Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659325
   « Vissza

Horoszkóp (szeptember 21-től október 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. szeptember 21.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
Apróságokon is megsértődhetnek a Mérleg havában, így érdemes minél kevesebb emberrel találkozniuk, mert nem biztos, hogy Önt valóban meg akarták sérteni. Az önfejlesztéshez azonban kiváló lehet, ha önmagába néz és kiértékeli, hol vannak a gyenge pontjai, hol tudják kikezdeni jókedvét és önbecsülését. Férfiak esetében a nőkkel, a nőiséggel kapcsolatos ellenérzésekkel is érdemes foglalkozni. Feltehetjük a kérdést, hogy képes vagyok-e elfogadni magamban a nőies vonásokat, vagy gyengeségnek élem meg azokat?

 Bika (IV. 21.- V. 20.)
A Bika-jegyűek segítő szándékúak lehetnek a Mérleg havában. Pártfogoltakat kereshetnek, akik életének jobbá tételén dolgozhatnak. A Bika-jegyűek életében fontossá válhat az esztétikus megjelenés, a szépség kifejezése. Előtérbe kerül a túlsúly kérdése és a megfelelő diéták felkutatása. A fogyókúra kezdése azonban még várat magára, egyelőre körvonalazódik a „szép akarok lenni” gondolat. Ez kimozdíthatja – legalább gondolatban – a hónapok óta kényelemben és kényelmesen élő Bikákat a holtpontról. Egyelőre írja össze, min változtatna önmagával kapcsolatban, és keresse meg a megfelelő szakembereket leendő céljai eléréséhez.

 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
„Tanulós” időszaknak néz elébe. Igazán jó ingatlanügynök válhatna Önből. Ha ehhez nincs kedve, érdemes más, rövidebb lefolyású iskolát, tanfolyamot választani, mely kézzelfogható szakmát ad – belátható időn belül – a kezébe. A Mérleg időszakában jól vág az esze, képes aprólékos részletességgel elvégezni feladatait. Érdemes lenne otthonában rendszerezni dolgait, például a papírok rendezéséhez kifejezetten jó időszak mutatkozik. Segítségére lehet akár másoknak is, akik nehezen szedik rendbe intéznivalóikat.

 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Nem túl kedvező időszak. Érzelmei nagy hullámokat vetnek. Egyik pillanatban rendkívül boldog és hátára venné a világot, a másik pillanatban pedig fáradt és elkeseredett. Ez az ingadozó belső állapot kikezdheti egészségét is, az őszies időben így könnyen kaphat el egy kósza náthát. Próbáljon meg alapvető rendszerességet vinni életébe, vagyis határozzon meg olyan biztonsági pontokat, melyekbe mindennap kapaszkodhat. Például pontban este nyolc órakor illóolajos fürdő, vagy hetente kétszer uszodával indíthatná a napját.

 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Tegyem, vagy ne tegyem? – ez a kérdés foglalkoztatja ebben a hónapban, vagyis a cselekvés kényelmetlensége és a nem cselekvés kényelme közötti dilemma. Két életterület érintett a döntésképtelenségben, az egyik az otthonával kapcsolatos életterület, mely lehet egy felújítással kapcsolatos akadályoztatás, vagy elköltözés gondolata, illetve a karrier területén várakozó feladatok megoldásának akadályoztatása. Nagy valószínűséggel a döntést – azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes tennie a megoldandókkal kapcsolatban – nem ebben a hónapban fogja meghozni.

 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Ez a hónap a hétköznapokról szól. Nincsenek túlzottan fent, sem túlzottan lent lévő súlypontok. Amolyan ügyintézős, gyorsaságot és precizitást kívánó, „szokásos” feladatvégzéssel telik a Mérleg hava. Az ősz önmagában is befelé fordítja az emberi lelkeket, Ön pedig ezt a befelé fordulást csendben, a jól elvégzett munka energiájával éri el. Ne számítson túl sok kapcsolatra, kommunikációra a külvilággal. Ha kérdések merülnek fel Önben, a válaszokat is önmagán belül találja majd meg.

 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Kényelmessége – mondhatni lustasága – folytán könnyen lemond társadalmi eseményeket, őszi mulatságra kapott meghívásokat. Emiatt nem is tudja igazán, hogy mi jó Önnek. Lélekben részt venne ezeken az eseményeken, de frusztrálhatja az a gondolat, hogy viselkednie kell, hogy esetleg fázhat az őszi hűvösebb estéken, emiatt érzi, hogy elvesztegeti az idejét. A Mérlegek számára ez az állapot azért kifejezetten kellemetlen, mert alapvetően nehezen döntik el, hogy mit is akarnak valójában. Egyik részük úgy érzi, hogy eleget kéne tennie a meghívásoknak, másik részük pedig úgy, hogy az otthon kényelmes lustálkodása a helyes út a pihenéshez.

 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Vigyázzon az elektromos berendezésekkel, valamint főzés közben a forró sütővel és lábasokkal. Testi egészségét esetleges hirtelen mozdulatok által okozott háztartási balesetek gyengíthetik. Valamilyen mozgásra (torna, esti futás, úszás) lenne szüksége ahhoz, hogy elkerülje ezeket. A hirtelenkedésből adódó sérülések abból adódnak általában, hogy nincs jól levezetve a test sejtjeiben felgyűlt feszültség, illetve a lélekben feltorlódott feszültség. Ki kell tehát sütnie magát úgy, hogy mindeközben ne sérüljön meg.

 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Még mindig tart kissé kilátástalan, vagy szebben szólva előre be nem látható sorsút kanyargós része. Ez a beláthatatlanság pedig kellemetlen egy Nyilas-jegyű ember számára, hiszen ők azok, akik magasra lőtt nyilaik által folyamatosan célokat tűznek ki maguk elé és ebből merítik energiájukat az esetleges megvalósításhoz. Jelenleg a kényszeredett helyzetben leül, és nem csinál semmit, így viszont elmulasztja megtanulni az előreláthatatlanság valódi tanítását, a spontaneitásra való képesség előcsalogatását önmagából. Igen, ez a spontaneitás is Önben van legbelül, használja!

 Bak (XII. 22.- I. 20.)
A Mérleg havának kezdetére felállított képletben az Ön uralkodó bolygója, a Szaturnusz csak áll, bekötetlenül a rendszerben. Egyrészt Önben van egy mély felsőbbrendűségi érzés, mely kifejezetten jó vezetővé teszi és kiemeli Önt a tömegből, ugyanakkor el is szeparálja másoktól, így magányosnak és meg nem értettnek érzi saját valóját. Mivel a Szaturnusz a Mérleg jegyében áll, gyakorolnia szükséges az empátia képességét, mely mások megfigyelése által teszi Önt bölcsebbé.

 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Ön még mindig mozgásban van. A mozgást beindító, vagy hajtó energia jelenleg a düh, vagyis abból nyer energiát, amit nem szeret, amiben kellemetlenül érzi magát. Ez a kellemetlen érzés pedig arra sarkallja, hogy változtasson, és ezt Ön meg is teszi. Sőt még környezete cselekvőképességét is pozitívan tudja befolyásolni azzal, hogy frusztrálóan hat másokra, akik nem tudnak elindulni, vagy beteljesíteni saját sorsuk „megtevő” cselekvő oldalát. Pezsgő aurája mindenképp hatással van a világra.

 Halak (II. 20.- III. 20.)
Egy Mérleg-jegyű ember, vagy egy női segítő jótékony tanácsaira figyeljen oda, ez kihúzhatja Önt az állóvíz poshadt mocsarából. Ha az utóbbi időben súlyfelesleget szedett magára, keressen fel szelíd terápiákat a helyes életmód elsajátításához, tartsa szem előtt a szépséget (jelenleg tehát nem az egészség az elsőbbségű motiváció). Legyen szép, foglalkozzon önmagával. Sokszor sajnos a Halak jegyűek körében előfordul, hogy a cselekvést (saját cselekvési képességeiket) akadályoztatják azzal, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a lelkük szépítésére. Fordítsa most meg a helyzetet.    

 Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez