Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655957
   « Vissza

Horoszkóp (július 20-tól augusztus 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. július 21.
 

 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Az Oroszlán havában az élet dolgai az Ön kezén futnak keresztül, vagy éppen Ön miatt kezdődnek, indulnak el. Alapvetően szeret elindítani, beindítani új dolgokat, vagyis nagy elánnal kezd neki mindennek, amihez kedve van, mégis frusztrálhatja az a tény, hogy a legtöbb apró-cseprő dolog megoldását Öntől várják el. Ilyen az elöljárói státusz, felelősséggel, és ezáltal a terhek viselésével jár. A siker élménye attól függ, hogy hogyan kezeli a helyzetet. Ha durcás, morgással erősíti az elégedetlenség érzését, és erre koncentrál, nem lesz elég ereje, hogy eredményes munkát végezzen. Ha természetesnek veszi, hogy a vezetői státusz együtt jár a „megmondó” szereppel, képessé válik megtartani az erejét.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Az Oroszlán napja sugaraival elégeti, elvakítja józan eszét, és szélsőséges viselkedésre ösztökéli. Túlzott költekezés, örömhajszolás, a bármi áron „jól érezni magamat” érzése keríti hatalmába. Nem azzal van a baj, hogy jól akarja magát érezni, hanem azzal, hogy a túlfűtött érzelmek miatt figyelmetlenné válhat, és veszélybe sodorhatja saját magát, valamint minőségi kapcsolatait. Nem is érti a környezete, mi van most Önnel. Erre a viselkedésre szokták mondani, hogy nem látja a fától az erdőt, jelen esetben a megnövekedett egójától a világot. Önbizalomhiánnyal küzdő Bika-jegyűek megmagyarázhatatlan aggodalmakkal és félelmekkel küszködhetnek.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Jelen helyzetben sok olyan probléma foglalkoztatja, melyet már hosszú ideje képtelen megoldani, ezáltal képtelen egy másféle perspektívából (talán felülről ránézve) látni. Úgy érzi, túl kevés az az információmennyiség, mely a feloldáshoz szükséges. Az ég az Ön által preferált teljes mértékben racionális megoldást nem támogatja, sőt Önnek úgy tűnik, hogy nem is kap segítséget a földöntúli segítőktől. A feloldás abban rejlik, hogy felteszi a kérdést Önmagának: „Vajon boldoggá tesz-e ez és ez engem?”, ha a válasza nemleges, engedje szabadjára a zavaró, akadályoztató helyzeteket. A túlgondolkodás megrögzöttséghez vezet. Döntse el, hogy valóban megoldásra törekszik, vagy a problémán való állandósult gondolkodás érdekli inkább.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

A Rák-jegyűek „csak úgy elvannak”. Úgy tűnik az életet mások élik, és Ön teszi azt ami az útjába kerül. Úgy gondolja, hogy nincs túl sok ereje és beleszólási joga a világ és saját sorsának alakulásába. Tudatosabb életet kéne élnie, megvizsgálnia az ehhez hasonló, látszólag meddő időszakok valódi okát, vagy okait, mert cselekvés nélkül levonni azt a konklúziót, hogy nincs mód a változtatásra, merőben szubjektív hozzáállás. A nem mozgás is mozgás, a nem cselekvés is tett a maga passzív, erőtlen módján és mindez kifejez valamit, amire érdemes kíváncsinak lenni, és amit érdemes tovább boncolgatnia. Talán azzal kéne kezdeni, hogy elkezd hinni abban, hogy Ön egy érdekes és izgalmas személyiség, akit érdemes megismerni.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Szerelmes időszakra számíthat. Ha egyedülálló, a Nagy Ő most megkörnyékezheti. Ha már meglévő kapcsolatban él, komolyabb döntésre szánhatja rá magát (lánykérés, házasság). Céljait tekintve jelenleg képtelen hosszú távra tervezni, főként azért, mert úgy érzi anyagilag túl sokat költ a jelenben ahhoz, hogy a jövőre nézve tartalékot és ezáltal biztonságos alapokat teremthessen. Jelen esetben a frusztrációt felülmúlja az új szerelem érzése, így valószínűsíthető, hogy a jövőbelátó gondolkodásmód elsajátítása nem az oroszlánok havában fog megtörténni. A bolygók előre jelzik hogy nemsokára érettebb, bölcsebb, felelősségteljesebb emberré válhat, tehát ez irányú leckékre, feladatokra számíthat.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Jelen helyzetben úgy tűnik, hogy mindene megvan, hogy kifejezetten jól érezze magát, és alapvetően jól is érzi magát, de ha jobban belegondol – talán ne is gondoljon bele jobban –, nincs olyan jól, ahogyan mondja. Azt mondják a nagy bölcsek, hogy nincs annál veszélyesebb dolog, mint amikor az ember az ég felé kiküldött kéréseit valóban megkapja. Minden stimmel, – egy Szűz jegyű ember esetében precíz kívánságlistát képzelhetünk el – és valahogy mégsem az igazi. Egy-két példahelyzet, életterület, ami a látszat ellenére rosszabb, mint amilyennek látszik: mentális állapota, hétköznapi rutindöntésekben kevésbé jó döntéseket hozhat hosszabb távra nézve.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Nem látja tisztán önmagát és a cselekedetei következményét. A bolygók azt mutatják, hogy finoman szólva kissé képmutató energiák működnek Önben az Oroszlán havában. Talán érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy mennyi a látszat és a valóság közötti különbség. Vajon ott takarít-e, ahol a papok táncolnak, vagy ha kinyitjuk a szekrényt, belül is rend van-e. Ideje lenne elhatároznia magát, hogy a csontvázat kiveszi abból a szekrényből – elsőként rakjon rendet benne, hogy megtalálja – és felvállalja a negatív, gyengeségnek látszó tulajdonságait is. Tegyen különbséget az emelkedett dolgok és a rutinmunka között. Nem lehet mindent mosolyogva elintézni. Egyféle arckifejezéssel nem lehet leélni egy életet.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Felpörgött élete frusztrálja. Egy önmagához hű Skorpió magába fordul, fogát összeszorítva tűri, viseli a megpróbáltatások hosszú sorát. A transzcendens értelem, vagy az élet mélyebb – legyen inkább magasabb – értelmét nem igazán látja a napi kényelmetlenségek miatt. Rezignált, labilis időszakra számíthat. Szívesen megállítaná a szelet, mely a változásokat hozza. Keménynek és érzéketlennek tűnhet környezete számára, ezzel azonban paradox helyzetet állít elő, hiszen a belső labilitása éppen hogy a túláradó érzelmességéből fakad. A problémák fejben való boncolgatása helyett írja le mi bántja, foglalkoztatja, mert így kívülről lesz képes látni a valóság és a valótlanság közötti különbséget.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Nem minden arany, ami fénylik, de legalább úgy kell csinálni, mintha az lenne, hátha elhiszik, hogy az. Talán a kényelmesség, talán nem, de gyakran többet állít egy-egy dologról, mint ami. Ezt azért nem nevezném hazugságnak, mert egy Nyilas természeténél fogva jó marketing képességekkel van megáldva, és kiválóan lelkesíteni tudja „híveit” a nehéz helyzetekben, de figyeljen oda arra, hogy a lelkesítésből adódó nagyot mondás és a lustaságból adódó szépítés között elég nagy a különbség. Az önös cél és a közös cél a kulcsmondat. A kényelmesség ellenére sokféle lezáratlan régi sérelem kerülhet a helyére és oldódhat fel.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Szerelembe eshet az Oroszlán havában, méghozzá olyan személyt (hölgyet, vagy urat) választhat, aki teljesen eltérő személyiség, mint Ön. Ez az ellentét tanító jelleggel bír, hiszen az életet – illetve egy másik embert – ismerhet meg egészen más oldalról, mint ahogyan megszokta. Munkájában sokrétűséget, sokszínűséget várnak el Öntől, úgy érzi egy kicsit mindenhez kéne értenie, pedig mint tudjuk Ön kifejezetten egy specialista alkat, aki egy-egy dologban nem csak jó, hanem kiváló. Talán a bolygók arra kérik, hogy az összecsukott legyezőt – mely koncentráltan egy irányba mutat –, nyissa ki és tárja szét, hogy több oldalról is megvizsgálhassa azokat.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

A Neptunusz bolygó visszatérése a Vízöntő jegyébe azzal jár, hogy eddigi, végre kitisztult rálátása az életre most hirtelen ismét homályosabb és ködösebb lehet. Ne csüggedjen, nem vesztette el a fonalat, hiszen látta már, hogy mi felé is halad. Ez a ködösítés csak átmeneti állapot. Transzcendens uralkodója, az Uránusz bolygó szintén hátráló mozgásban van, amit képletesen úgy képzelhet el, mintha egy csúzli gumiját épp hátrahúzná a nagy elrugaszkodáshoz. A hátrafelé mozdulás közben megnézheti, hogy mi az, ami még túlsúlyt jelez a helyes repülési út bejárása előtt.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Uralkodó bolygója, a Neptun jelenleg nem otthon, azaz nem Önnél tartózkodik. Lelkiekben tehát még nem képes megélni a „Halakság” egységérzését, nem képes még igazán művészi hajlamaira időt szakítani, vagy épp művészi alkotásai nem hatnak olyan mértékben az emberekre, ahogyan szeretné. Egy Halak napjegyű ember önmagát igazán nehezen tudja beazonosítani, megpróbál a legtöbb esetben egy-egy szereppel azonosulva „földiesebb” lenni, így próbál gyakorlatiasabb látszatot kelteni, miközben kacifántosan cifra dolgokat művel, hiszen alapvetően másként értékeli és érzékeli a dolgokat, mint a föld jegyű, racionalistább társai.     

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez