Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600093
   « Vissza

Búcsú az olimpikonoktól

 « Cikkek és hírek 
2012. július 12.
 

kepfile


     A zuglói önkormányzat június 27-én egy ünnepség keretében búcsúztatta az olimpikonjait. A rendezvényre valamennyi kvalifikált kerületi sportolót és edzőjét meghívták, de természetesen a felkészülés finisében akadtak néhányan, akik nem tudtak eleget tenni a meghívásnak. A sportolók többsége azonban jelen volt, ami azért is nagy szó, mert a XIV. kerületet a három paralimpikont is beleszámítva 19-en képviselik majd Londonban. Az ünnepségen Rátonyi Gábor egykori és dr. Papcsák Ferenc jelenlegi polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd minden olimpikonnal és edzőjével kezet fogtak, illetve egy apró ajándékot adtak át a számukra. Dr. Papcsák Ferenc polgármester annyit elárult, hogy a csomagokba egy kis Zugló-zászlót is belecsempésztek, amivel azt üzenik a sportolóknak, hogy ebben a városrészben nagyon sokan szurkolnak majd a sikerükért. Rátonyi Gábor pedig azt hangsúlyozta ki, hogy a kerületnek rendkívül komoly sporthagyományai vannak, az eddig megszerzett 160 magyar olimpiai aranyéremből 56 a kerülethez kötődik, és erre a mennyiségre sok ország büszke lenne. A jelenlegi 19 fős különítményből is többen éremesélyesnek számítanak az olimpián.
     A június 27-i ünnepségen több egykori bajnok is részt vett. Ambrus Miklós vízilabdakapus (1964) és Gedó György ökölvívó (1972) Zuglót, Szabó Bence kardvívó (1992) sportigazgatóként a Magyar Olimpiai Bizottságot, Szekeres Pál kerekesszékes tőrvívó (1992, 1996) pedig helyettes államtitkárként a szakállamtitkárságot képviselte. Ez utóbbi vendég kettős szerepben volt jelen az eseményen, hisz a protokolláris feladatai mellett, mint sportoló is támogatásban részesült. A zuglói önkormányzat ugyanis a legutóbbi testületi ülésen 750 ezer forintos támogatást szavazott meg az olimpikonoknak, melyet egy összegben kapnak meg a sportolók. A sportolók nevében Szekeres Pál köszönte meg ezt a gesztust, aki ígéretet tett rá, hogy Londonban az eredményeikkel fogják majd meghálálni ezt a támogatást.
     Zuglóból a következő sportolók kvalifikálták magukat az olimpiára: a kerületben élő, de máshol sportoló versenyzők közül  Szász Emese párbajtőrvívó (Vasas), Szabó Gabriella kajakozó (Budapest Honvéd), Mohamed Aida tőrvívó (Törekvés SE), Kökény Roland kajakozó (Esztergomi Kajak-kenu SE), illetve a zuglói sportegyesületekben sportolók közül Kapás Boglárka úszó, Lovassy Krisztián kerékpáros, Tóth Ildikó, Csabai Dóra és Kisteleki Hanna vízilabdázók, Barta Nóra műugró (mindnyájan BVSC), Joó Abigél cselgáncsozó, Kasza Róbert öttusázó, Hidvégi Vid tornász (mindnyájan KSI), Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Paumann Dániel kajakozók (mindnyájan MTK). Az olimpiát két héttel követő paralimpián Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta úszók, illetve Szekeres Pál kerekesszékes vívó képviselik majd a kerületet. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez