Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659430
   « Vissza

Jelentős változások a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nél

 « Portaszolgálat 
2010. december 1.
 

Várható volt, hogy az október 3-i helyhatósági választások eredményeképpen a zuglói önkormányzaton belül bekövetkezett drasztikus változásoknak a kerület más területeire is kihatása lesz. Itt is, ott is személycserékről suttogtak az emberek, ám az első néhány hétben a változtatási szándéknak semmi jelét nem mutatta az új vezetés. Egészen a november 18-i ülésig, amikor is sürgősséggel már második napirendi pontként tárgyalta a testület a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. ügyét. A zárt ülésen tárgyalt előterjesztés arról szólt, hogy Bokor István jelenlegi vezérigazgatót leváltják, helyére pedig Mazsu Gergelyt nevezik ki. A régi vezető 2010. november 30-ig marad a hivatalában, az új vezető kinevezése pedig a 2010. december 1. és 2015. november 30. közti időszakra szól. A zuglói önkormányzatnak sikerült megegyeznie a leváltott vezérigazgatóval, aki a hírek szerint nem távozik az önkormányzat gazdasági társaságától, hanem 2010. december 1-től egészen 2012. február 1-ig úgynevezett lakásgazdálkodási igazgatóként fog majd a cégnél dolgozni.

Ugyancsak döntöttek a képviselők a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. Felügyelő Bizottságának tagjairól is. Eszerint Pusztai Péter, Harrach Péter, Füle Bernadett és dr. Kovács Gábor kapott helyet a testületben.

Szintén a Zuglói Vagyonkezelő Zrt-vel volt kapcsolatos az a döntés is, mely szerint minden folyamatban levő ingatlanértékesítési ügyet leállíttatott az önkormányzat. Jelenleg 73 olyan ügy ismert, melyre a korábbi önkormányzat vagy szakbizottság már rábólintott, ám a szerződések aláírására még nem került sor.

A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. kezdte tehát a sort, ám valószínűleg a kerület más területein is változások lesznek. Az önkormányzat legnagyobb gazdasági vállalkozása az utolsó vagyonkezelők egyike volt a fővárosban, ahol még eddig nem váltották le a régi vezetőt. Ugyanakkor az is rendhagyó, hogy a leváltott vezető a cégen belül kapott új munkakört. Ez azt is jelzi, hogy Bokor Istvánnak nem a munkájával volt gond, hanem az önkormányzat új vezetése egy általa preferált személy irányításával képzelte el a kerület jövőbeni vagyongazdálkodását. (S)

 Bokor Istvan 006

Továbbra is a cégnél marad Bokor István, aki 2007 óta irányította
a Zugló Vagyonkezelő Zrt. működését

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez