Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662047
   « Vissza

A piaccal együtt elkészült a teljes beruházás

 « Portaszolgálat 
2011. szeptember 7.
 

 

(A teljes piacot bemutató összeállításunk IDE KATTINTVA megtalálható.)

 

A XVI. kerület legnagyobb beruházása az az 1,7 milliárdos projekt, amely a Sashalmi Városközpont Komplex Város­rehabilitációs Program nevet viseli – ennek zárórendezvényére került sor szeptember 3-án, szombaton a piac második ütemének átadása kapcsán.
 

  img_1928

Szatmáry Kristóf államtitkár még sashalmi önkormányzati képviselőként kezdett foglalkozni a beruházással – a kép hátterében Kovács Péter polgármester és dr. Láng Zsolt, a fejlesztési tanács társelnöke

Az átadás alkalmából rendezett ünnepségre soha nem látott tömeg lepte el a piacot. A kettes ütem részeként megépült rendezvény- és tornacsarnokban már kora délutántól programok voltak: előbb Zumba-bemutató, majd röplabda mérkőzés, ezután pedig kézműves foglalkozások a Varázsműhely szervezésében, arc- és hennafestés, valamint bábozás.
Ez utóbbi már összekapcsolódott a piac Margit utcai részén felállított színpad eseményeivel. Itt előbb óriásbábok szórakoztatták a megjelenteket, majd Farkasházi Réka és az igen tehetséges Samuband zenekar adott gyerekkoncertet – a hálás ifjú közönség nagy örömére. Ekkorra már több ezres tömeg gyűlt össze a piac szabad területén, s azoknak az árusoknak volt igazuk, akik nem zártak be, hanem a rendezvény egész ideje alatt nyitva tartottak. Hatalmas forgalmat bonyolított le a második ütem részeként létrejött cukrászda-fagyizó és a Kertvárosi Bisztró, de vásároltak a biopiacon megnyílt Horváth Zöldség-Gyümölcs üzletben, és a túloldali Borszaküzletben is volt némi tolongás.

img_1939
Az ünnepélyes megnyitóra este 6 órai kezdettel került sor. Kovács Péter polgármester és dr. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere, egyben a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési tanács társelnöke lépett a színpadra. Láng Zsolt felettébb dicsérte a kerületet és a polgármestert, hogy ilyen szép és előremutató beruházást sikerült összehozni, Kovács Péter pedig hosszabb történelmi távot áttekintve beszélt arról, hogy a piac átépítése már évtizedek óta téma a kerületben. A mostani beruházás természetesen nem csupán a piacból áll, bár fontos része annak, de ha valaki elsétál a Sashalmi sétányon, láthatja a megújult köztereket, a Budapest-szerte különlegességnek számító helytörténeti fasort (amely 56 egykor itt élt személyiségnek állít emléket), a több ezer négyzetméteres zöldfelületet az önkormányzat előtti parkban, amelynek játszótere, korszerű futópályája, sportpályája rendkívül népszerű az itt lakók között – de a bringás, gördeszkás pool-pályára messze földről járnak ide edzeni, szórakozni a fiatalok.
A piacról szólva Kovács Péter elmondta, hogy a kétütemű fejlesztés befejeztével mintegy kétszáz árus kínálhatja portékáit a piacon, a jó minőségű bio élelmiszereket kínáló öko-piac és az új rendezvény- és tornacsarnok bizonyára igen népszerű lesz a lakosság körében.
Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára beszédében visszaemlékezett, hogy még sashalmi önkormányzati képviselőként kezdett foglalkozni a piac átépítésével, s nagyon örül annak, hogy részese lehetett egy ilyen sikeres és előremutató beruházásnak.

 img_1952

Az ünnepélyes megnyitó befejezéseként, a szalagátvágás után Kovács Péter polgármester gratulál Kozma Viktornak, a Sashalmi piacot üzemeltető önkormányzati cég vezetőjének

Az ünnepélyes szalagátvágásra a sűrű tömeg közepén, az ökopiac bejáratánál került sor, s a nemzeti színű szalag felszabdalása és kiosztása után Kovács Péter nagyot jattolt Kozma Viktorral, a piac üzemeltetőjével. Ezután már a bulin volt a hangsúly, előbb Kovács Kati, majd Hevesi Tamás lépett színpadra, majd a Budapest Bár következett, amely élő koncerttel, egészen különleges felállással és műsorral, a múlt század nosztalgikus világába andalította a közönséget. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez