Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775009
   « Vissza

Ikarus siker a veterán EB-n

 « Cikkek és hírek 
2012. szeptember 21.
 
    Augusztus végén megrendezett 18. Veterán Atlétikai Európa-bajnokság Ikarus-sikert hozott. A maratoni futásban a 40 és 45 év közötti korosztályban Dr. Sebestyén Zoltán ezüstérmet nyert.
    A gödöllői egyetem matematika tanszékének 43 éves docense, korábban több ízben teljesítette 2 óra 30 percen belül a klasszikus 42,2 km-es távot, a felnőtt maratoni országos bajnokságokon pedig előkelő helyezéseket is szerzett. A versenyszerű futást később sem hagyta abba. Tavaly igazolt hozzánk, az Ikarusba, idén pedig célul tűzte ki, hogy a német-cseh-lengyel hármas határon, Zittauban megrendezett korosztályos (35 évnél idősebb atléták számára kiírt) EB-n kedvenc távján indul.
    Úgy gondolta, hogy amennyiben sikerül a felkészülése, és a versenyen is minden rendben lesz, esetleg dobogóra állhat. (A legutóbbi Európa-bajnokságon 2010-ben, hazánkban, Nyíregyházán, éppen lemaradt az éremről, 4. helyen végzett.)
Bár felkészülését télen egy kellemetlen gerincbántalom hátráltatta, nyáron pedig az állandó hőség nehezítette, végül el tudta végezni az önmaga által eltervezett nem csekély edzésadagokat. Így bizakodva érkezett a verseny helyszínére, ahol augusztus 25-én reggel fél 9-kor rajtolt el a mintegy 250 fős mezőny.
     A maratoni verseny egy változatos, dimbes-dombos körpályán zajlott, amely mindhárom említett ország területét érintette, és amelyet 4-szer kellett teljesíteni. Bár a rajt után egy népes élboly alakult ki, Zoli függetleníteni tudta magát a mezőnytől, és az elejétől fogva erről a bolyról kissé leszakadva a saját iramát futotta. Az első kör után még csak a 4. helyen állt a kategóriájában két török és egy brit futó mögött (és a 20. hely körül a teljes mezőnyben), de fél távnál már ezüstérmes pozícióban haladt, amit a célig egyenletes futással meg is tartott. Végül 2ó43:48mp-el (az abszolút versenyben 11. helyen) ért célba. A verseny egészére és az idősebb korcsoportok színvonalára jellemző, hogy az abszolút legjobb időt egy 45 év feletti német futó produkálta 2 óra 32 perccel, amely szinte profi eredménynek számít.

kepfile

     Zoli egyelőre megérdemelt pihenőjét tölti, de már most tervezi, hogy jövőre Csehországban indul a veterán utcai futó EB-n, 2014-ben pedig a Budapesten sorra kerülő korosztályos fedett pályás világbajnokságon próbál meg sikeresen szerepelni. Abszolút maratoni eredmény: http://www.evacs2012.com/en/starters/ Kategória maratoni eredmény M40:  http://www.evacs2012.com/en/starters/
Gratulálunk a fantasztikus sikerhez!    
                                                                                                                                              Berendi Antal
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez