Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602106
   « Vissza

Utódját keresi a kerületben Nick Árpád erőművész

 « Cikkek és hírek 
2011. október 5.
 

 

p1070593
 
Nick Árpád és Bárdos Andrea

      Nick Árpád, a Guinness rekorder erőművész egyre inkább a XVI. kerület erős emberévé kezd válni. Különböző gyermekintézményekben több alkalommal is láthattuk őt, köszönhetően itteni menedzserének, Kiss Edit óvónőnek. Most Árpádföldön, a Timur utca 103. alatti Oxy Gym fitness stúdióban ültünk le beszélgetni, ahol a bajnok már túl volt az aznapi edzésen.
   – Eddigi életemnek vége – mondja Nick Árpád, és elmeséli, hogy a hozzá hasonlóan hatalmas fizikai teljesítményt nyújtó sportolók végzete őt is utolérte 59 éves korára: a szíve figyelmeztette, hogy nem szabad ilyen magasan égetni a lángot.
     Nem is régen még puszta kézzel tépte szét a vaskos Budapesti telefonkönyvet a Baross Gábor utcai óvodában, s hajtott ketté a fogával vastag acélrudakat. A legnagyobb mutatványára a repülőtéren került sor, ahol a fogával egymaga elhúzott egy 60 tonnás utasszállító gépet.
    – Ezzel kerültem be a rekordok könyvébe – emlékezik a teljesítményre –, de a legnehezebben azt tudtam elérni, hogy egyáltalán a repülőgép közelébe engedjenek. Az illetékesek elhajtottak, hogy ez szamárság, rendíthetetlenül kellett ragaszkodni az elképzelésemhez, míg végre próbát tehettem. Aztán a kötél nem volt jó, végül egy másikat kaptam, amivel már meg tudtam mozdítani a gépet. Azután végül sikerült a rekord.
    Az erőművész egyébként egyszer kiszámolta, hogy eddigi élete során összesen 1 millió 105 ezer tonnányi súlyt emelt meg – ez kb. azzal egyenértékű, mintha megrakott volna 55 ezer darab húsztonnás kamiont, ami (valljuk be) igen szép teljesítmény egy embertől...
    Nick Árpád viszont visszavonult, ám nem tűnt el a kerületből. Ennek is története van. A nyugalmazott erőművész tudását és tapasztalatát hasznosítani szerette volna, így böngészte a hirdetéseket. Látott is egyet, amelyben Árpádföldre edzőt kerestek. Telefonált, és így találkozott össze Bárdos Andreával, az Oxy Gym vezetőjével, aki kicsit meglepődött, hogy ilyen híresség jelentkezik hozzá ismeretlenül edzőnek, de közösen végül is erényt kovácsoltak a véletlen találkozásból.

nick_arpad

    Szóval a világhírű erőművész így lett edző az árpádföldi konditeremben, s egyúttal régi vágyát is megvalósíthatja. A nagy fa árnyékában ugyan nem nőnek a kis fák, ám Nick Árpád most minden energiáját a felnövekvő nemzedék oktatására fordítja, s szíve titkos vágya, hogy megtalálja és kinevelje az utódát. Miként ő is 16-17 éves korában kezdett istenigazában edzeni, ebben a korosztályban keresi azt, aki az irányítása mellett világhírű erőművésszé válhat. Ebben pedig támogató partnere a népszerű fitness és konditerem, Bárdos Andrea vezetésével.
OXY GYM FITNESS • XVI. ker. Timur u. 103 • www.oxygym.eu

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez