Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661402
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. december 15.
 

XIV. kerület

Ütközés a kereszteződésben

December 3-án késő délután a Mogyoródi út és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében összeütközött egy Suzuki Swift és egy VW Passat típusú személygépkocsi. Mindkét autó vezetője azt állította, hogy szabad jelzésnél hajtott be a kereszteződésbe. Egy szemtanú látta az esetet, és elmondta, hogy amint a Mogyoródi úton a Róna utca irányából a Vezér utca irányába haladó gépkocsik a jelzőlámpa szabad jelzésénél elindultak, a Nagy Lajos király útján az Egressy út irányából a Fogarasi út felé haladó Suzuki Swift behajtott a kereszteződésbe és ott összeütközött a Mogyoródi úton éppen elinduló VW Passat személygépkocsival. A Suzuki vezetője az ütközés során beütötte a fejét, ami erősen vérzett, ezért a mentők az Árpád Kórház Traumatológiai Osztályára szállították.

Nekiment az oszlopnak

December 3-án éjszaka egy BMW típusú személygépkocsi a Vezér utcában nekiütközött a trolibusz felső vezetékét tartó oszlopnak. A gépkocsi vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a járműből, aki feltehetőleg combcsonttörést szenvedett, ezért az Uzsoki utcai kórházba szállították a mentők. A BKV helyszínelője megállapította, hogy az oszlopban keletkezett kár kb. másfél-kétmillió forint.

A villamos sínekre sodródott

December 4-én az esti órákban egy Suzuki Swift közlekedett a Nagy Lajos király útján a Fogarasi út felől az Egressy út irányába. A Nagy Lajos király útja 56/c. szám előtt a gépkocsi vezetője be akart fordulni balra, az út menti parkolóba, de ekkor hátulról nekiütközött egy Chevrolet Lacetti. Az ütközés következtében a Suzuki megpördült, a Lacetti pedig a villamos sínekre sodródott, amit később a tűzoltók emeltek le onnan. A Suzuki vezetőjét az Árpád Kórházba szállították, mivel erős fejfájásra és szédülésre panaszkodott.

Koccantak a kocsik

December 6-án a délelőtti órákban egy Chevrolet Aveo közlekedett a Nagy Lajos király úton a Bosnyák tér irányába, amikor a vezetője arra lett figyelmes, hogy egy Ford Mondeo áll az úttesten. Ekkor fékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni és hátulról belement az úttesten várakozó járműbe. A Ford vezetője útbaigazítás céljából állt meg, elmondása szerint irányjelző használata nélkül. Személyi sérülés nem történt.

XVI. kerület

Szabálysértési eljárás indult

December 1-jén késő délután a Rákosi út és a Szlovák út kereszteződésében összeütközött egy Renault Megane és egy Yamaha robogó. A Renault a Rákosi útról kanyarodott balra, nagy ívben, miután a Szlovák úton szemben lévő kisteherautó vezetője villantott, hogy elengedi. Ekkor, a kisteherautót megelőzve érkezett a Yamaha, amivel összeütköztek. Személyi sérülés nem történt, az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Ittasan rongálta az autót

December 5-én délelőtt a János utca 40. szám előtt leparkolt egy Skoda Felicia típusú személygépkocsi. Délután, amikor a vezetője el kívánt indulni vele, azt észlelte, hogy a gépkocsi bal oldala, első-hátsó sárvédője, első-hátsó ajtaja meg van rongálva, bordó színű festéknyom volt látható rajta. A Skoda mellett törött gépkocsi alkatrészeket talált, ami feltehetően az okozó gépjárműről származott. Az okozó nem hagyott hátra semmilyen elérhetőséget. Aznap este viszont bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy bordó Ford Mondeo közlekedik a Margit utcán a Futórózsa utca irányába, vészesen megközelítve a parkoló járműveket, időnként át-áttérve az út túloldalára. A tettest eredményesen keresgélő bejelentőnek sikerült is megállítania a Fordot, de annak vezetője kis idő múlva elhajtott a Centenáriumi lakótelep irányába (amerre természetesen követte). A rendőrök akkor értek a nyomába éppen, amikor a Jávorfa utcában a sofőr be akart tolatni egy ingatlana kapuján. Intézkedés alá vonták, megállapították, hogy ittas és az is kiderült, hogy a megrongált Skoda mellett talált maradványok illenek a Fordra. A férfit előállították vérvételre, és elvették a vezetői engedélyét.

Nekicsapódott a kerítésnek

December 6-án késő este egy BMW típusú személygépkocsi közlekedett a Mátyás király úton a Rákosi út felől a Budapesti út felé, amikor a nedves, csúszós úton megcsúszott. Ennek következtében nekicsapódott a Mátyás király út 47. szám alatti lévő ingatlan kerítésének és kapujának, ami tizenöt méter hosszan kidőlt, az elektromos kapuval együtt. A gépkocsi vezetője nem a látási és útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet. A felelősségét elismerte, a kerítésben és a kapuban okozott kár kb. félmillió forint.

Jelzőtáblának ütközött

December 9-én kora délután egy Opel Vectra közlekedett a Diósy Lajos utcában a Veres Péter út irányába. A Mészáros utcához érve a neki jobb oldalról érkező Renault tehergépkocsi vezetője nem adta meg számára az elsőbbséget, körültekintés nélkül behajtott a kereszteződésbe. Az Opel vezetője a baleset elkerülése érdekében elrántotta a kormányt, aminek következtében egy jelzőtáblának ütközött és kidöntötte a helyéről, majd a kormányt ellenkező irányba rántotta, ekkor egy ingatlan kerítésébe rohant bele. Személyi sérülés nem történt, a Renault vezetője a felelősségét a helyszínen elismerte.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez