Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657096
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. október 5.
 

XIV. kerület

Szivattyúzás

    Szeptember 16-án délben a Lipótvár utca 54/b-nél kb. 100 négyzetméteren összegyűlt és harminc centi magasan álló víztől mentesítették az utat egy Honda szivattyúval.

Kocsitűz

    Forgalomban való haladás közben a Mogyoródi út 108. és a Vezér utca találkozásánál kigyulladt a motortere egy Chrysler Grand Voyager személyautónak szeptember 16-án délután. A motortéren kívül sérült a szélvédő, a karosszéria és a szélvédő is, az oltást a raj egy D-sugárral végezte. Az ok elektromos hiba lehetett, személyi sérülés nem történt.

Piszkos szellőztető

    Egy Ilka utcai, földszinti lakásra nyíló szellőzőaknában meggyulladt a szemét, lim-lom. Károsodott a szellőző műanyag fedele, a palatető egy része, a vakolat és a homlokzati rész. A tűzoltókat szeptember 17-én 8 óra 24 perckor riasztották.

Fahulladék

    Szeptember 17-én reggel egy négyzetméteren összekupacolt fahulladék lángolt a Dvorák sétány elején, melynek oltását a kiérkezés előtt megkezdték. A végleges oltást egy gyorsbeavatkozóval fejezte be a raj, majd a helyszínt átadták a Közterület-felügyeletnek.

Felborított Polski

    Oldalára borítottak egy Polski Fiatot a Thököly út 154. szám előtt szeptember 18-án éjjel, a tűzoltók állították kerekeire. Megsérült az autó bal oldali fényezése, letört az index és a visszapillantó tükör, kb. 5 liter üzemanyag kifolyt.

Gondatlanság

    Valószínűleg gondatlanság folytán 200 négyzetméteren gyulladt meg a szemét a Francia út 16-nál szeptember 22-én délután. Egy D-sugárral oltották el.

Hajléktalanok bódéja

    Szeptember 22-én 18 óra után egy D-sugárral oltottak el egy 5 négyzetméteres fabódét a Csertő utca 14-el szemben. Személyi sérülés nem volt.

Füstölgés

    Egy Dózsa György úti, harmadik emeleti lakás konyhájában erősen füstölt a tűzhelyen felejtett étel szeptember 24-én reggel. A raj szellőztetett.

Lakásfelnyitások

    Szeptember 24-én éjfél előtt a tűzoltók biztosítottak eszközöket a rendőrségnek egy Kövér Lajos utcai, harmadik emeleti lakásba való bejutáshoz.
    Szeptember 26-án éjjel egy Csertő parki toronyház kilencedik emeleti lakásához hívták a rajt, mert a lakó nem adott életjelet magáról. A rendőrség és a gondozónő kérésére az ajtót bepattintották. A hölgyet a földön fekve találták, de nem volt sérülése.

Könnygáz?

    Szeptember 27-én este 10 óra után a Tábornok utcai Varga Katalin Kollégiumba szólt a riasztás, ami előtt már másfél órája szellőztettek folyamatosan, mivel szúrós szagot lehetett érezni. A légben már nem tudtak kimutatni veszélyes anyagot, ami valószínűleg könnygáz volt.

 

XVI. kerület
 
Szemét- és gaztüzek

    A Mókus utca 16-nál három négyzetméternyi területen égett a szemét szeptember 14-én délután.
    Kétszáz négyzetméteren oltották az égő avart, gazt egy D-sugárral a Budapesti út 194-nél szeptember 17-én 16 óra után.
    Szeptember 21-én kora délután a Timur utca elején égett egy szemétdomb.
    A Prohászka Ottokár utca 47. szám térségében két D-sugárral és kézi szerszámokkal oltották a három hektárnyi területen égő aljnövényzetet szeptember 22-én a déli órákban. A tűz az egyik telken való kerti hulladék égetésből terjedt ki. Egy személyt sérüléseivel a Szent István kórházba vittek.
   Szeptember 23-án este egy rácsos szerkezetű fémoszlop belsejébe bedobált szemét égett a sashalmi HÉV-megállónál.
    Szeptember 27-én délután a mátyásföldi reptéren, a Rákos-pataknál kb. 50 négyzetméteren égő szemetet, gazt oltottak el. Egy rendőrjárőr két tagja enyhe füstmérgezést szenvedett.

Kidőlt a ház fala

    Szeptember 18-án 18 óra 17 perckor a Sasfészek utca 45-höz hívták a tűzoltókat, ahol az építési munkálatok közben kidőlt a családi ház fala. Károsodtak a szobában lévő berendezési tárgyak, de senki nem sérült meg. A Fővárosi Önkormányzat képviselője javaslatára az épületet további statikai vizsgálatoknak vetik alá.

Fakár

    Ötméteres fenyőfa dőlt az úttestre a Rákospalotai határút elején szeptember 19-én. A forgalmi akadályt a raj kézi erővel távolította el.
    Szeptember 25-én éjjel egy fa izzó belsejét oltották el egy D-sugárral a Margit utca 56. szám előtt.
    Szeptember 20-án délben egy Csömöri úti házhoz riasztották a tűzoltókat, ahol a kertben a Hauser gyártmányú elektromos grillsütő meghibásodott és túlhevült. A szerkezet műanyag háza elolvadt, az alatta lévő asztal elszenesedett. Személyi sérülés és ebéd nem volt.

Kocsitűz

    Szeptember 27-én dél előtt közlekedés közben kigyulladt egy Skoda személyautó motor-, majd utastere a Veres Péter út 167. előtt. A raj két D-sugárral oltott, senki nem sérült meg.

 

Aggomeráció
 
Balesetek az autópályán

    Szeptember 11-én a M3-as autópályán egy Budapest felé tartó Mitsubishi terepjáró az oldalára dőlt, a beszorult utasokat a tűzoltók szabadították ki, a sérült vezetőt a mentők kórházba szállították.

    Szeptember 27-én szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a Budapest felé vezető sávban, az üzemanyag az úttestre folyt és forgalmi akadályt képezett. A tűzoltók az üzemanyagot feltakarították. A kocsiban ülők az ütközéstől nem sérültek meg.

Elintézte a tetőt a fritőz

    Egy meghibásodott fritőz kapott lángra egy kétszintes családi ház teraszán szeptember 11-én. A tűz átterjedt a ház tetőszerkezetére, s a tűzoltók csak a tető megbontásával tudták a tüzet eloltani

Megsérült a bácsi

    Egy idős kerepesi lakos a lakásában megsérült, és nem tudott onnan kijutni. A gödőllői tűzoltók a bácsit kiszabadították, kihozták az épületből és átadták a mentőknek.

Kigyulladt a tető

    Kistarcsán, az Eperjesi úti három emelet plusz tetőtér-beépítéses panelépület tetőtere égett szeptember 16-án. Gödöllőről három tűzoltó gépjármű, vízszálító, Kőbányáról magasból mentő szer érkezett a helyszínre A lángokat este 9-től két órán át oltották, a lakókat sikerült lehozniuk a tűzoltóknak, 3 tűzkárosult ideiglenes elhelyezését az általános iskolában oldották meg.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez