Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658904
   « Vissza

Horoszkóp (július 21-től augusztus 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. július 12.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
Az augusztus a Kos-jegyűek számára az érett és ízletes gyümölcsök betakarításáról szól. Az elmúlt hónapok fáradtságos munkája, a befektetett tengernyi energia most megtérülni látszódik. Jelen helyzetben testi és lelki energiatartalékai kimerültek ugyan, mégis mosollyal az arcán ízlelheti meg munkájának gyümölcsét. Ez az „ízlelgetés” nem azt jelenti, hogy kevesebbet kell dolgoznia, hanem azt hogy végre látja a kiváló eredményeket, megkapja az áhított dicséreteket, anyagi és érzelmi egyensúlyra, elismerésre számíthat. Fontos, hogy töltse fel szervezetét vitaminokkal és aludjon eleget, mert az Önhöz érkező gigantikus feladatmennyiséget meg kell tudnia oldani!
 Bika (IV. 21.- V. 20.)
Szívesen tervez és szervez programokat, tanfolyamokra, vagy nyári „iskolába” jár, kirándul, vagy rövidebb utazásokat tesz belföldön. A világból most a találkozók, a beszélgetések, a jó társaság és társalgás érdekli. Rengeteg élménnyel gazdagodhat, izgalmas és változatos programokban lehet része. Most nem ül egy helyben, hanem mozog, így ha felesleges kilókkal szenvedett korábban, könnyedén leadhatja azokat. Legyen jó levegőn, mozogjon sokat, ismerkedjen és fedezzen fel új dolgokat. Egyetlen dologra figyeljen oda, hogy ne hosszú távú, évekre, vagy hónapokra szóló feladatokra mondjon igent, mert ezekben elunhatja magát. Rövidtávú és pezsgő élményeket kívánok!
 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Oda kell figyelnie, mert július végén és augusztus elején könnyedén elvakíthatja a Nap fénye, azaz saját egója, vagyis nem látja tisztán az élet adta lehetőségeket, önérzetből és hiúságból dönthet fontos dolgokban. Sajnos a büszkeségből fakadó döntések általában kellemetlen csalódásokat hozhatnak, így meg kell próbálnia a fontos döntések meghozatalának időpontját augusztus közepéig elodáznia, eltolnia. Legjobb lenne, ha szeptemberig nem kéne foglalkoznia hosszú távú döntésekkel, mert valljuk be, el van fáradva és az élet harcában jelenleg csak kaszabolja a levegőt, nem pedig csatákat nyer.
 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Mivel az Ön uralkodója a Hold a leggyorsabban mozgó égitest az ekliptikán, vagyis 28 nap alatt minden jegy energetikájába belekóstol, most is az Oroszlán-havában színes érzelmi skálát lesz képes végigjárni. Július végén még az önfeláldozó, másokért tevő szeretet-minőség lesz a mérvadó, míg augusztus közepétől elege lesz a fáradtságos, önzetlen „szemetesláda” szerepből és harcos, hirtelen, hangos sértődékeny hangulatban találja magát. Értékelje ki a helyzetet és lássa meg, hogy az egyik szerepkör következik a másikból, hiszen ha túl sokat ad és kimerül, kénytelen lesz túl sokat elvenni is, hogy a végén az energiák kiegyenlítődjenek.
 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Az Oroszlán-havában egy jóféle Oroszlán valódi erejében mutatkozik meg. Az augusztus kiegyensúlyozott időszakot ígér, sokféle lehetőséggel. Objektíven látja a világot és képes olyan tervekkel előállni, melyek megvalósításához elegendő energiával és kedvvel rendelkezik. Stílusos és megfelelő sebességen működő eredményes időszakot predesztinálnak, jósolnak a bolygók. Jelenleg képes a lelki erejével is foglalkozni, csatlakozhat egy vallási közösséghez, vagy egyszerűen csak többet relaxál, vagy meditál. Gondolatait tettekké is formálja, így sikeres, de nem túlzottan feszítő tempót diktál. Megadja a módját a pihenésnek és a munkának egyaránt. Kellemes, napsütéses, „oroszlános” hónapra számíthat.
 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Úgy érzi, kissé megállt az idő, az Önt körülvevő emberek és feladatok nem mozdulnak. Megjelenhet Önben a magányosság, az egyedüllét érzése attól függetlenül, hogy párkapcsolatban él-e vagy sem. Kijelenthetjük, hogy mást akar, mint amit a világi energiák megkívánnának. Legbelül, ha képes befelé nézni, rá kellene hogy döbbenjen, túlzottan belepörgette magát az elmúlt hónapokban feladatainak megoldásához szükséges kötelességtudatba, így most nehezen hagyja abba a túlgondolkodást. Ki kell, hogy ürítse a fejét, ez az út a töltődéshez és a kiegyensúlyozottsághoz!
 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Kettősség jellemző a Mérlegekre az Oroszlán-havában. Egyrészt beszélhetünk egy alapvető tettvágyról (mely csak vágyként jelenik meg), illetve egy akadályoztató és frusztrációt okozó „semmi sem sikerül” energiáról. Másként fogalmazva, nem tudja kiteljesíteni és megvalósítani vágyait és ötleteit, akadályokba ütközik, hol külső, hol pedig belső fizikális korlátozásokba (például betegség). Tegye fel magában a kérdést, hogy vajon azért kell-e megélnie a belső frusztrációt és dühöt, mert nem tudja igazán ezeket az érzéseket és konfliktusokat a külvilágban kezelni? Ismerje fel és mondja ki, hogy mik azok a dolgok, amikkel azonosulni tud és mondjon nem-et azokra a dolgokra, melyek távol állnak Öntől.
 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Túl sok időt tölt a világ tökéletlenségével, vagyis azzal, hogy megfogalmazza, mire nincs szüksége. A tagadó mondatok NEM-jei elhitetik Önnel azt az illúziót, hogy tudja, mit akar. Ha azonban valódi sikerekre és boldogságra vágyik, meg kell tudnia fogalmazni, hogy mit akar és amit nem akar, azt el kell tudnia hagyni. Egyszerűen szólva tanuljon meg leszakadni a nehézségekhez való kötődésről, próbálja ki, hogy milyen érzés a jó dolgokhoz való kötődés, a hit, hogy a dolgok mehetnek könnyedén is. Tegye fel a kérdést, hogy képes lenne-e elviselni a könnyedséget, ha minden ügy „simán menne”.
 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
A Nyilas-jegy uralkodó bolygója, a Jupiter már az Ikrek-jegyébe költözött. Sajnos az Ikrek jegyében nem érzi túlzottan jól magát. A földi létben ez megnyilvánulhat úgyis, hogy nem értik meg, mit akar mondani, az érvei túlzottan szentimentálisnak tűnnek és környezete egy jól irányzott racionális érveléssel a padlóra küldheti. Egyszóval kényelmetlen, önmagában is kétkedő, „szétesett” időszakra számíthat. Amit tenni tud a harmonikusabb lét érdekében, hogy megtanulja a saját érdekeit, akaratát, vágyait úgy kikommunikálni, hogy azt mások elfogadják és megértsék. Mindezt ne azért tegye, hogy mások igényeit szolgálja, hanem azért, hogy Ön jobban érezze magát.
 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Több időt kell szenteljen a hétköznapibb dolgoknak. Önt az erőfeszítést nem kímélő, hosszú távú és kemény energetikai befektetéseket igénylő dolgok érdeklik, most mégis itt az ideje „bulvárosodni”. Lazább életmód, spontán döntések, fecsegés érzelmekről, pletykálkodás, egyszóval meg kell tanulnia lazítani és az Ön számára unalmas és érdektelen dolgokkal foglalatoskodni méghozzá azért, hogy ne csontosodjon be. Tanuljon meg kapcsolatot teremteni az egyszerű földi emberekkel, legyen rugalmas, tegyen meg olyan spontán „ökörségeket”, melyeket eddig nem engedett meg magának. Az egészsége és a lelke ezáltal fog meggyógyulni.
 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Míg eddig nehezen viselte környezete az állandó újításokra törekvő fura megoldási javaslatait, vagy szabadság igényét, vagy különc viselkedését, most még meg is tapsolják, és örömmel éljenzik másságát. Vezetője és képviselője lehet egy nagy ügynek, képes átformálni és megreformálni akár családját, akár a munkahelyi szabályokat. Egy dologra vigyázzon, a vezetői mivolt nagyszerűségének élvezete könnyen a fejébe szállhat, ha ez megtörténik, számítson a nagy bukásra. Helyét és sikereit csak úgy tudja megtartani, ha együttérzése és a mások iránti elkötelezettség érzése („Mi együtt valami újat alkotunk!”) tisztán marad. Kívánom, hogy valami igazán eredeti és emberséges ötletet tudjon a földre hozni és működtetni!
 Halak (II. 20.- III. 20.)
Meg kell tanulnia színészkedni. Ha a világban körbenéz, láthatja, hogy vannak emberek, akik kifejezetten ügyesen kezelik a helyzeteket és rendkívül leleményesek. A színészkedés jelen állapotban azért nagyon jó feladat, mert ha először ímmel-ámmal is csinálja, később bele fog szeretni egy-egy szerepbe, és közelebb fog kerülni a világ dolgaihoz. A világ dolgaihoz való közelebb kerülés pedig azért fontos, hogy Ön helyet küzdjön ki önmaga számára. Egyszóval az eddigi focilabda helyett, ha nem is csatár, de kiváló kapus válhat Önből. Vissza kell tudnia magát rakni az életbe, mert túl könnyen enged el lehetőségeket, és túl könnyen válik áldozattá. Ügyeskedni tudni kell!

                                                                                                                                                   Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez