Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602525
   « Vissza

Rövidesen indul a Kertváros Kártya?

 « Cikkek és hírek 
2011. január 19.
 

 

Vállalkozók jelentkezését várják

 Rövidesen indul a Kertváros Kártya?
Nem csupán a fővárosban, de több nagyobb városban is működik már olyan kedvezményes kártyarendszer, amely a helyi lakosok, az önkormányzat és a helyi vállalkozások közös összefogásának eredményeként különféle kedvezményeket biztosít a kártyatulajdonosoknak. A XVI. kerületi önkormányzat a közelmúltban tárgyalt arról, hogy várhatóan az idei évben itt is bevezetésre kerül a kártyarendszer, amely a Kertváros Kártya nevet kapta, így is erősítve a XVI. kerület Kertváros-elnevezését.

Mint Kovács Péter polgármestertől, a javaslat előterjesztőjétől megtudtuk, más önkormányzatok lakossága igen kedvezően fogadta ezt a lehetőséget – a XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatánál a teljes lakosság negyede igényelte a kártyát a bevezetés utáni első esztendőben. Kedvezően fogadták a lehetőséget a helyi vállalkozások is, és más önkormányzatok tapasztalatai szerint több száz vállalkozó csatlakozott a kártyarendszerhez, kisebb-nagyobb kedvezményt biztosítva a kártyatulajdonosoknak a vásárlásaik során. A kedvezmények biztosításához természetesen az önkormányzati intézmények is csatlakoztak, és ez tovább növelte a kártya népszerűségét.

A XVI. kerületi Önkormányzatnak tehát már nem kell az úttörő szerepét vállalnia, hanem csak át kell ültetni a gyakorlatba a másutt jól bevált módszereket – mondotta Kovács Péter polgármester. A bevezetés első ütemében a rendszerhez a kerület két uszodája, a mátyásföldi és a rákosszentmihályi csatlakozna, kedvezményeket biztosít a fizetős rendezvényekhez a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház, valamint a kártyával sorban állás nélkül be lehetne lépni a Polgármesteri Hivatalba, tehát nem kellene a lakosoknak ideiglenes belépőkártyát kérni a hivatal portáján.

A művelődési ház belépődíjából 10 százalék kedvezmény jár majd a leendő kártyatulajdonosoknak, s ugyanilyen kedvezményt vehetnek igénybe, ha jegyet váltanak a kerület két uszodájában (fontos, hogy bérlet vásárlása esetén nem jár ez a kedvezmény). A sportlétesítményeket üzemeltető Kft. sportrendezvényeire 15 százalékos kedvezménnyel lehet majd bemennie annak, aki rendelkezik egy ilyen kártyával.

A bevezetés időszakában csak azok lesznek jogosultak a Kertváros Kártya kiváltására, akik XVI. kerületi állandó lakosok, vagy ide van bejelentve a tartózkodási helyük. (Az önkormányzat tervezi, hogy a későbbiek során a helyben tanuló diákokra, vagy a XVI. kerületben dolgozókra is kiterjeszti a kedvezményes kártya kiváltására nyíló lehetőséget.) Az intelligens mikrochipet tartalmazó Kertváros Kártyát a tervek szerint 1500 forintos áron lehet majd kiváltani az e célra létrehozott ügyfélszolgálati irodán (ami várhatóan a Sashalmi piacon kerül kialakításra), és ez a befektetés néhány színház- vagy uszodalátogatás alkalmával már meg is térül a kedvezményekből.

A Kertváros Kártya rendszerének végleges kialakítása valamikor a tavasszal várható, amikor a testület végleges döntést hoz a bevezetésről. Addig is várják viszont a kártyával igénybe vehető kedvezményekhez csatlakozni kívánó vállalkozások jelentkezését. A feltétel, hogy az illető vállalkozás az áruból vagy szolgáltatásból legalább nyolc százalék kedvezményt biztosítson a Kertváros Kártya tulajdonosainak.

A működés lényege az, hogy a kártyával rendelkezők a kedvezmények miatt elsősorban a helyi vállalkozásoknál költik el a pénzüket (amely a kedvezmény miatt nyilván többet ér), a vállalkozásoknak pedig az a jó ebben, hogy a potenciális vevőkörük egyszerre több ezer helyi lakossal gyarapodik. Számukra a forgalom növekedése pótolja azt a hiányt, ami a kedvezmény nyújtása miatt keletkezik a bevételekben.

Nehezebb időszakokban nem a versengés, hanem az összefogás, az együttműködés nyújtja társadalmi szinten a legnagyobb eredményt, s ennek megszervezésében munkálkodik a XVI. kerületi Önkormányzat a lakosok és a helyi vállalkozások érdekében.

A Kertváros Kártya kedvezmény-rendszeréhez csatlakozni kívánó vállalkozások a következő e-mail címen jelentkezhetnek: kertvaroskartya@bp16.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez