Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657002
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. december 1.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

A gondnok kérésére nyitottak fel egy társasházi lakás november 6-án reggel a Zsálya utcában.

November 13-án este egy Jurisics Miklós utcai, első emeleti lakásba hatolt be a raj kihúzós létra segítségével, rendőrségi kérésre.

Egy Nagy Lajos király úti, harmadik emeleti lakásba bezárkózott egy személy, aki régebben öngyilkossággal fenyegetőzött. A tűzoltók a rokonok és a rendőrség kérésére november 17-én este törték be az ajtót.

November 22-én este az Angol utca 25-be hívták a rajt, ahol a tulajdonos nem tudott a bezárt lakásába bejutni.

Lakástűz

Lakástüzet oltottak november 6-án 21 óra után az Adria sétány 14-ben. A tűz a hat négyzetméteres szobában ütött ki, a bútorok megégtek, az egész lakás kormozódott. Személyi sérülés nem történt.

Jön a tél

November 6-án hajnalban a Mexikói út 5/a. térségében lévő bokros részen oltottak, ahol egy hajléktalan vert tanyát. Melegedés céljából lomokból tüzet rakott, ami túl nagyra sikerült. Az illető haja megpörkölődött a tűzben.

Közlekedési mentések

A Mogyoródi úton a Nagy Lajos király útjánál villamossíneken akadt fenn egy Nissan Micra november 9-én este, a raj kézi erővel segítette le.

November 14-én 11 óra előtt Suzuki Alto és Opel Corsa gépkocsik ütköztek össze az Egyenes utca és Füredi út sarkán. Két személy megsérült, az egyiket az Uzsoki kórház traumatológiájára szállította a mentő.

A Komócsy utcában villamossal ütközött egy Ford Taunus november 18-án délelőtt. A raj áramtalanított, személyi sérülés nem történt.

Elfújta a szél

November 11-én 8 óra 20 perckor a Csertő park 4-be szólt a riasztás, ahol a társasház mozaikburkolata meglazult és vészesen lógott a járókelők fölé. Bontás közben az erős szél egy darabot egy autóra fújt, amely megsérült.

Gyújtogatás

A Mogyoródi út 19-21. szám alatti kollégium külső felújításához készített állványzat hálóborítását ismeretlenek több helyen meggyújtották november 13-án 21 óra körül. A raj kiérkezése előtt a portásnak sikerült porraloltóval eloltani a lángokat. Mivel a tűz egy időben több helyen lobbant fel, alapos a gyújtogatás gyanúja.

Szeméttűz

November 18-án délután a Körvasútsoron oltottak el egy D-sugárral egy égő szeméthalmot.

XVI. kerület

A mentők hívására

November 7-én 18 órakor segélynyújtásra hívták a mentősök a tűzoltókat egy Ottó utcai házhoz. Kiérkezéskor már elhunyt a megmentendő férfi.

Konyhatüzek

November 12-én reggel egy Ostoros úti családi ház konyhájában ütött ki tűz, ami átterjedt a kamrára is. Elégtek a bútorok, ablak- és ajtókeretek, a nagy hőtől leomlott a vakolat. Sérülés nem volt.

Másnap délelőtt egy Futórózsa utcai, magasföldszinti lakás konyhájában lobbant be zsír a tűzhelyen. Megégett a páraelszívó, a konyhaszekrény, ablakredőny, a falak erősen kormozódtak. Két személy égési sebeket és füstmérgezést szenvedett.

Műszaki mentések

Fának ütközött egy Suzuki Swift november 9-én éjjel a Diósy Lajos utca 20-nál. A tűzoltók áramtalanították az autót, két sérültet kézi erővel emeltek ki, őket a mentő a Baleseti kórházba vitte.

November 13-án délben a Csömöri út és Rákóczi utca kereszteződéséhez vonultak ki, ahol Opel Corsa és Skoda Octavia gépkocsik karamboloztak és egy személy megsérült.

Repedt pergola

A Felsőhalom utca 21. szám alatti társasház egyik második emeleti lakásának terasza felett lévő fa díszgerenda elrepedt, és az udvar fölé lógva veszélyt jelentett. A raj motoros fűrésszel távolította el a gerendát.

Agglomeráció

Tűz a pincében

Gödőllön, egy családi ház pinceszintjén lévő garázsban keletkezett tűz november 16-án, mely során a helyiségben tárolt anyagok égtek. A tűz az épület más részeire nem terjedt át.

Szivárgott a gáz

November 18-án Valkón, egy családi ház udvarán lévő gázcsonk meghibásodás miatt szivárgott, az elillanó gázt porlasztott vízsugárral hígították a tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Becsuklott a vontatmány

A Gödöllőt Valkóval összekötő úton egy pótkocsis teherautó letért az úttestről és az árokban landolt november 18-án, kora délután. Pótkocsija az utat teljesen elzárta, a tűzoltók daru segítségével emelték vissza az útra, így szüntették meg a forgalmi akadályt.

Gyújtogatás

November 21-én, a késő délutáni órákan Hévízgyörk külső területén lévő, 16 négyzetméteres faház tüzéhez riasztották a tűzoltókat. Kiérkezésükre az épület nagy része a lángok martalékává vált. Alapos a gyanú, hogy a tűzeset gyújtogatás következménye.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez