Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601756
   « Vissza

Arcfestés és ketrecharc

 « Cikkek és hírek 
2012. március 8.
 

Egészség- és sportfesztivál a piacon

Röviden így lehetne összefoglalni azt a rendezvényt, melynek az ötletgazdája Ancsin László jegyző, a rendezője pedig a Kertvárosi Sportegylet volt. Március 3-án két helyszínen, a Havashalom parkban, illetve a Sashalmi piacon lévő közösségi teremben jótékonysági célú egészség- és sportnapot rendeztek. A rendezvények célja egy defibrilátor-készülék átadása volt a piac számára. Az életmentő készülék közel félmillió forintba kerül, melyet a piacot működtető önkormányzati cég nem tudott volna a saját költségvetéséből kigazdálkodni.

 piaci-ketrec

A ketrecharc díjátadója, középen a győztes


     Az elsődleges cél mellett azonban a rendezvénynek volt egy másik, fontos célja is. Egyrészt a küzdősportokat kívánta népszerűsíteni a lakosság körében, másrészt a kerületi családoknak olyan hétvégi szabadidős elfoglaltságot kínált, melyben minden korosztály megtalálhatta a neki leginkább megfelelő szórakozást. A Havashalom parkban például első ízben kerületi kerékpáros versenyt rendeztek a gyerekeknek, de ezen kívül kosárlabda-tornának, futóversenynek, BMX- és gördeszka-bemutatónak, valamint Nordic Walking edzésnek is helyet adott a létesítmény. A szervezőknek attól nem kellett tartaniuk, hogy esetleg kevés lesz a néző, hisz a Havashalom park, amióta felújították, az egyik legnépszerűbb helyszín lett a kerületben.
     A programok másik központja a sashalmi közösségi terem volt. Itt aztán tényleg mindenki megtalálhatta a neki leginkább megfelelő programot. Az ökopiacon felállított színpadon egymást váltották a zenekarok (a legtöbb néző a sashalmi Gesarol együttesre volt kíváncsi), a Magyar Vöröskereszt véradó buszában pedig több mint negyvenen adtak vért a nap folyamán. A sportcsarnokban napközben egészségügyi szűrővizsgálatokra és sportági bemutatókra került sor. A közönség olyan különleges sportágakkal is megismerkedhetett, mint a zumba, a thaibox, a fekvenyomás, a grundbirkózás vagy grapling. Akinek pedig esetleg elege volt a bemutatókból, az vagy a falmászásnál, vagy az arcfestésnél, esetleg az artista porontyok bemutatója alatt pihenhette ki magát.
     A napközbeni események mindenki számára ingyenesek voltak. A programok azonban az estéhez közeledve egyre „keményebbé” váltak. A délután nagy részében a kick boxosok és thai boxosok mutatták be a tudásukat. Az összecsapásokban több kertvárosi sportoló is részt vett, akik rendre győztesen hagyták el a szőnyeget. A nap nagy attrakciója azonban mindenképpen az esti MMA (ketrecharc) bemutató volt. Ilyen eseményt ugyanis első ízben rendeztek a kerületben.

 piaci-fal

     Az MMA az a küzdősport, mely bárhol a világon nagy népszerűségnek örvend. Mi magyarok is jók vagyunk benne, és a március 3-i mérkőzéseken a sportág legjobbjait láthatta a közönség. A ketrecharcosok legismertebb képviselője a világbajnok Felföldi Hegylakó Szabolcs volt (képünkön), aki a rendezvény zárómérkőzésén karfeszítéssel mattolta ellenfelét. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez