Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655070
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. november 29.
 
HÉT EMBERT KELLETT KIMENTENI. November 22-én a Koronafürt utca egyik lakásából szénmonoxid-mérgezés miatt riasztották a tűzoltókat. A mentő, a tűzoltó és a rendőrség szinte egyszerre érkezett a helyszínre. Nagy volt a riadalom, mert az érintett lakásban hét ember, köztük két gyermek tartózkodott. A mentés során kiderült, hogy az egyik gyerek egy alig pár hetes csecsemő volt. A hét embert a tűzoltók gázmaszkban hozták ki a lakásból, az ingatlant aztán kiszellőztették, a gázművek pedig elzárta a gázt. A sérülteket a mentősök megfigyelésrekórházba szállították, a rendőrség pedig vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy mi okozhatta a gázmérgezést. A körülmények alapos kivizsgálása érdekében szakértő segítségét is igénybe veszik. Amennyiben szabálytalanságot fedeznek fel, foglalkozás körében elkövetett balesetet okozó mulasztás miatt indít majd vizsgálatot a rendőrség.
TÖBB GYEREKET IS KIRABOLTAK. November 9-én 17 óra körül egy kiskorú fiúindultelaBVSCuszodától az 1-es villamos felé. A gyerek a Mexikói úttól egy megállót a 69-es villamossal tett meg, majd a vasúti aluljárón átkelve az Erzsébet királyné útján haladt a Hungária körút felé. Mielőtt elérte volna a kereszteződést, két fiatalkorú fiúszólítottamegőt.Anagyobb fiúkapontosidőfelőlérdeklődtek, de azt a gyerek nem tudta megmondani. Ekkor azt ajánlották neki, hogy nézze meg a mobilján. Mielőtt a fiúválaszolhatott volna, az egyik férfikivettea zsebéből a telefonját. A sértett a vele szemben álló, idősebb és erősebb férfimiattnemmertellenállni.
November 10-én a Tallér utcában hasonló bűncselekmény történt. Itt a gyerek 17.10-kor szállt fel a Blaha Lujza téren a BKV 173-as járatára. Utazás közben a telefonjáról zenét hallgatott. Már a buszon észrevette, hogy két nagyobb fiúfeltűnőennézi,hogy mit csinál. Az Amerikai úti megállóban szállt le a buszról, és látta, hogy a két nagyobb fiúis ugyanezt teszi. A Tallér utcában aztán a két férfitőleismegkérdezte, hogy mennyi az idő, s mivel órája nem volt, felszólították, hogy vegye elő a telefonját. Mikor engedelmeskedett nekik, az egyik támadó váratlanul a falhoz szorította, és ki akarta venni a készüléket a kezéből. A fiúnakelőször sikerült kiszabadulnia, de nem jutott messzire, mert a két nagyobb fiúutolérteőt,majdtöbbször arcon ütötték, a falhoz szorították, végül elvették a telefonját. A sértettek aztán a rendőrségen fényképről felismerték az elkövetőket (mindkét esetben ugyanaz a két személy követte el a rablást), így a rendőrök november 16-án mindkét gyanúsítottat elfogták, és előállították a zuglóii kapitányságon.
OSZTÁLYTÁRSAT RABOLTAK KI. November 17-én az egyik zuglói szakközépiskola diákját a tanítást követően a Vezér úton két osztálytársa rabolta ki. A támadók előbb megállították az osztálytársukat, majd magukhoz hívták, megkérdezték tőle, mennyi az idő, legvégül figyelmeztettékőt,hogyadjaát a telefonját, az esetről pedig hallgasson, mert ők úgyis megtalálják, és ellátják a baját. Mielőtt a sértett reagálni tudott volna, az egyik támadó nyomatékosításképpen egyet behúzott neki. A fiúettől megijedt, elővette a telefonját, majd a SIM-kártyát kivéve átadta a készüléket a támadóinak. A fiúarablástkövetőenfeljelentést tett a kerületi kapitányságon, s mivel a támadóit ismerte, a rendőrök még aznap elfogták, és előállították mindkét elkövetőt.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez