Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663276
   « Vissza

Horoszkóp (szeptember 22-től október 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. szeptember 21.
 
Kos (III. 21.- IV. 20.)
Tele van tervekkel, ötletekkel, kreativitása szárnyalna, ha lennének szárnyai. A Mérleg havában szívesen jár társaságba, szórakozni. A család, a közeli rokonság (testvérek, barátok) azonban a kötelességekre figyelmeztetik. Hiába a sok ötlet és terv, ami a fejében jár, nem igazán tudja azokat megvalósítani. Még nincs itt az ideje. Akkor tud harmonikusan működni, ha elfogadja, hogy jelen esetben a gondolatok megteremtésének van itt az ideje, nem pedig a gondolatok megvalósításának. Ezt a fölös energiát pedig nagyon helyesen vezeti le a munka utáni szórakozással, fontos, hogy ne a munka helyetti szórakozás kerüljön fókuszba!
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Kissé szűken méri jelenleg az életörömöket. Mielőtt megajándékozná magát akár egy ruhadarabbal, akár egy esti mozi élményével, jól megnézi, mennyibe kerül, aztán szépen le is beszéli magát az „öröm ötletről”. Ez keserűbb életérzést hozhat. Amiben örömét lelheti anélkül, hogy számolgatnia kéne, megéri-e az idő és pénzköltést, vagy sem, az a fegyelmezett örömök lehetősége. Például egy takarítás, majd a szekrény mélyéről elővett szép asztalterítő látványa az ebédlő asztalon. Egy egészséges recept kipróbálása. Minden élmény, melyet kontrollálni tud, melyek bizonyos észérvekkel körbebástyázott határok között képesek működni.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Bölcs tanítóként lép az élet Ön mellé és e bölcs tanító nehéz feladatok elé állítja. A Mérleg havának főként második felében (októberben) képes lesz meglátni azokat a dolgokat – kapcsolat, munkahely, barátságok terén –, melyek nem működnek és feleslegessé váltak jelenlegi formájukban. Úgy is fogalmazhatnék, hogy elege lesz, telítődik, méghozzá végre annyira, hogy képes lesz lezárni, otthagyni és tovább lépni a megoldatlan helyzetekből. Lássa be, hogy a „jajj de sok rossz történik mostanában velem” gondolat nem a helyes út. A helyes út a „végre annyi rossz történik a működésképtelen életterületeimen, hogy elég erőm és motivációm lesz tovább indulni”.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Egy szerető testvér, vagy jó barát közelsége nagyszerű beszélgetésekkel, lelkizéssel ajándékozza meg a Mérleg havában. Egy Rák-jegyű ember pedig örül, ha lelkének virágos kertjét öntözik, gyomlálják, szépítgetik. A felszínes dolgok nem érdeklik, törekszik a mély és őszinte kapcsolódásokra. Egy romantikus séta az őszi időben, egy igazán lelkizős film a legjobb baráttal, vagy barátnővel a moziban, egy kellemes feszültségoldó masszázs, vagy valamilyen kristályokkal kapcsolatos kezelés igazán kiegyensúlyozott állapotba hozhatja. Minden élmény nagyszerű lehet, melybe a lelkét és az érzéseit is beleviszi.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Sajnos folytatódik a Szűz havának nem túlzottan kellemes hatása. A nyár múlik, az Oroszlánok pedig veszítenek ezáltal fényességükből és energiáikból, ahogyan a Nap a horizonthoz közeledik, azaz látszólag lefelé irányuló mozgást végez. Legszívesebben otthon maradnának, bezárkóznának, bekapcsolnák a tévét, az ágyba vinnék tálcástul a vacsorát és csak lennének. Vannak hónapok, amikor ez az „elbújás” az, ami képes valamelyest erőt és stabilitást adni. Nehéz egy tüzes jegyű személynek a hidegebb időt elviselnie, Önnek valóban fel kell készülnie a télre. A fahéj és narancs, vagyis a tüzesebb jellegű illóolajok segíthetnek a közömbös kedv jobbá tételében. Igyon gyömbérteát!
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Ön a fegyelmezettségével, a teherbírásával és a rendkívül éles szemével – mellyel meglátja a dolgok mögött rejlő működési elvet – jól jön most ahhoz, hogy a sok-sok érkező feladatot és megoldandó projekteket eredményesen kezelje. Mondhatjuk azt is, hogy jelenleg bármilyen nehézség, élmény, történés éri, helyes belátással tudja kezelni. Ügyes és rendszerezett, el tud engedni haszontalan dolgokat és meg tud tartani az Ön, családja, vagy munkahelye érdekeit szolgáló hasznos dolgokat. Érdemes mélyítenie tudását, hogy valódi specialistájává váljon annak, amivel foglalkozik. Értékelendő képesség a belső erő, mely a körülményektől függetlenül egyensúlyban tartja Önt.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Készüljön fel, megoldandó nehézségek következnek. Nem az a baj, hogy érkeznek a nehézségek, hanem az, hogy Ön arra fecsérli el a legtöbb energiát, hogy elkerülje ezeket. Ennyi erővel és nem utolsósorban ennyi diplomáciai érzékkel, mely Önben megvan, képes lenne szembe nézni és megoldani feladatait. Itt az ideje, hogy az elméleti tudását a gyakorlatba is átültesse, mert valljuk be őszintén, a cselekvés, a praktikum sok esetben elmarad. Túl sok időt tölt a fejében és túl keveset az életébe lépve. Spontánabb, rövid távú, gyors döntések meghozatalára lenne szükség. Próbálja ki, milyen szó szerint ész nélkül belemenni egy-egy szituációba.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Rendíthetetlen és szilárd meggyőződéssel veti bele magát egy új feladatba. Ez a hajlíthatatlanság erénye és veszte is lehet. Erény, hiszen képes egy bizonyos dolgot teljes, személyes erejével fókuszáltan véghezvinni, hátrány, hogy csak és kizárólag saját szemszögéből, azaz egyetlen nézőpontból képes vizsgálni a helyzetet. Itt az idő megtanulni, hogy hogyan kell csapatban játszani, vagyis meghallgatni és megszűrni mások véleményét, és hogyan kell saját energiájából nem veszítve eredményesnek lennie. Ez a hónap tehát az együttérzés rugalmasságát és a koncentrált saját erőből véghezvinni valamit tanítását hozza.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Tele lenne tervekkel, a dolgok még úgy is néznek ki az elején, hogy képes is lesz azokat megvalósítani, aztán az utolsó pillanatban elszáll a szerencse és marad a kudarcélmény. Szép lehetne, de nem lesz az a Mérleg-hava. Október közepére bele is fárad ezekbe a kudarcélményekbe. Hogyan is lehet megoldani egy ilyen frusztráló helyzetet? A jelenlegi idő alkalmas arra, hogy eléggé betelítődjön az Öntől látszólag független, külső körülmények akadályoztatásába és megtanuljon Nem-et mondani másoknak. A másik tanítása ennek a helyzetnek, a spontaneitás és az elengedés, vagyis azt működtesse előzetes tervezés nélkül, ami működőképes, és addig működtesse, amíg nem ütközik akadályoztatásba. Ne akarja most befejezni a dolgokat.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
Eseménydús, kellemes, támogatott időszak következik. Új dolog tanulásába kezd és ennek az új dolognak úgy látszik a bolygók által is támogatott időszaka van. A tudás, melyet most megszerezhet, alkalmas lesz arra, hogy a jövőben profitot kovácsoljon belőle. Legyen alázatos és türelmes, nyilvánvalóan idő és kitartás kell majd ahhoz, hogy tökéletesen elsajátítsa az áhított célhoz szükséges tudást. Legyen újra diák, aki csodálkozó tekintettel képes befogadni az újat, valamint kitartásával időt és energiát nem kímélve magolni a lexikális anyagot. Szabad program helyett a tanulást válassza! Biztos a siker a jövőre nézve!
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
A kettősség jellemzi Önt a Mérleg havában. Érzelmes, túlfűtött lelkiállapot a magánéletében, kiegyensúlyozott, türelmes, kitartó állapot a kötelességeinek teljesítése közben. Meglepő, de ez a kettősség jól megfér e különcködő jegy személyiségében. Ön is úgy érzi, hogy ez rendben van így, egy ember akár többféle is lehet. Tanulnivalója e hónapban, hogy megpróbálja az egyik életterületen jól működő energiát átcsoportosítani más életterületekre is. A játék a kulcsszó, tehát ha izgalmas játéknak fogja fel e próbálkozás, tanulás élményét, akkor nem maradnak Önben tüskék és képes elfogadni, hogy lassú folyamat, míg valóban jól kontrollálja és irányítja az életterületeit.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Szinte mindenben megkérdőjelezi magát, döntéseit, létjogosultságát. Miből adódhat ez a hitetlenség, hiteltelenség Önmagával szemben? Tény, hogy lelki élete kissé megtépázott, észérvekkel próbálja lelki egyensúlytalanságát helyrebillenteni. A Halak-jegyű ember nem arra született, hogy nagyszerű lexikális tudását gyarapítsa, hanem arra, hogy használja megérzéseit, ráérzéseit anélkül, hogy azok helyességét, vagy helytelenségét racionális érvekkel magyarázná. Akkor lesz Önnek eredményes egy döntés, vagy eredményes egy napja, ha a megérzései, a szíve vezérli. Ehhez természetesen befelé kell fülelnie. Nagy pénzösszegeket lehetőleg ne fektessen be!  
   Laki Beáta
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez