Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602116
   « Vissza

Csömör, Kertváros – és London

 « Cikkek és hírek 
2012. május 21.
 

kepfile


Lovassy Krisztián biciklijével naponta teszi meg az utat Csömör és a Kertváros között. Az agglomerációs településen ugyanis az édesanyja, a XVI. kerületben pedig az édesapja lakik. Ő a szülőknek köszönhetően mindkét helyen otthon érezheti magát, ezért hol itt, hol pedig ott van otthon. Ráadásul másokkal ellentétben neki könnyen megy az ingázás is, hisz csak felpattan a kerékpárjára, s már teker is egyik helyről a másikra. Krisztián ugyanis országúti kerékpáros, aki idejének nagy részét nyeregben tölti, s naponta a Csömör – Kertváros távolság sokszorosát teszi meg két keréken.


     Aki egy kicsit is járatos ebben a sportágban, az tudja, hogy az országúti kerékpározás nem csak sport, hanem egyben egy életforma is. Aki erre adja a fejét, azt nem zavarja, ha hó borítja az utakat, és esőben, szélben, tikkasztó melegben is képes órákon át tekerni. Krisztián is ilyen sportoló, aki a kerékpáron kívül más közlekedési eszközt nem igazán ismer. Számára azonban az országúti kerékpározás egy lehetőséget is jelent. Nem titkolt vágyai közé tartozott ugyanis, hogy egyszer majd olimpián is szerepelhessen, illetve, hogy a pályafutását előbb vagy utóbb valamelyik külföldi profi kerékpáros csapatnál folytathassa. Az előbbi vágya már idén teljesülhet, hisz a 24 esztendős kerékpáros a tavalyi teljesítményével egy olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak. Ehhez annyit kellett tennie, hogy a nemzetközi ranglistán be kellett kerülnie a legjobb 200 közé. Mielőtt bárki legyintene erre a teljesítményre, leszögeznénk, hogy magyar kerékpárosnak a legjobb 200 közé kerülés legalább akkora bravúr, mint egy teniszezőnek a legjobb 100 közé, egy vívónak pedig a világranglista első 20 helyezettje közé kerülni.
     A kerékpárosoknak az úgynevezett Europe Tour körversenyeken van lehetőségük pontokat gyűjteni. Krisztián is ahova lehetett, oda elutazott. Volt, ahol hiába próbálkozott, de szerencsére akadt olyan versenyhelyszín is, ahol jó pár ranglista-ponthoz sikerült hozzájutnia. A legjobb eredménye a Belgrád – Banja Luka verseny megnyerése volt, de a román körversenyen is sikerült szakaszt (és több pontot is) nyernie. A hazai országos bajnokságon elért hetedik helye is sok pontot hozott – az előtte végzett hat versenyző mindegyike horvát nemzetiségű volt, így a magyar bajnoki címet Krisztán szerezte meg –, így végül az említett nemzetközi ranglistán a 147. helyen végzett. Ez az eredmény azonban még nem jelentett londoni részvételt számára. A kvóta ugyan megvolt, ám az utazó helyért idén is meg kellett küzdenie a hazai riválisokkal. A Tusnad Cycling Team (profi kerékpárcsapat) az év elejét Olaszországban töltötte, ahol az évadnyitó versenyen mindjárt egy 8. helyezést ért el. Ez azért is volt fontos, mert ez a verseny szintén nemzetközi pontokat adott, és az olimpiára utazó versenyző kiválasztásakor az volt a legfontosabb szempont, hogy a hazai kerékpárosok közül kinek van több nemzetközi pontja. Krisztián a pontgyűjtést Szocsiban, egy körversenyen folytatta, ahol a harmadik szakaszon elért harmadik helye újabb 3 pontot ért. Legutóbb pedig Bulgáriában egy egynapos versenyen elért bronzérmével sikerült újabb 16-tal növelni az eddigi pontjai számát. A tehetséges fiatalember idén tehát már 26 pontot gyűjtött, szemben a magyar riválisokkal, akiknek még egyetlen pontot sem sikerült szereznie. A Magyar Kerékpáros Szövetség ezért nem is várt sokáig a döntéssel, és Lovassy Krisztiánt nevezte az olimpiára. 

kepfile

A Magyar Kerékpáros Szövetség Lovassy Krisztiánt nevezte az olimpiára


     A fiatal csömöri és kertvárosi kerékpáros egyike azon élsportolóknak, akik egy tehetségkutatón bukkantak fel. A csömöri rendezvényen hamar kiderült, hogy a 10 éves fiúcskából jó bicajos lehet. A pályafutását a KSI-ben kezdte, majd egy darabig Csömörön versenyzett, az utóbbi években pedig a BVSC színeiben teker. Eddigi legnagyobb sikerét még junior korában érte el. 2006-ban ugyanis nagy meglepetésre 5. lett a Belgiumban megrendezett junior világbajnokságon. (R)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez