Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664466
   « Vissza

Hóban, fagyban

 « Portaszolgálat 
2012. február 9.
 

  billencs

A Sashalmi piac közismert hajléktalanja, a legendás Billencs három másik hajléktalan-társával dacol a kemény hideggel. Szállóra nem mennek, mert ott mindenüket ellopják, szabadon élve viszont lehet „üvegezni”, amiből telik kajára és piára is. Tudósítónknak elárulták a nagy titkot is, hogy nem fagynak meg az éjjel: nem szabad bepiálni, mert akkor kész. Reggeltől viszont isznak, az ugyanis belülről is melegít. Reméljük, ez a szabály mínusz húsz fokban is működni fog...

   Rendőreink a nagy hidegben folyamatosan figyelik a veszélybe került embereket, s gyakran intézkednek is. A gödöllői kapitányság eseteiből szemezgettünk. Február 1-jén hajnalban a bezárt aszódi állomás előtt egy padon fekve reszketett egy férfi, aki a rendőröknek elmondta, hogy nincs hová mennie: őt a helyi szociális segítő szolgálathoz szállították. Másnap a gödöllői körzeti megbízottak ellenőrizték az egyedül élő időseket. Egy 54 éves hölgy a rendőröknek előadta, hogy szerény körülmények között él, áram, víz nincs a házában, s senki nem tud rajta segíteni. Őt a helyi szociális szolgálatnál helyezték el.
   Február 2-án éjjel egy mozgáskorlátozott férfit ellenőriztek, akinél áram ugyan nincs, de az önkormányzattól kapott fát, de halogatta a begyújtást. A rendőrök erre felhasogatták és bekészítették neki a fát, majd begyújtottak nála. Február 4-én reggel Kistarcsa főutcáján egy erősen ittas férfit találtak. A hajléktalan fején egy sérülés volt, ezért mentővel a kórházba szállíttatták. Este Isaszegen egy férfit találtak a járdán: állítása szerint megcsúszott és elesett, bár erősen ittas volt: mivel orvosi ellátást nem kért, a járőrök hazavitték és családtagjainak gondjára bízták.
     Február 5-én délután Isa­szegről érkezett bejelentést, hogy egy fűtetlen lakásban három személy él, és éjszakára kilátástalan a helyzetük. A járőrök felvették a kapcsolatot az önkormányzat munkatársával és az ideiglenesen létrehozott melegedő helyre irányították a három személyt. Délután egy 59 éves budapesti férfit igazoltattak Erdőkertesen, aki annyira ittas volt, hogy a lakcímét sem tudta megmondani – hazavitték, és elhelyezték a jól fűtött lakásában.
     Este a veresegyházi vasútállomáson igazoltattak egy férfit, aki melegedni ment oda. A rendőröknek elmondta, hogy egy közeli ingatlan fűtetlen fészerében lakik. A rendőrök odakísérték, s megállapították, hogy az éjszakai alvásra alkalmatlan. Megoldás az lett, hogy az ingatlan tulajdonosa a fészerlakót éjszakára a házába beengedte.
    Isaszegen este egy 20 éves helyi lakost szállítottak a rendőrök az átmeneti melegedőhelyre. A kistarcsai rendőrök Mogyoródról kaptak bejelentést, hogy egy 61 éves ottani lakos fűtés és áram nélkül van a házában. Őt a mogyoródi önkormányzat melegedő helyére szállították. Február 6-án hajnalban Pécel lakott területén belül az úttest szélén fázósan álldogált F. J. 42 éves budapesti lakos. A járőrnek elmondta, hogy nem tud tájékozódni, korábban nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, nem tudja hol van és nagyon fázik. A járőrök őt nagytarcsai ismerőséhez szállították.
    Ha a XVI. kerületben tudomásuk van bajba jutott emberekről, hívják munkaidőben a 401-1561, munkaidő után a 06-20-288-8331 telefonszámot. Kerületen kívül értesítsék a rendőrséget (107).

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez