Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665080
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2011. február 2.
 

 

XIV. kerület

Tolatás közben

Január 12-én a kora délutáni órákban egy Seat Cordoba típusú személygépkocsi haladt az Egressy úton, ahonnan egy parkoló helyre kanyarodott be balra, nagyívben. A gépkocsi vezetője ekkor észlelte, hogy egy mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyre állt be, ezért visszatolatott az Egressy útra. Eközben nem vette észre, hogy a gépkocsija mögött egy idős hölgy haladt az úttesten, akit tolatás közben meglökött. A gyalogos a földre került és beütötte a fejét. A gépkocsi vezetője azonnal értesítette a mentőket, akik a sérültet az Árpád kórházba szállították. A hölgy annyit tudott elmondani, hogy nem látta az autó tolatólámpáját világítani, ezért akart az úttesten a gépkocsi mögött áthaladni holott tudja, hogy a kijelölt gyalogátkelőhely kb. 20 méterre van a helyszíntől.

Szerencsés baleset

Január 14-én reggel egy Peugeot személygépkocsi közlekedett a Fischer Iván utcában, ahonnan a gépkocsi vezetője jobbra kanyarodott a közlekedési lámpa szabad jelzésére. Eközben későn vette észre a kijelölt gyalogátkelő helyen szintén zöld jelzésnél szabályosan áthaladó gyalogost, akit a gépkocsi elejével meglökött. A férfi a motorháztetőre esett, ami behorpadt. Az eset során a gyalogos beütötte a könyökét, de sérülése orvosi ellátást nem igényelt.

Megcsúszott, felborult

Január 22-én késő este egy Fiat Punto típusú személygépkocsi közlekedett a Szentmihályi úton, az Ond vezér útja felől. Amikor áthaladt a Füredi út és a Szentmihályi út kereszteződésénél, a jármű a vizes úton megcsúszott. A gépkocsi vezetője nem tudta az autót az úttesten tartani, ami a Csertő utca 5. szám elé csapódott és a tetejére fordult. A kiérkező mentők a sérültet az Árpád kórházba szállították, mivel nagyon fájlalta a hátát. A helyszínen megjelentek a tűzoltók, akik a járművet visszafordították, mivel abból a benzin és a motorolaj is folyni kezdett.

XVI. kerület

Elsodort gyalogos

Január 13-án késő délután a Baross utca és a Mezősas utca kereszteződésében egy Citroën C5 típusú személygépkocsi balra kanyarodás közben elsodort egy szabályosan közlekedő gyalogost. A hölgy az esés következtében a bal könyökén szenvedett nyolc napon belüli sérüléseket, de a mentőkkel saját felelősségére nem ment kórházba további kivizsgálásra.

Jött a Trabant

Január 14-én reggel egy Opel Kadett közlekedett a Hunyadvár utcában. A gépkocsi vezetője a Diósy Lajos utcai kereszteződéshez érve lassított az elsőbbségadás táblánál, de nem vette észre a védett úton érkező Trabant típusú személygépkocsit, ezért eléhajtott. A két jármű összeütközött, aminek következtében az Opel a járdára felhajtva egy ingatlan kerítésének csapódva állt meg, amelyet öt méter hosszan megrongált. Személyi sérülés nem történt.

Lopott rendszámmal

Január 15-én délelőtt egy Opel Astra haladt a József utcában a Csömöri út felől a Rákospalotai határ út felé. Egy fekete színű Skoda Octavia a behajtani tilos jelzőtábla ellenére behajtott a József utcába az Opellel szemben. Az Opel vezetője amennyire tudott, félrehúzódott, de a Skoda ennek ellenére a bal oldalának ütközött, majd elhagyta a helyszínt. A rendszámot sikerült ugyan feljegyezni, de kiderült, hogy azt a rendszámot tavaly novemberben ellopták egy gépkocsiról.

Kijött a bringás

Január 15-én a kora délutáni órákban a Budapesti út és a Menyhért utca kereszteződésében egy kerékpáros a jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget egy Suzuki típusú személygépkocsi számára, ennek következtében összeütköztek. A kerékpáros elesett, de kisebb hámsérüléssel megúszta a balesetet. A gépkocsiban nem keletkezett kár.

Elhajtott a Merci

Január 17-én kora reggel egy Opel Astra Caravan típusú személygépkocsi várakozott a Rákosi út és a Mátyás király út kereszteződésében a piros lámpánál, amikor egy Mercedes hátulról, nagy sebességgel nekiütközött. Mindketten kiszálltak a kocsiból, ekkor a vétlen fél látta, hogy az okozó erősen ittas állapotban van. Megnézték a sérüléseket, majd a Mercedes vezetője szó nélkül elhagyta a helyszínt. A rendszáma alapján keresi a rendőrség.

Hirtelen sávváltás

Január 17-én a délutáni órákban egy Peugeot típusú személygépkocsi haladt a Szabadföld úton Kistarcsa irányából az M0-ás felhajtó irányába, a balra kanyarodó sávban. A gépkocsi vezetője hirtelen áttért a jobb oldali sávba, aminek következtében majdnem nekiütközött a mellette haladó Mercedesnek. A Mercedes vezetője ezt észlelve jobbra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak ütközött. A Peugeot vezetője elismerte a felelősségét a helyszínen.

Kisebb ütközés

Január 17-én reggel egy Suzuki személygépkocsi parkolt a Veres Péter úti MOL benzinkútnál, a vezetője a járműben tartózkodott. Egy Opel a Suzuki előtti helyre kívánt beállni, de tolatás közben nekiütközött az egy helyben álló Suzukinak, aminek behorpadt a rendszámtáblája. Az Opel vezetője elismerte a felelősségét. Az esetet térfigyelő kamera is rögzítette.

Jobbkezes

Január 18-án kora délután a Béla utca és a Wesselényi utca egyenrangú kereszteződésében összeütközött egy Ford Escort és egy Toyota Avensis típusú személygépkocsi, mivel a Ford vezetője nem adta meg a jobb kéz szabályt. A balesetért egyik fél sem vállalta a felelősséget.

Kocc a rendőrautókkal

Január 21-én délután az M0-ás autóút hármas számú becsatlakozásánál a leálló sávon, forgalom elől elzárt területen szolgálati feladat miatt két rendőrautó várakozott. Mindkét járműnek be volt kapcsolva a helyzetjelzője, két-két rendőr tartózkodott az autókban. Egy Subaru típusú személygépkocsi vezetője az M3-as autópálya irányából érkezve a külső sávban közlekedve figyelmetlen vezetés miatt az egyik várakozó rendőrautó bal hátuljának ütközött, majd azt az előtte álló szolgálati gépkocsi hátuljába lökte. A hátsó rendőrautó ezt követően a tengelye körül megpördült, és a felhajtó sávban a forgalommal szemben állt meg. Az elől lévő autó pedig becsúszott a fő pályatest külső forgalmi sávjában. A Subaru vezetője hasi, mellkasi és fejsérüléseket szenvedett. A mentők az Országos Baleseti Intézetbe szállították. A rendőrök nem sérültek meg a baleset következtében.

Kirepült a kocsiból

Kisodródásos baleset történt a Szlovák úton január 29-én éjjel, amikor egy személyautó ismeretlen okból letért az útról, és egy út menti fának ütközött, majd onnan az útra csapódott vissza. A vezető, egy 24 éves fiatalember az ütközéstől kirepült az autóból, őt a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez