Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28777514
   « Vissza

Horoszkóp (november 23-tól december 14-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. november 16.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
A Nyilas-havában figyelnie kellene egészségügyi állapotára. Megfázás, akut gyulladásos betegségekre van kilátás, amennyiben figyelmen kívül hagyja az egészséges életmódra vonatkozó útmutatásokat. Fektessen energiát a megelőzésbe. Vitaminkúra, helyes táplálkozás és a belső nyugalom megőrzése, vagy kialakítása a legfontosabb. Óvatosan bánjon a karácsonyi süteményekkel, mert könnyen hasfájást kaphat a mértéktelenségtől, vagy a gyors evéstől. Meg kell tanulnia lassítani. Kezdje azzal, hogy ételeit jól megrágja.

 Bika (IV. 21.- V. 20.)
A vállaira nehezedő „túl sok munka” miatt nincs igazán karácsonyi hangulatban. Ez jelen esetben nem igazán frusztrálja. Tudja jól, hogy feladatait meg kell oldania és kész. Ha szép sorjában, lépésről-lépésre halad az elintézendő feladatok között – márpedig egy föld jegyű bika így halad –, akkor minden feladattal készen lehet, mire beköszönt a karácsony. Mivel az otthoni ünnepi hangulatról nincs ideje gondoskodni, kérje meg partnerét, családját, hogy segítsenek a takarításban, sütés-főzésben. Gyermekei – ha vannak – segítenek feltöltődni és kikapcsolódni.

 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Nincs túl jó „passzban”. Munkahelyén hol túl sok a feladat, hol pedig megoldhatatlannak tűnő problémákkal néz szembe. A karácsony közeledtével pedig érzelmi labilitásra számíthat. Felgyűlnek Önben a ki nem tisztult érzelmi problémák (elhagyatottság, magány, szeretethiány, stb.). A hite megerősítésére lenne most szükség. Az is lehetséges, hogy a lelki sérülékenység pont azért „jött” Önhöz, hogy képes legyen a valódi érzékenységre, hogy nyitott és befogadó legyen. Lehet, hogy túlzottan megkeményedett az utóbbi időben?

 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Ön úgy várja a karácsonyt, ahogy a gyermekek szokták. Készülődik, dekorál, süt-főz. Egyre vigyázzon, ne nehezteljen családjára azért, mert ők másként éreznek a karácsonyi előkészületekkel kapcsolatban. Összpontosítson arra, hogy Ön jól érezze magát dolgait végezve, és ne várjon elismerést mástól azért, amit igazából magáért tesz. Karácsonykor majd lesz jutalom és örömködés, és hála a csodálatos hangulatért, amin dolgozott. Addig pedig szorgoskodjon önmaga örömére, így elkerüli a kiszolgáltatottság és önfeláldozás helytelen „drámáit”.

 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Tele van ötletekkel, új célokkal és ezeket azonnal meg is akarja valósítani. Ne szegje kedvét az, hogy falakba és akadályokba ütközik, mivel hosszú távon kell gondolkodnia. Elsőként lassítson a sebességen és hagyja, hogy a dolgok megtörténjenek. A nehézségek – melyek céljai elérése közben felmerülnek – csak emelik az értékét a leendő beteljesülésnek és megvalósulásnak. Az akadályok pedig szükségesek, hiszen a földi lét véges korlátai között nehezebb létrehozni valamit, mint az álmodozások során elképzelni azt. Most találkozik és barátkozik az elképzelés és a megvalósulás közötti különbségekkel.

 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Olyan problémákon időzik, melyek valódisága megkérdőjelezhető. Nézzen ki önmagából és lássa be, hogy vannak dolgok, amiken már rég túl van és időpocsékolás a velük való foglalatosság. Nem meri elhinni, hogy a dolgok Ön nélkül is elintéződhetnek, hogy a jelenleg felgyorsult idő elsimítja és feloldja bizonyos kötelezettségek megtétele alól. Pedig így van! Ne mindenbe fektessen energiát, hanem csak abba, ami aznap Ön elé kerül feladatként. Adjon helyet a csapatmunkának és merjen megbízni mások helyes ítélő- és megoldó képességében is. Ez egy jó időszak arra, hogy a vállain fekvő terhek egy részét le tudja tenni.

 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Vénuszt (a Mérleg uralkodója) a földbe „fúrták”. Ez annyit jelent, hogy az alapvetően levegő elemhez tartozó mérlegek – akik nem túlzottan határozottak döntéseik meghozatala során – szert tettek egy „keményebb”, határozottabb viselkedésformára. Könnyebben képesek választani a lehetőségeik közül és olykor-olykor már a „nem-et mondás” is megy. Természetesen ez a keményebb kiállás az előző hónapok frusztrációin nyugszik. Nincs ugyanis túl sok kedvük bájologni és megszínesíteni egy tényt. Hosszú távon remek döntés lehet ez az egyenesebb út, csak ne növesszenek lebonthatatlan páncélt önmagukra.

 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Mozdulnia kéne jelenlegi helyzetéből! Túlzottan hozzászokott ahhoz, ami van. Változtasson helyzetén, egyelőre tegyen meg annyit, hogy megpróbál átlátni szokásain és megpróbál minőségibb, örömtelibb dolgokat bevonzani életébe. Egyre vigyázzon, hogy a vágyakból ne elvárások alakuljanak, hiszen ezek újra és újra megkötik energiát – főleg, ha nem az elvárásai szerint alakulnak a dolgok. Szabadabb lélegzetvételre van szükség, mondhatni arra, hogy igazán fel tudjon lélegezni. Nem tud most nagy hatással lenni a világra, mivel energiáit túlzottan elaprózza.

 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Nincs mit szépíteni, párkapcsolati problémái adódhatnak. Ha pár nélkül egyedül él, akkor az Önt körülvevő emberekkel találja meg nehezen a közös nevezőt. Belassult energiaminőségre számíthat. Céljai beteljesülésére még várnia kell. Jelenleg ülő állapotban van, amit nehéz elképzelni egy igazi kentaurról. Csípő és deréktáji fájdalmai lehetnek a mozdulatlanságból fakadóan. Vigyázzon a hirtelen mozdulatokkal! A ki nem mozgott energiáit, a lelki bánatait evésbe fojthatja, ez pedig újabb csípőtájéki erősödést, és ezáltal nehezebb járást eredményezhet.

 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Fordul a kocka az elmúlt két-három hónaphoz képest az emberi kapcsolatait illetően. A Nyilas-havában örömét lelheti az emberekben, kapcsolatában. Az általában magányos és egyedülálló Bak-jegyűek (ha van párkapcsolata, ha nincs) most igazán élvezik mások társaságát, főként a filozofikus, emelkedett beszélgetéseket. Kellemes hónapra számíthat, kiegyensúlyozottabb lelki és fizikai állapotra, mint eddig. Most az érdekli, ami valódi értéket rejt magában. Felismeri a helyes, sorsszerű utat és könnyen elengedi az Önnek helytelent. Tegye igazi ünneppé a karácsonyt túlmutatva a szokásos tárgyi ajándékozáson.

 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
A Nyilas-hónap az erőgyűjtés hónapja az Ön számára. Mint a csúzli, amit hátrahúzás után megtartanak a jól célzott lövéshez, Ön is erőt merít, hogy a leendő ugrás, kiugrás ereje megfelelő legyen, és hogy a lövés előtt jól lássa az elérendő célt. Tudatosan és bölcsen kellene tehát megfogalmaznia, hogy mi az, amit a 2012-es évben elérni kíván, amin változtatni kíván. A három életterület, mely a célkitűzések tekintetében érintve van: párkapcsolat, az isteni keresése, valamint a tanulás, tanulmányok befejezése, vagy elkezdése.

 Halak (II. 20.- III. 20.)
Úgy érzi, a külvilág csak nehezéknek született a földre, hogy Önt korlátozza és akadályozza a vízben úszkálásban. Higgye el, az emberek nem csak bóják az élet tengerén, melyeket ki kell kerülnie ahhoz, hogy ne érje baj. Tény, hogy jelenleg akadályoztatás alatt áll, de az is lehetséges, hogy ezek a felmerülő korlátok csak azért vannak, hogy megfelelő mederbe tereljék energiáit. Aki önmagától nem képes bizonyos korlátok felállítására, annak szüksége van a külvilág korlátozására. Ezen a gondolaton töprengjen el, mert lehet, hogy némi önszabályozással képes lenne feloszlatni a nehéz helyzeteket.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez