Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657604
   « Vissza

Aranyesélyes paralimpikonok

 « Cikkek és hírek 
2012. május 21.
 

kepfile

Kovács Iván, Krajnyák Zsuzsanna és Szekeres Pál figyel Riersch Tamás kérdéseire, aki az olimpiai baráti kör rendezvényének moderátora volt


     Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár sportpályafutását sokan ismerik már. Az 1988-ban a szöuli olimpián tőrvívóként bronzérmes sportoló 1991-ben egy autóbaleset következtében tolókocsiba kényszerült. A kiváló sportoló azonban nem adta fel, hanem ismét fegyvert ragadott, és 1992-ben előbb Európa-bajnoki, majd a barcelonai paralimpián két olimpiai bajnoki címet szerzett. Négy évvel később ismét aranyérmes lett, és azóta is minden olimpiájáról éremmel tért haza. 2002-ben az akkori sportminisztérium államtitkára, majd 2008-ban a tőrvívók szövetségi kapitánya lett, 2010-től pedig helyettes államtitkárként ismét a közigazgatásban dolgozik. A 48 esztendős sportpolitikus immár hetedik olimpiájára készül. Pályafutása során már eddig is számtalan csúcsot felállított: a világon ő az egyetlen sportoló, aki az épek és a fogyatékosok között is olimpiai érmes lett, és, aki fogyatékos sportolóként az épek szövetségi kapitánya lehetett. Ha a hetedik olimpiáján is sikerül majd érmet szereznie, akkor nagy valószínűséggel örökre beírja magát a sporttörténelembe.
      Május 10-én Szekeres Pál és az éremesélyes paralimpikonok voltak a vendégei a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körnek. A helyettes államtitkár ugyanis Krajnyák Zsuzsanna világ- és Európa-bajnok kerekesszékes vívó, illetve Kovács Iván, a kerekesszékes vívók szövetségi kapitányának a társaságában vett részt a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában tartott rendezvényen. A három kiválóság mesélt a korábbi olimpiai élményeiről (Szekeres Pál 1988 óta, Kovács Iván 1992 óta, Krajnyák Zsuzsa pedig 2000 óta állandó résztvevője az ötkarikás eseményeknek), emellett a paralimpikonok helyzetéről, a parasport támogatottságáról, a sportolók elismertségéről, és természetesen a londoni esélyekről is nyilatkoztak. Az ötkarikás játékokra hét kerekesszékes vívónk kvalifikálta magát, akik közül többen is éremesélyesek. A válogatott nagyon bizakodó, de tisztában vannak vele, hogy a siker érdekében még nagyon sokat kell dolgozniuk. Ugyanakkor fontosnak tartják az ilyen összejöveteleken való részvételeket is, hisz ezzel is népszerűsítik a parasportot. A fogyatékkal élők sportolásának nagy lökést adhat, hogy idén első ízben a Magyar Televízió is közvetíteni fogja a paralimpiát. Az éremesélyes számokat, köztük több vívódöntőt is élőben izgulhatnak majd végig a nézők.

kepfile

Szekeres Pál államtitkár az éremgyűjteményét rendezi – ő az egyetlen a világon, aki olimpiai és paralimpiai éremmel is rendelkezik


A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör június 11-én a Maconkai Orosz László Galériában a névadóra, az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok súlylökőre fog emlékezni. Egy hónappal később, július 23-án a Polgármesteri Hivatal Kovács Attila Galériájában a Borovitz házaspár londoni olimpiai kiállítása nyílik majd meg. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez