Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657815
   « Vissza

Kovács Péter kiállt a Himnusz mellett

 « Portaszolgálat 
2011. február 16.
 

 

A XVI. kerület polgármestere és országgyűlési képviselője betartva a kerületi embereknek tett ígéretét október 10-én önálló képviselői indítványban kezdeményezte a Parlament házbizottságánál, hogy a tavaszi időszakban (és azt követően) a Himnusz eléneklésével kezdődjenek az ülések. „Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához, és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk” – áll a javaslat indoklásában. Kovács Péter nem titkolta, hogy a javaslat már régi vágya volt, mely első országgyűlési napja óta érlelődött benne. Az eltelt egy esztendőben annyi butaságnak, értelmetlen vitának, nyilvánvaló hazugságnak volt már szem- és fültanúja, hogy úgy érezte, nem várhat tovább a javaslattal.

uszoda042

A XVI. kerület fideszes képviselője előtt példaként a saját kerülete lebeg. 2006 októberében ugyanis az akkor hatalomra jutó polgári oldal (természetesen Kovács Péter kezdeményezésére) elsők között döntött arról, hogy a testületi üléseket a Himnusz eléneklésével kezdjék. A cél a Kertvárosban is az volt, hogy a nemzeti imádság révén az ülések magasztossága is megteremtődjön, ami hellyel-közzel be is jött. Bár azt nem lehet letagadni, hogy értelmetlen viták a Himnusz eléneklése után is bőven akadnak, ám a Havashalom utcában rendezett ülésekre a parlamenti vitáknál kevésbé jellemző a fölösleges szócséplés.

Információink szerint Kovács Péter indítványát előbb a házbizottságnak kell megvitatnia. Amennyiben ez a fórum elfogadhatónak találja, akkor kerül az országgyűlés elé, ahol majd a végső döntést kimondják. Amennyiben ez a javaslat minden szűrőn átmegy – Himnuszról lévén szó, ez talán elvárható –, akkor az a kihirdetés napjától lépne hatályba. Kovács Péter tehát joggal számíthat rá, hogy rendhagyó indítványával tavasztól végleg beírja majd magát a parlamenti politika Aranykönyvébe. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez