Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28653197
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. március 8.
 
                                                                        XIV. kerület

                                                                           Garázstűz


      Az Erzsébet királyné útja 120. szám alatti négyemeletes épület teremgarázsában február 15-én csaptak fel a lángok. Elégett egy Mercedes személyautó, az ott tárolt berendezési tárgyak, a közműszerelvények megolvadtak. A földszinti lakások falai is megrepedeztek, ezért a Zuglói Vagyonkezelő statikusa ideiglenesen lakhatatlanná nyilvánította a lakóházat. A rajok két C-sugárral és egy D-sugárral oltottak, Revitox álarc használatával két mozgássérültet, és további tíz embert menekítettek ki. Egy tűzoltó rándulásos sérülést szenvedett. A kár kb. húszmillió forintra rúg.

Konyhatűz

     Egy Fráter György utcai, háromemeletes társasház földszinti lakásában kigyulladt a konyhai tűzhelyen felejtett olaj, étel február 16-án este. Égett a tűzhely, a fölötte lévő szekrény, és minden bekormozódott. Az oltást megkísérlő háziasszonyt az Erzsébet kórház toxikológiájára vitte a mentő füstmérgezés gyanújával. A lakásban esett kár kb. kétszázezer forint.

Piszkos kémény

     Begyújtottak a vegyes­tüzelésű kazánba február 16-án egy Szugló utcai társasházban. A tűzoltókat este 10 óra előtt riasztották, mert a kazánban és a 12 méteres kéményben meggyulladtak a lerakódott égéstermékek. A raj felügyelet mellett kiégette a kéményt, és felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy másnap vegye fel a kapcsolatot a kéményseprő vállalattal.

                                                                           Zárlatok

     Egy Szugló utcai, második emeleti irodában zárlat miatt kigyulladt a mennyezeti lámpa és kábelei február 17-én. A tüzet egy porraloltóval oltották el.
     Február 25-én délután kigyulladt a lift kezelőgomb panelje a Hungária körút 167-ben, amit az ott dolgozók egy porraloltóval eloltottak. A raj elvégezte az áramtalanítást, a kár kb. százezer forint.

Fatális robbanásveszély

     Február 26-án késő este a Füredi park 2-ben, egy hetedik emeleti, lezárt lakásból gázszivárgás sziszegő hangját hallották és gázszagot éreztek a szomszédok. A tűzoltók a folyosói villanyóra lemezajtaját letépve áramtalanítottak, majd feltörték az ajtót. Kiderült, hogy a felújítás alatt álló konyhában egy eldőlt szerszám elfordította a gázcsapot.

Lakásfeltörések

     Február 23-án este egy Rákosfalva parki, tizenharmadik emeleti lakást törtek fel, benn egy elhunyt személyt találtak.
     Február 28-án reggel a mentők hívására kihúzós létrával, az erkélyajtót betörve nyitottak ki egy első emeleti lakást a Pitvar utcában.
     Kora délután rendőrségi kérésre egy Utász utcai, földszinti lakásban hatoltak be az ablakon keresztül.
    Február 29-én délután egy elhunyt hölgyet találtak a Balázs parki, harmadik emeleti otthonában, miután az erkélyablakot benyomva behatoltak.

Műszaki mentések

     Két Opel személyautó ütközött február 19-én este a Thököly út és Róna utca sarkán. Mindkét kocsi eleje összetört, egy személy könnyebben megsérült.

      Kocsitűzhöz riasztották a rajt február 20-án késő este az Ilka utcába, ahol egy családi ház udvarán álló VW Golf teljes terjedelmében égett. A tűz a motortérben keletkezett, és átterjedt az utastérre is. Egy D-sugárral oltottak, senki nem sérült meg.
      Február 28-án szintén egy D-sugárral oltottak el a Bolgárkertész utca 15. szám előtt egy MAN típusú teherautót, melynek motor- és utastere kapott lángra. Sérülés nem történt, a kárérték kb. hétszázezer forint.

    Február 29-én reggel a Fűrész utca 106-ban, a kétszintes irodaépület tetejéről távolítottak el egy lógó betonelemet.


                                                                Sérült a fürdőszobában

     Egy Kalocsai utcai családi ház fürdőszobájában egy magatehetetlen férfit látott a tulajdonos a betört ablakon keresztül február 20-án délután. A lezárt házba a raj az ajtó betörésével hatolt be, a sérültet – akinek az állapota a helyszínen nem volt megállapítható – kórházba szállították.

                                                                          XVI. kerület

                                                                            Letört ág


     Közlekedési akadályt okozott egy, az úttestre zuhant, lehasadt faág a Mátyás király utcában, a raj február 17-én délután távolította el.

                                                                       Füstmérgezés?


     Február 20-án leégett egy cirkó és egy mosógép egy Árpádföldi úti családi ház fürdőszobájában. A raj délben érkezett ki a helyszínre, a tűz addigra magától elaludt, de a gáz szivárgott. A fürdőkádba a megnyitott csapból folyt a víz. Az előszobában egy idős hölgy holttestét találták meg.

                                                                    A rendőrség hívására


      Elhunyt egy idős férfi a Farkasbab utcai lakásában, a tűzoltók az ablakrácsot levágva hatoltak be február 25-én délelőtt.

Szabálysértés


      Február 26-án délelőtt egy Baross utcai ház udvarán szemetet, hulladékot égettek a garázs és a szomszéd kerítése között. A tűz veszélyeztette a garázs tetőszerkezetét, és a kerítés épségét is, a kihívott tűzoltók eloltották, és felhívták a lakó figyelmét az esetleges következményekre is.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez