Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603240
   « Vissza

Tesco-gazdaságos polifoam

 « Cikkek és hírek 
2011. július 21.
 

 

Gondoltam egy merészet, egy kis testmozgásra vágytam a természet lágy ölén, a hőségtől kissé megszikkadt füvön. Férjem vállalta, hogy biztosítja hozzá a szükséges kelléket, egy polifoam-szőnyeg formájában, ami egyébként is jól jöhet a gyerekeknek a vízi hancúrozáshoz.

Elindult hát polifoam-vadászatra, s mivel vidéken korlátozottak a lehetőségek, beszerzési forrásként maradt a dunaharaszti Tesco. Párom – feltérképezvén a választékot – telefonos segítséget kért: van jóga-szőnyeg csaknem kétezerért, és mindösszesen egyfajta polifoam csaknem 1400 forintért, amely a „Tesco márkanévre” hallgat. A csoda tudja, hogy a jógaszőnyeg fennmarad-e a vízen, inkább a többfunkciós polifoamra szavaztam – én balga…

Amikor kiszabadítottuk a gumipántok szorításából a szegény szőnyeget, már láttuk, hogy nem az ismert anyaggal állunk szemben: ennek az állaga a polifoam és a nyúlós rágógumi között van valahol félúton, nem sok bizalmat gerjesztve a felhasználóban – mármint bennem… No, egy életem, egy halálom, márpedig én kipróbálom: igen elszánt voltam már ekkorra, tele mozgásvággyal. Leterítettem hát a fűre a polifoamnak (alig) látszó tárgyat, majd ráléptem. S láss csodát, a természet visszaköszönt – a matrac innenső felén! A kissé szárazabb fűszálak önálló létük elnyomásaként értékelték a helyzetet, és szabadságjoguk értelmében átdöfték a cseppet sem ellenálló anyagot, és büszkén nyújtóztak a nap felé. Nem akartam hinni a szememnek, közelebbről is vizsgálat tárgyává tettem a történteket, ám a megfordított matracon a fűcsomók hiteles lenyomatát találtam, mint a fogtechnikus mintavételi anyagán. No, ennek a fele se tréfa – gondoltam magamban –, még két mozdulat, és az ádáz fűcsomók martalékává válik az én drága szőnyegem, ezt nem hagyhatom! Gyorsan feltekertem, és féltőn a lépcső melletti védett sarokba dugtam. Fiam is hitetlenkedve hallgatta a szőnyeg történetét, majd amikor kamaszos lendülettel vizsgálat tárgyává tette az anyagát, egyszerűen a kezében maradt egy darab a csücskéből. (Azóta egyfolytában bocsánatomért esedezik…) Az immáron megcsonkult Tesco-gazdaságos matrac a sarokban még mindig azt várja, hogy tanácstalan gazdája valami értelmes funkciót találjon számára. A vizes hasznosítást még meggondolom, mert nem tudhatom, hogy érzékeny anyagát nem kezdenék-e ki a kemény hullámok?               

 Szőke Kati

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez