Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602728
   « Vissza

A nyaklánctolvajok karperecet kaptak

 « Cikkek és hírek 
2012. június 13.
 


     Az utóbbi években Budapesten elharapództak a nyaklánckitépések. Az elkövetők alig várják már a jobb idő beköszöntét, azonnal az utcákra mennek, és elkezdenek vadászni. Olyan idős embereket keresnek, akik jól látható módon értékes ékszert viselnek, majd követni kezdik az illetőt, és egy óvatlan pillanatban letépik a láncukat. Mivel a támadás leggyakrabban hátulról történik, ráadásul a sértettet meglepetésszerűen éri, az áldozatok sokszor képtelenek személyleírást adni az elkövetőkről. Ez pedig nagyon megnehezíti az ilyen típusú bűncselekmények felderítését. A szakemberek szerint az egyetlen lehetséges megoldás az azonnali beavatkozás lehet. Erre volt jó példa az alábbi két eset.
    Május 22-én, nem sokkal délután 3 óra után egy 25 év körüli férfi az Ungvár utca és Csáktornya park találkozásánál egy 80 éves hölgy nyakából tépte ki a nyakláncot. A férfi a támadást követően a zsákmányával együtt elszaladt az Írottkő utca irányába. Az esetnek több szemtanúja is akadt – az idős asszony hangos segélykiáltásai felhívták a figyelmet a bűncselekményre –, és az egyikük még azt is látta, hogy a férfi nem messze a helyszíntől, beszáll egy piros színű Hondába, és nagy sebességgel elhajt. A tanú azonban éber volt, és feljegyezte az autó rendszámát. A rendőrök ez alapján könnyen beazonosították az autó tulajdonosát, akit aztán a társával együtt újpesti otthonában el is fogtak. Mint kiderült, ők csak lopni ruccantak át Zuglóba, majd a fenti módon megszerzett láncot egy zálogházban értékesítették, a pénzből pedig megtankolták az autójukat, és maguk is megebédeltek.
     Hasonló módon a lakosság segítségével egy másik nyaklánctolvajt is sikerült lekapcsolni. Ő május 21-én a Thököly úton tépte le egy idős asszony nyakából a láncot, és próbált meg elmenekülni. Pechére az egyik járókelő a nyomába eredt, és több saroknyi kergetőzést követően a Bácskai utcában utolérte a menekülőt. A tanú egyedül kevés lett volna a tolvaj visszatartásához, de szerencsére a közelben éppen vízvezetéket szereltek, és két munkás a segítségére sietett. A három férfi már elegendőnek bizonyult a tolvaj visszatartásához, akit aztán a helyszínre érkező rendőrök könnyedén őrizetbe vettek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez