Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28802818
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. november 29.
 
XIV. kerület
 
Szeméttüzek

     November 6-án éjjel az Egressy út 69-nél egy sárga utcai szemétgyűjtő teljesen elégett a raj kiérkezése előtt. Este fél tízkor egy puttonyfecskendővel oltották az Erzsébet királyné útja 92-nél a villamosmegálló kukáját. November 7-én délután a Vajdahunyad sétány elején a két helyen felkupacolt, égő hulladékot kézi szerszámokkal és egy D-sugárral oltották el. November 8-án este a dolgozók oltották el a Vajdahunyadvár fala mellett égő avart, a tűzoltók utómunkálatokat végeztek. Az Angol utca 73-nál az útszélre összehordott szemét égett november 12-én éjjel. November 14-én reggel egy társasház kapubejárata előtt álló három darab égő kuka olvadt meg a hőtől a Kövér Lajos utca 13-ban. A Hungária körút 19-nél a villamosmegálló szemetesét egy D-sugárral oltották el november 16-án kora reggel. A kár kb. tízezer forint.

Fakárok

Az Állatkerti út 11-nél egy ötméteres fa belseje izzott, füstölt november 9-én reggel, amit egy D-sugárral szüntettek meg. Szintén november 9-én motoros létra segítségével és kézifűrésszel távolítottak el egy lehasadt faágat a Tábornok utca 21. szám előtt. November 13-án a Cházár utca 1/b-vel szemben fa dőlt egy Daewoo típusú személyautóra, melynek összetört az eleje, a motorháztető és a jobb első sárvédője.

Százezres kár

A Szegvári utcában november 13-án egy Audi A8-as motorterének füstölgését a tűzoltók szüntették meg. Személyi sérülés nem történt.

A rendőrség kérésére
 
Elhunyt egy idős hölgy az Erzsébet királyné útjai, földszinti lakásában. A raj a bejárati ajtó zárját feltörve hatolt be november 16-án reggel.
Betegmentés

A bejárati ajtó feletti szellőzőablakot betörve hatolt be a raj egy Kacsóh Pongrác úti, harmadik emeleti lakásba november 17-én éjjel. Az idős lakó elesett és nem tudott ajtót nyitni. A mentők az Árpád kórházba szállították.

Égő jacuzzi

November 18-án délelőtt egy Fráter György téri lakásban kigyulladt a jacuzzi medence motorja, amit a raj áramtalanítás után egy porraloltóval eloltott.

Meggyulladt ruhák

Egy Bácskai utcai, földszinti lakás fürdőszobájában meggyulladtak a szárítóra kiterített ruhaneműk november 19-én reggel. Megégett az ajtófélfa is, kormozódott a fürdőszoba és az előszoba fala, mennyezete.

XVI. kerület
 
Lakástűz
 

A hősugárzótól meggyulladtak a berendezési tárgyak egy Vívó utcai, első emeleti lakásban november 12-én kora reggel. A tűz átterjedt az erkélyen lévő tárgyakra, a helyszín feletti második és harmadik emeleti lakások erkélyeire, ahol a hőtől szintén megolvadtak a nyílászárók és redőnyök. Személyi sérülés nem volt.

Közlekedési mentések

November 12-én reggel 10 óra előtt Chevrolet és Ford személyautók ütköztek egymással a Veres Péter út 177. szám előtt, mindkét jármű eleje összetört. A két könnyebben sérült sofőrt a mentők a helyszínen megvizsgálták, kórházba nem kerültek. A raj áramtalanított, később szabaddá tette az utat a forgalom számára.

Avar- és szeméttűz
 
A Pesti határút 41-el szemben kb. 200 négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet november 13-án délelőtt. November 15-én késő este egy D-sugárral oltották el az égő szemétdombot a Pilóta utca 17-nél.
 
Agglomeráció
 
Kigyulladt egy kisteherautó

Az M3-as autópálya gödöllői szakaszánál kigyulladt egy kisteherautó november 11-én este. A tűzoltók vízszállító autót is odavezényeltek, mivel az autópályán nincs oltóvíz. A tüzet félpályás útzár mellett eloltották, az nem terjedt át a bútorból és gyapjúból álló rakományra, és személyi sérülés sem történt.

Leégett a vendéglő
 
November 12-én éjfélkor lángra kapott Veresegyházon egy 300 négyzetméteres vendéglő. A kiemelt riasztási fokozatban őt tűzoltóautó kezdett az oltáshoz, s az épületből több gázpalackot is kihoztak. A tüzet reggelre sikerült eloltani.
CO mérgezés
 
Egy anya és lánya lett rosszul az égéstermék visszaszivárgása miatt november 13-án egy veresegyházi lakásban. A tűzoltók elzárták a gázt, kiszellőztették az épületet, a mentősök a két nőt kórházba szállították.
Leégett a fél fatelep

Hét sugárral oltották a kigyulladt fatelepet november 18-án Erdőkertesen. A tűzoltók helyszínre érkezésekor az épület fele égett, ám a másik felét több órás munkával sikerült megmenteni.

Füstölt a HÉV

November 19-én a HÉV kistarcsai állomásán vették észre, hogy füstöl az utolsó kocsi. Tűzoltásra viszont nem volt szükség, mivel csak egy elektromos kábel égett el.

Gyakorlat
 
A gödöllői tűzoltóság teljes állományát berendelték november 21-én az országos katasztrófavédelmi gyakorlatra.
Leégett a ház
 

Teljes terjedelmében égett egy családi ház november 23-án a mogyoródi Mező Imre utcában. Az ott lakó idős hölgyet a tűzoltók vezették ki az épületből, továbbá egy gázpalackot is kihoztak. A tüzet, mely a szomszédos házakat is veszélyeztette, három sugárral sikerült eloltani.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez