Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28660002
   « Vissza

Bud Spencer és Terence Hill Fan Club-buli a piacon

 « Cikkek és hírek 
2012. június 13.
 


     Június 1-én rendhagyó eseménynek volt a színhelye a Sashalmi Közösségi Terem. A Bud Spencer és Terence Hill Fan Club ugyanis a sashalmi csarnokban tartotta legutóbbi összejövetelét.
    – Aki ismeri és szereti a Bud Spencer és Terence Hill-filmeket, annak nem kell indokolni, hogy miért is lehet rajongani ezekért az alkotásokért – mondta Szabó Gergő, a közösségi terem programszervezője, és az említett fanklub egyik alapítója, szervezője. – Pontosabban, aki ismeri ezeket a filmeket, az mind szereti is őket, mert ezeket a filmeket lehetetlen nem szeretni. A belőlük áradó életszeretet, és az a mesei vonulat, hogy a jó mindig győz, még a legkeményebb szíveket is meglágyítja. A mai világban ennek a (bunyók ellenére is jellemző) békének nagyon nagy szerepe van. Az emberek igénylik ezt a hangulatot, ezért lehet ezeket a filmeket százszor, ezerszer is megnézni.
     No, meg természetesen a két fantasztikus karakter, Bud Spencer és Terence Hill miatt. A két színésznek az egész világon hatalmas rajongótábora van. A fanklubok közül a legerősebb természetesen a hazai olasz, de őket érdekes módon a magyar követi. E mögött pedig ismét csak a zseniális magyar nyelv állhat, hisz a magyar fordítás, illetve a Firpo testvérek magyar hangjai, Bujtor István és Újréti László telitalálatnak bizonyultak.
     – Ezeket a filmeket általában kétszer fedezik fel a nézők, egyrészt gyerekkorukban, amikor elvarázsolja őket a sok bunyó, majd felnőttként, amikor már az apró részleteket is észreveszik. Ennek is köszönhető, hogy a Bud Spencer és a Terence Hill filmeket valamelyik televíziós csatorna biztos, hogy a műsorára tűzi, illetve, hogy a rendezvényeken is sokan szoktak részt venni.
     A június 1-i sashalmi est egyik különlegessége egy rendhagyó filmbemutató volt. Hessling Hegyi Erika – Szalai László Erik – Karácsony Kitti – Sulyok Viktória filmjét, az „Egy óra Bud Spencerrel” csak azért nem nevezhetjük ősbemutatónak, mert a szerzők néhány hete Győrben, szűk körben már levetítették ezt a filmet. A riport különlegessége, hogy a 83 esztendős Carlo Pedersoli (Bud Spencer) ma már nem nagyon ad interjút, de a magyar stábot még az irodájába is beengedte, sőt azt is megígérte nekik, hogy segít a színésztársat, Terence Hillt is meginterjúvolni.

kepfile

Az első sashalmi sörivó-virslievő verseny helyszíne a Sashalmi piacon lévő Kertvárosi Bisztró volt, a helyszínt Ernst László és csapata rendezte be. Az öt perces versengés abszolút győztese Zsiska László lett, tíz virsli és két és fél pohár sör elfogyasztásával. Második Sajtár Lajos lett, harmadik Baksa Miklós, a szépemlékű egykori kerületi postás. A versenyzőket az erőltetett ütemű evés-ivás utóbb némileg megviselte, de nem annyira, mintha például egy bokszmeccsre álltak volna ki...

     A filmvetítést követően pedig mi más következhetett, mint a hagyományos sör-virsli verseny, az elmaradhatatlan hagymás bab, melyet ezúttal Ernst László főzött, illetve a fanklub tagjainak körében méltán népszerű Spencerhill Magic Band koncertje. Guido de Angelis és Maurizio de Angelis zenei világa méltó zárása volt az első Spencerhill-estnek Sashalmon. (R)

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez