Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658044
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Kos jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. március 9.
 

 

kos-csill
 

Március 21-én éjfél után lép át a Nap a Kos jegyébe. Egy újabb zodiákus kör veszi kezdetét. Egy újabb tavasz, ébredés, feladat lehetősége a sors spirálisan feltekert fonalán. A Nap ugyan emelt állapotba kerül a Kos jegyében, ez a tavaszi erőt, személyiségünk hasonló emelt állapotát jelzi. A közelében álló Uránusz – a felforgató erő – azonban buzgón iparkodik szétrobbantani egyéni elképzeléseinket a megtervezett, sikerhez vezető utunkhoz. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a vágyott eredmények maradnak el, sokkal inkább a tervezhető lépések ellen tüntet, vagyis arra ösztönöz, hogy a jól konstruált, felépített időbeosztásunkat cseréljük át spontán, az adott helyzethez illő feladatok intézésére. Egyetlen mondattal összefoglalva sokszor borulhat fel a határidőnaplóba írt sorrend egy-egy kiszámíthatatlan történés folytán, így kreativitásunkat felhasználva ott és akkor kell újféle megoldással előrukkolnunk aszerint, hogy a helyzet mit kíván meg. Az nyer, aki könnyebben tud változtatni, váltani. Lelkünk alapvetően békére és harcmentes közegre vágyik, talán egy napfényes, de nem túl meleg trópusi helyre képzelnénk magunkat, ahol kedves emberekkel körbevéve életünk napfényes oldalát élvezhetnénk. Ezt az alapállapotot akadályozza a Hold közelében álló Szaturnusz, aki jó szándékkal ugyan, de kirángat minket az álmok valótlanságából, belehelyez minket a földi lét és napi rutin egyszerű közegébe. Lelkiállapotunkra ezért jellemző lehet a levertség, a terhelt állapot megélése. A „túl sok munka, feladat, felelősség van a hátamon” érzése. A Holddal jegyváltáskor közel szembenálló Jupiterrel alkotott konstellációja mutatja a belső béke megteremtésének fontosságát, a befelé fordulást. A tavaszi időszakban, ráadásul a Kos-jegy alapvető kifelé törekvő energiái közepette ez egy igen nehéz feladat. Azt szükséges tudatosítani magunkban, hogy elsőként belül teremtek tisztaságot, békét, erőt – aszerint, kinek mire van szüksége –, azután indulok el kifelé a világ felé megvalósítani. Törődjünk lelkünkkel minden reggel és este úgy, ahogyan fogat mosunk, vagy zuhanyozunk. A lelki higiénia legalább olyan fontos, mint a test rendbetétele.

Az április eleje, közepe tája szintén arról szól, hogy azokon a napokon, amikor rendben vagyunk, amikor elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a külvilág energiára – legyenek azok akadályoztatók, vagy segítő szándékúak – jól reagálunk.

Párkapcsolatok, üzlettársi kapcsolatok tekintetében szembe kerülhetnek egymással az önös érdekek és a közös érdekek. El kell majd dönteni, hogy saját szerencsénket kovácsolgatjuk-e, vagy más (például társunk) vágyainak megvalósításában segédkezünk. Az is lehet, hogy a hangsúly nem azon van, hogy mit teszünk, hanem azon, hogy hogyan tesszük. Érthetőbben kifejezve, akadályoztatva érezzük majd magunkat, ha azt ecsetelgetjük fennhangon, hogy nekünk mi a fontos. Ehelyett meséljünk úgy igényeinkről, hogy bemutatjuk, elmondjuk, a saját magunkra fordított idő végső eredménye miért lehet fontos a másik számára. Ezzel a viaskodás helyett támogató szándékra számíthatunk. Fogadjuk el, hogy bizony vannak olyan helyzetek, amikor két, vagy több hosszú távon együttműködő ember feladatai nem egyeznek meg. Ezzel az elfogadással tarthatjuk meg, frissíthetjük fel házasságunkat, párkapcsolatunkat, üzlettársi kapcsolatainkat.

A testünkre, egészségünkre való odafigyelés szintén kardinális feladat lehet, főként áprilisban. Át kell gondolnunk azokat a dolgokat, melyekkel saját egészségünket károsítjuk meg, meg kell figyelni, hol lép az önszeretet helyébe az önsorsrontás programja. A feltétel nélküli, önmagunkra irányuló, anyai szeretet állapotára való törekvés fejlesztése. Ne féljünk attól, hogy ha elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk; nem fogunk tudni változni. Talán épp azok miatt a félelmek miatt vettük fel rossz szokásainkat, túlsúlyunkat, vagy betegségeinket, melyekkel próbáljuk magunkat rávenni nap mint nap a változtatásra, vagy melyekkel szapuljuk saját tehetetlenségünket. Egy próbát megér egy napig kipróbálni az „így is minden a legnagyobb rendben van” megerősítést. Weöres Sándor Tíz lépcső című versét ajánlom az olvasók figyelmébe, amely sokat segít megérteni a kint és bent, a fent és lent viszonyát, hogy talán nem is vagyunk messze attól, hogy jól érezzük magunkat, talán csak a gondolatban létező hosszú út és távolság képzete foszt minket meg attól, hogy itt és most beteljesedhessen minden, amire vágyunk.

 

Tíz lépcső

Szórd szét kincseid
– a gazdagság legyél te magad.

Nyűdd szét díszeid
    – a szépség legyél te magad.

Feledd el mulatságaid
   – a vígság legyél te magad.

Égesd el könyveid
– a bölcsesség legyél te magad.

Pazarold el izmaid
    – az erő legyél te magad.

Oltsd ki lángjaid
  – a szerelem legyél te magad.

Űzd el szánalmaid
   – a jóság legyél te magad.

Dúld fel hiedelmeid
     – a hit legyél te magad.

Törd át gátjaid
    – a világ legyél te magad.

Vedd egybe életed-halálod
  – a teljesség legyél te magad.

       (Weöres Sándor)

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez