Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654471
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. szeptember 7.
 
XIV. kerület
 
Tűz a szertárban
 

Az Egressy úti Hermann Ottó Általános Iskola tornaszertárában meggyulladt egy villanybojler elektromos része, ettől egy tornazsámoly és egy szekrény is augusztus 15-én délelőtt. A raj kiérkezése előtt a tüzet egy 6 kg-os porraloltóval sikerült eloltani, a helyiség kormozódott, egyéb baj nem történt.

Kigyulladt autó

Augusztus 24-én éjfél után a Fogarasi úti OMV benzinkúton a tankolást követően, a beindítás után füstölni és égni kezdett egy Opel Corsa motortere. A kútkezelő egy 6 kg-os porraloltóval sikeresen oltott, a kár mintegy 50 ezer Ft.

Sínek közé esett

Augusztus 20-án reggel 7 óra előtt az Örs vezér terei metróállomás bal oldali peronján egy idős férfi megszédült és a sínek közé esett. A BKV szakemberei feszültségmentesítették a pályát, majd a raj kimentette a sínekről a balesetet szenvedettet. A mentők a Baleseti Intézetbe szállították agyrázkódás gyanújával.

Égő étel

Augusztus 20-án délután egy Pillangó parki toronyház ötödik emeleti lakásából füst szivárgott ki. A rendőrség az ajtó befeszítésével behatolt, a tűzhelyről eltávolította a füstölgő ételmaradékot, egy személyt kihozott, akit a mentők a helyszínen láttak el. A raj átvizsgálta a lakást, szellőztetett és adatfelvételt végzett.
Augusztus 21-én az Ilka utcában történt hasonló eset, ott a lakó több vödör vízzel oltott.

Zárlat

Egy Amerikai úti lakás konyhájában augusztus 21-én kigyulladt egy mosógép, amit a tulajdonosnak sikerült eloltani. A lakás bekormozódott, sérülés nem történt.

Lakásfelnyitás

Augusztus 26-án kora délután rendőrségi kérésre egy Rákospatak parki, harmadik emeleti lakást nyitottak fel, dugólétrával hatolva be az erkélyen át.

Égő bódé

A Hungária körút 179. mögötti MÁV-területen egy 20 négyzetméteres hajléktalan-bódét oltottak el egy D-sugárral. A vasúti felsővezeték-tartó oszlopon lévő biztosítékdoboz fedele megolvadt a hőtől. A füst miatt a vasúti forgalom 20 percre leállt. Bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálati eljárást indítottak.

Közlekedési mentések

Az Egressy út és Miskolci utca sarkán Peugeot 206-os személygépkocsi ütközött össze egy Mercedes Actor típusú teherautóval augusztus 18-án reggel. A teherautó kidöntött egy troli felsővezetéket tartó oszlopot, a vezetékek 30-40 méteren leszakadtak, sérültek. A Mercedes fülkéje nagymértékben károsodott, a kifolyt olajat, üzemanyagot a tűzoltók mentesítették. A személyautó egyik kereke kitört, vezetőjét az Uzsoki kórházba vitték.
Az M3-as bevezető szakaszán, a Hősök tere felé vezető felüljárón szalagkorlátnak ütközött egy Mercedes C-200-as személyautó augusztus 18-án reggel. A szalagkorlát – ami 10 méter hosszan kiszakadt – szemből átnyársalta az autót a hátsó ülésig, mindkét légzsák kidurrant. A súlyosan sérült vezető személyazonosságát a beavatkozás ideje alatt nem sikerült beazonosítani, az Uzsoki kórházba szállították.
Augusztus 21-én 15 órakor Suzuki Ignis és Ford Escort személyautók karamboloztak a Bosnyák tér elején. A Suzuki az oldalára borult, a raj áramtalanított és a kerekeire állította. Egy személyt a mentők a helyszínen láttak el.
Egy Honda CRV ütközött egy Skoda Fabiával a Fogarasi út 28. előtt augusztus 27-én 11 órakor. A Skodában utazó anyukát súlyos, kislányát könnyebb sérüléssel vitte a mentő kórházba.

Fakárok

Augusztus 27-én délben egy 10 méter magasságban lehasadt, gépkocsi fölé lógó faágat távolítottak el az Állatkerti út 1-nél.
Másnak kora reggel egy gyorsbeavatkozóval oltották el egy 80 cm átmérőjű fa égő törzsét a Városligetben.
Augusztus 28-án reggel az Ajtósi Dürer sor és Hermina út sarkánál négyméteres, felsővezetékre dőlt faágat fűrészeltek szét.
Aznap délután a Variházy utcában egy letört, lakóépület betápláló vezetékét elszakító, nyolcméteres faágat mentesítettek. A lakásban egy számítógép meghibásodott.

Szeméttüzek

A Teleki Blanka utca 1-nél, a vasúti sínek közt 50 négyzetméteren égő gazt, avart kézi szerszámokkal oltottak el augusztus 28-án este. Augusztus 29-én este a Várna utca 21-nél az összehordott, égő szemetet oltották el egy D-sugárral.

Füstszag

Augusztus 30-án reggel egy Ond vezér úti lakás tulajdonosa jelzett füstöt. A tűzoltók átvizsgálták a lépcsőházat, a tetőzetet, de tűzre utaló nyomot nem találtak. Végül kiderült, hogy a füst a bejelentő fürdőszobájának elszívóberendezéséből jött.

 

 XVI. kerület

Gaz- és szeméttüzek

Az Íjász utca végén, a vasúti sín mellett három D-sugárral oltották a 200 négyzetméteren égő száraz gazt, avart augusztus 15-én délután.
Augusztus 21-én a Fürge utca elején, Csömör felé 150-200 négyzetméteren égett az aljnövényzet.
A Pesti határút eleji erdőben az 50 négyzetméteren összehordott, égő szemetet egy gyorsbeavatkozóval oltottak el a tűzoltók augusztus 24-én délután.

Lógó faág

Húsz méter magas fa letört, hétméteres ága vészesen lógott a Nádor utca 36-nál. A raj motoros fűrésszel mentesített augusztus 23-án a reggeli órákban.

Kigyulladt kisbusz

A Rákospalotai határút 41. szám előtt kigyulladt egy Hyundai kisbusz motortere augusztus 25-én délelőtt 11 óra előtt. A tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet sikeresen eloltották egy porraloltóval.

 

Agglomeráció

Lódarazsak a kilátóban

Sikeresen feljutottak, de lejönni már nem tudtak a kirándulók augusztus 14-én délután a szadai kilátóból – a megtelepedett lódarazsak ugyanis védeni kezdték a mintegy 40 cm átmérőjű fészküket. A pórul járt kirándulók mobilon kérték a gödöllői tűzoltók segítségét, akik csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt – a két kirándulót pedig teljes védőöltözetben, méhészkámzsába öltöztetve mentették le a kilátóból.
Ugyanezen a napon este egy lezuhant sárkányrepülő vezetőjét keresték a tűzoltók hőkamera segítségével Gödöllő körzetében.

Tűz az erdőben

A forgalmat akadályozó füst gomolygott az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán augusztus 19-én délután. A tűzoltók megállapították, hogy az út menti erdőben gyulladt ki az aljnövényzet – a tüzet egy sugár és kéziszerszámok segítségével oltották el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez