd forintot tett ki. Ezzel Közép-Kelet Európa vállalatai közül a negyedik legnagyobb összeget fordítja innovációra. E folyamatba illeszkedve épült fel a Bökényföldi úti gyáregység területén az Egis új Gyógyszertechnológiai Fejlesztő és Kísérleti Üzeme (GYTFKÜ), valamint Analitikai Fejlesztési Laborépülete (AFL). Az új beruházásokat Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke avatta fel.
   A miniszterelnököt dr. Hodász István vezérigazgató fogadta. A kormányfővel jött dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Szatmáry Kristóf, a  gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, valamint Kovács Péter polgármester.
     A miniszterelnök avató beszédében arról szólt, hogy az Egist az 51%-os francia tulajdonosi többsége ellenére magyar vállalatnak tekinti.
     – A munka és az innováció segíti leginkább a magyar gazdaság „meggyógyulását” – mondta Orbán Viktor az üzemavatón. A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány munkaalapú társadalmat szeretne létrehozni a jelenlegi munkahelyek megvédésével és olyan fejlesztési beruházások elősegítésével, amelyek új munka- és kutatási lehetőségeket biztosítanak a magyaroknak. A kabinet ennek szellemében indította Európában elsőként munkahelyvédelmi akcióját, és ez az elv vezérelte akkor is, amikor az Egis beruházásához 226 millió forintos támogatást adott.
   – Mi minden olyan kezdeményezés mellé örömmel állunk oda, ami értéket és új munkahelyet teremt Magyarország számára – mondta a miniszterelnök. Utalt a francia tulajdonossal kialakult példás kapcsolatra, amit leginkább az mutat, hogy a többségi tulajdonos a nyeresége kilencven százalékát visszaforgatja a termelés fejlesztésébe.
     A gyáravató beszédet követően a vendégek két kioldás vizsgáló labort tekintettek meg. A steril körülmények miatt részletesebb üzemlátogatásra nem kerülhetett sor. A laborban dolgozóktól jelképesen egy lombiknyi, hatóanyag nélküli pirulát kapott Orbán Viktor miniszterelnök.

      A beruházások révén egyrészt az új, a korábbinál kétszer nagyobb, 3500 négyzetméter alapterületűre bővült a Gyógyszertechnológiai Fejlesztő és Kísérleti Üzem. Ennek kiszolgálását is szolgálja az 5500 négyzetméteres Analitikai Fejlesztési Laborépület, amely összhangban az új GYTFKÜ megnövelt kapacitásával fejlesztési analitikai támogatást nyújt, szintén gyorsítva ezzel a készítményfejlesztést. Emellett a vállalat számára stratégiai fontosságú biohasonló gyógyszerek forgalmazásához szükséges vizsgálatokat végző analitikai laboratórium is ebben az épületben került kialakításra. Ez a projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, az elnyert támogatás 97 millió forint volt.
      Az Egis a már teljesen munkára fogott két Bökényföldi úti fejlesztésével a XVI. kerületi ipar emblémája lett. Ez azzal is jár, hogy az önkormányzat a jövő évtől innen 44 millió forinttal több építményadóra számíthat. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez