Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28788136
   « Vissza

Egy bál a rendőrségért

 « Portaszolgálat 
2011. március 9.
 

 

kozb-bal 

Kovács Péter polgármester, Dr. Terdik Tamás rendőrkapitány, Szatmáryné Jähl Angéla, a XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány elnöke és Paor Lilla az Erzsébet-ligeti Színház színpadán

 

A XVI. kerületi rendőrségre manapság belépni nem veszélytelen vállalkozás, miután nemrég a lépcsőre szakadt a feljáró lépcsőt védő előtető mennyezeti vakolata. Bent sem sokkal jobb a helyzet, így Dr. Terdik Tamás kapitányságvezető kinevezése után nem sokkal határozott lépéseket tett azirányba, hogy valami módon kezdődjék meg az épület legalább részleges felújítása. Ebben jó partnerre talált Szatmáryné Jähl Angélában, a XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány vezetőjében, aki segítséget ígért a felújítás ügyében. Miután a rendőrségen a havi bérek kifizetése is időnként nehézségekbe ütközik, az önkormányzat pedig már így is erején felül támogatja a kerületi rendőrséget, maradtak a vállalkozók, akik részére az alapítványi elnök egy jótékonysági bált hirdetett meg.

Erre a bálra került sor február 25-én az Erzsébet-ligeti Színház szépen feldíszített és berendezett nagytermében, s az eseményen nagy számban vettek részt a vállalkozók és egyéb előkelőségek – a kerület vezetőin kívül jelentős mértékben képviseltették magukat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tagozatai. A bál díszvendége volt Dr. Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya.

A bál közönsége kissé lassan gyűlt össze, így a tervezett megnyitó helyett előbb a vacsorára került sor, amely a mátyásföldi Julien Kft. gasztronómiai szaktudását dicséri. A vacsora végeztével az előzetesen elkelt 250 meghívó szinte minden tulajdonosa megérkezett, így sor kerülhetett az ünnepélyes megnyitóra, melyen az est háziasszonya, Paor Lilla előbb Szatmárynét, majd a rendőrkapitányt, végül pedig Kovács Péter polgármestert szólaltatta meg a jótékony célú eseményről. Dr. Terdik Tamás melegen üdvözölte a helyi rendőrség sajátos problémájának megoldása érdekében itt megtapasztalt széles körű összefogást.

A műsorban előbb a Budapesti Táncművészeti Főiskola hallgatói mutattak be színvonalas táncprodukciókat (keringőt és palotást), majd Tarnai Kiss László és két általa felfedezett énekes: Szőllősi Emese és Dócs Péter adott elő különféle műfajú zenés produkciókat. Őket Paor Lilla énekszámai követték, majd a Silver Boys zenéjére táncolhatott a közönség hajnalig – ezt csak a tombolahúzások szakították időnként félbe, melyen gazdára találtak a bál támogatói által felajánlott különféle ajándéktárgyak. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez