Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754092
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. december 13.
 
Fegyveres rablás családon belül. December 4-én 18 óra körül egy nő és egy férfi csöngetett be az Árpádföldi út egyik házába. Az ott lakó idős asszony a becsöngető nőnek az anyósa volt. A meny pénzt követelt az idősebb asszonytól, aki ezt megtagadta tőle, és egyszerűen bezárta előtte az ajtót. Ekkor a nővel levő férfi egy baltát vett elő, majd szétverte vele a bejárati ajtót. Az idős asszony egy belső helységbe menekült, melynek az ajtaját egy szekrénnyel torlaszolta el. A férfi azt az ajtót is szétverte, majd a helyiségbe bejutva az idős nőt az ágyra lökte, és a baltát a feje felé emelve kényszerítette őt a pénztárcája átadására. A tárcában csak 1000 Ft volt, de a rablók az asszony bankkártyáját is megtalálták. Erőszakkal a PIN-kódot is kikényszerítették belőle, de megfenyegették, ha hamis számot adott nekik, akkor visszajönnek, és megölik őt. A két rabló ezt követően távozott a lakásból, az idős asszony pedig feljelentette őket a kerületi kapitányságon. Mivel a támadói egyikét személyesen is meg tudta nevezni, a rendőrök konkrét nyomon indulhattak el. Ennek eredményeképpen a nőt már 21.15-kor letartóztatták. Az elfogására a Csitári utcában került sor, ahol a nő gyanútlanul sétált, ám a járőr a személyleírás alapján felismerte őt. A nőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A társát pedig, akit egyelőre nem nevezett meg, a rendőrök tovább keresik.

Munkahelyi gázolajjal fűtött.
December 8-án délelőtt a BKV Állomás utcai kocsiszínjében a biztonsági szolgálat munkatársai egy férfit azon kaptak rajta, hogy az egyik járműből gázolajat ereszt a nála levő kannákba. A biztonságiak értesítették az esetről a rendőrséget, és a járőrök a férfit, aki nem mellesleg maga is a kocsiszínben dolgozott, előállították a kerületi kapitányságon. A férfi elismerte a bűncselekményt, sőt azt is bevallotta, hogy korábban már három alkalommal sikerült hasonló módszerrel 10-10 liter gázolajat lopnia. Mint mondta, otthon gázolaj-tüzelésű kályhával fűtött, s mivel a gázolaj beszerzése nagyon költséges volt, úgy gondolta, megpróbál ily módon spórolni a fűtőanyaggal.

Nem kért az orvosi segítségből. November 29-én egy erősen ittas férfihez hívták ki az ismerősei a mentőt a Gyarmat utcában. A férfi, aki már addig is agresszívan viselkedett, nem kért az orvosi segítségből, s miután beültették a mentőautóba, megtámadta, és bántalmazta a mentős tisztet. A bántalmazás következtében a sértett lábszárcsontjából letört egy darab, így a férfi helyett a mentőst kellett kórházba vinni. A sérültet a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, ahol begipszelték a lábát, az ittas férfi ellen pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vétségében indítottak vizsgálatot.

Keresik a tettest.
Emberölés bűntette miatt folytat nyomozást az Életvédelmi Osztály. Mint ismert, 2011. november 15-én a kora délutáni órákban egy Budapest VII., Thököly úti ékszerüzletben ismeretlen tettes megölte az ott dolgozó 66 éves férfit. A nyomozás során felmerült adatok alapján szükséges a képen látható férfi személyazonosságának megállapítása. Aki a képen látható férfit felismeri, hívja a 443-5000/32732 m. vagy a 107-es ingyenes telefonszámot.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez