Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664742
   « Vissza

Jövőre már strandolhatunk Mátyásföldön

 « Portaszolgálat 
2011. november 29.
 

  dscf35888

    Ovális ücsörgő, melegvizű gyermekmedence és egy többfunkciós élményfürdő épül a mátyásföldi uszoda szomszédságában, a Progress Zrt. kivitelezésében


      Bár az utóbbi hetek időjárása nem éppen a strandolást juttatja az eszünkbe, azért vannak olyan esetek, amikor szóba kerülnek a nyári fürdőzések. Ilyen szituáció lehet, ha az erzsébetligeti uszodában tartózkodunk, mert annak ablakán kitekintve máris láthatjuk, hogy az önkormányzat komolyan gondolta, amikor azt állította, hogy 2012-ben már nem csak a két uszoda medencéjében fürödhetünk majd.
     – A strandépítés munkálatai október közepén kezdődtek, és kihasználva az eddigi enyhébb időjárást minden nap gőzerővel zajlanak – tudtuk meg Rátonyi Gábortól, a létesítmény vezetőjétől. – A terv az, hogy április 6-ra elkészüljön az uszoda, és a próba-üzemmódot követően akár már május 1-én megnyithatna a létesítmény. Ami biztos, hogy nyáron már egy gyönyörű stranddal várjuk majd a kerület pihenni és kikapcsolódni szándékozó lakóit.
     Az önkormányzat egy korábbi felmérése szerint a kerület lakossága a strand megépítését tartotta az egyik legfontosabb dolognak. Az önkormányzat ennek az igénynek kívánt eleget tenni, amikor megszavazta azt a közel 170 millió Ft-os beruházást, mely októberben vette kezdetét az Erzsébet-ligetben. A beruházás eredményeképpen egy 40 négyzetméter vízfelületű ovális 34 fokos ücsörgő, egy 30 négyzetméter vízfelületű, szintén melegvizes gyerekmedence, illetve egy szabálytalan alakú (191 négyzetméteres vízfelületű) élményfürdő valósul majd meg. Ez utóbbi sodrófolyosót, családi csúszdát, buzgárokat és vízi gombát is tartalmaz majd. A létesítmény egyszerre közel 100 ember számára nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget. Mivel ennél jóval nagyobb lesz majd az érdeklődés a kerületi strand iránt, a létesítményben már dolgoznak a várható nagyszámú vendég elhelyezésén, illetve a létesítményhasználat feltételein is. Az egyik sarkalatos pont az öltözőkapacitás lesz, mely eredetileg csak az uszodára lett kitalálva, a strand megnyitásával tehát mindenképpen bővíteni kell majd. Ennek legegyszerűbb módja, ha a strand közelében egy zárt öltözőfülkét alakítanak ki, ahol a vendég átveheti a fürdőruháját, majd a ruháit, értékeit egy fogasra rakva beadja azokat a ruhatárba. Ugyancsak fontos feladat lesz a strandolók kiszolgálása is. Erre a célra egy külső büfét alakítanak majd ki. A létesítmény az uszoda és a pezsgőfürdő bevonásával együtt is csak maximum 400 ember számára nyújthat majd kellemes kikapcsolódást. Annak érdekében tehát, hogy minél többen részesülhessenek a strand örömeiben, limitálni fogják a létesítmény igénybevételének az idejét. Egy-egy jeggyel várhatóan három óráig tartózkodhat majd a vendég a strandon. Utána vagy felárat fizet, vagy átadja a helyét a következő vendégnek.
A kivitelező a Progress B’90 Zrt., mely cég már bizonyított az árpádföldi bölcsőde megépítésével. A beruházás azonban nem várt nehézségekkel kezdődött. A földmunkák során ugyanis a felszín alatt egy hatalmas betontömbre bukkantak, amit előbb egy légkalapáccsal fel kellett törni, majd a darabokat ki kellett ásni a földből.
     – December 1-én új szolgáltatással bővül a repertoárunk – tette hozzá Rátonyi Gábor. – Egyelőre még csak három napon, kedden, csütörtökön és pénteken 8.00-12.00, illetve 15.30-19.30 között a nálunk működő Yoga-Fitness egy gyermekmegőrzőt, gyermekjátszót üzemeltetünk majd a sportbolt melletti aulában. Itt egy szakavatott pedagógus vigyáz majd a gyerekekre, míg a szülők úsznak, tornáznak, jógáznak egyet, de a gyerekfelügyeletet egyéb dolgok miatt – ügyek intézése és bevásárlás – is igénybe lehet majd venni. Ha a kezdeti három napnál nagyobb lesz az igény, akkor ezt a szolgáltatást a hét további napjaira is kibővítjük. (R)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez